Despre mine

Popa Sorina

M-am nascut prea devreme

Blogs Home » Litere » Carti » 100decarti

100decarti

Promovare oferta la carti prin marketing afiliat, discutii despre carti, ce am mai citit, ce as mai citi.

Articole Blog

01. Am un voucher la CARTURESTI - ce carti sa cumpar? - Jan 18, 2020 5:34:00 PM
Ciudateniile CREIERULUI - O masa gelatinoasă de 1,3 kilograme pe care o poți ţine în palmeAm un voucher de 100 lei la Carturesti - si m-am pus pe scotocit in rafturile de la Carturesti.
M-am gandit sa caut carti de stiinta, de descoltare personala, despre minte, psihologie, cuantica, mintesi creier - carti pe care le citesti, iti faci notite, le recitesti, subliniezi pasaje, carti care iti fac dezvaluiri uluitoare, carti scrise de oameni de stiinta.

Iata, mai jos, cateva din cele selectate, 12 titluri si descrierile lor - greu m-am oprit doar la atatea, si cred ca voi depasi suta de lei din voucher! 😃

Inconjurat de idioti - THOMAS ERIKSON
Data publicării: 2019
Inconjurat de idioti - THOMAS ERIKSONDescriere
Bestseller internațional. Peste 1 milion de exemplare vândute

„Un ghid util de comunicare cu cei cu care nu putem comunica... scris clar, dinamic și ușor de înțeles.“ Publisher’s Weekly

Cu toții am dat peste idioți cel puțin o dată în viață – oameni enervanți pe care nu îi putem înțelege indiferent ce am face sau ce am zice. Dar adesea acești așa-ziși „idioți“ sunt doar oameni care gândesc și comunică altfel decât noi.

Înconjurat de idioți curăță câmpul minat al comunicării interpersonale, folosind patru profiluri comportamentale:
ROȘU Curajoși și impulsivi, Roșii sunt lideri înnăscuți, cu țeluri ambițioase
GALBEN Adevărați fluturași sociali, Galbenii sunt creativi și optimiști
VERDE Cei mai altruiști dintre toți, Verzii sunt relaxați, prietenoși și loiali
ALBASTRU Având o minte alertă, Albaștrii sunt analitici și orientați spre detalii

Incluzând ponturi despre cum să interacționezi cu fiecare culoare – de la cum să oferi feedback, la cum să scrii un e-mail – acest sistem simplu va schimba modul în care comunici cu cei din preajma ta.
VEZI AICI DISPONIBILITATEA!


Creierul - Povestea noastra - DAVID EAGLEMAN
Data publicării: 2018
Creierul - Povestea noastra - DAVID EAGLEMAN Descriere
Închis în tăcerea și întunericul propriului craniu, creierul ne țese povestea realității și a identității care ne definesc. Renumitul specialist în neuroștiințe David Eagleman ne poartă într-o inedită călătorie în care vom descoperi alcătuirea misterioasă a existenței umane. Ce este realitatea? Cine ești „tu“? Cum iei decizii? De ce are nevoie creierul tău de alți oameni? În ce fel poate schimba tehnologia omul așa cum îl cunoaștem? Pe parcursul cercetării sale, Eagleman ne călăuzește prin lumea sporturilor extreme, a criminalității, a expresiilor faciale, a neurochirurgiei, a intuiției, a roboticii și a căutării nemuririi. Vom putea afla astfel povestea felului în care viața ne modelează creierul și a felului în care creierul ne modelează viața.

„Cuprinzătoarea sinteză realizată de David Eagleman asupra stadiului actual al cunoaşterii în privinţa creierului este concisă, accesibilă şi adesea foarte surprinzătoare. Descoperi în capul tău o ciudată lume nouă.“ (BRIAN ENO)

„La fiecare pagină din Creierul se produce o revelaţie atât de fantastică, încât ţi se taie respiraţia. Ar fi imposibil de absorbit dacă nu am avea cu toţii acel element de-a dreptul extraordinar: creierul. Eagleman se apropie mai mult decât oricine de dezlegarea misterului căutării sinelui înăuntrul materiei cenuşii electrice aflate între urechile noastre.“ (STEPHEN FRY)

„David Eagleman ne ajută să înţelegem cea mai complexă colecţie de celule din cosmos: propriul creier. Dacă neuroştiinţa ar avea un superstar, el ar fi acela.“ (RUBY WAX)
VEZI AICI DISPONIBILITATEA!


Aikido psihologic - Manual elementar de lupta psihologica - MIHAIL LITVAK
Data publicării: 2019
 Aikido psihologic - Manual elementar de lupta psihologica - MIHAIL LITVAKDescriere
Voi, toţi cei care sunteţi fericiţi, nu cumpăraţi această carte! Oricum sunteţi nişte luptători aikido foarte buni. N‑ar trebui să o facă nici cei care posedă „cealaltă fericire” – neruşinarea. Cartea e scrisă pentru oamenii care suferă de nevroze şi de afecţiuni psihosomatice (hipertensiune, ulcer gastric, infarct miocardic, gastrită, colită, dermatită, astm bronşic etc.) din cauza faptului că nu ştiu să comunice.

Lucrarea conţine recomandări pentru îmblânzirea şefilor peste măsură de autoritari, pentru stabilirea contactelor cu propriii copii sau cu soacra, pentru obţinerea victoriei într‑o dispută de afaceri fără a irosi energia sufletească. De aceea cred că ea le va fi utilă persoanelor delicate şi inteligente, care suferă din cauza bădărăniei celor din jur, dar încă nu s‑au îmbolnăvit din această cauză.

Mihail Litvak (n. 1938) a absolvit Facultatea de Medicină din Rostov în 1961. Din 1980 este profesor de psihiatrie al Facultăţii de Înalte Studii Medicale. Datorită ideilor şi modalităţilor originale de punere în practică a celor mai moderne cunoştinţe de psihologie şi psihiatrie, este foarte iubit de public. A scris peste 30 de cărţi care au înregistrat până astăzi între 20 şi 40 de reeditări şi s-au vândut în peste 6 000 000 de exemplare.
VEZI AICI DISPONIBILITATEA!


Ce ne spune creierul - Dezvaluiri extraordinare despre misterele creierului uman - V.S. RAMACHANDRAN
Data publicării: 2019
Ce ne spune creierul - Dezvaluiri extraordinare despre misterele creierului uman - V.S. RAMACHANDRAN Descriere
Cum a evoluat gândirea abstractă? Ce este arta? De ce râdem? Ce anume ne determină identitatea sexuală? Ce este conștiinţa? Cum a evoluat limbajul?

În ultimele două sute de ani s‑au înregistrat progrese extraordinare în multe domenii ale știinţei.

Dar în ce priveşte creierul, acesta este încă o enigmă. Celebrul neurolog V.S. Ramachandran, cunoscut pentru stilul extraordinar de intuitiv în care dezleagă enigme ale creierului uman şi pentru conferinţele sale TED, ne conduce într-o fascinantă călătorie, pornind de la cazuri bizare – precum ale unor pacienţi care se cred morţi, pacienţi care suferă de sindromul membrului-fantomă sau care nu îi mai pot recunoaşte pe cei apropiaţi – şi folosindu-se de acestea pentru a înţelege funcţiile unui creier normal.

Explicând, într-un mod extrem de simplu chiar şi pentru cititorul neavizat, cum este posibil ca o masa gelatinoasă de 1,3 kilograme pe care o poți ţine în palme să își imagineze îngeri, să contemple sensul infinitului și chiar să își pună întrebări cu privier la locul său în cosmos, autorul ne arată că, atunci când vine vorba de modurile în care funcţionează creierul, realitatea este chiar mai spectaculoasă decât ficţiunea.
VEZI AICI DISPONIBILITATEA!


Creierul se transforma - ​Experientele neuroplasticitatii​ - NORMAN DOIDGE
Data publicării: 2019
 Creierul se transforma - ​Experientele neuroplasticitatii​ - NORMAN DOIDGEDescriere„Creierul are o structură fixă” este o prejudecată seculară. Ne-o demonstrează uluitoarea știință a neuroplasticității, care schimbă complet felul în care privim creierul, natura umană și potențialul oamenilor.
„În sfârșit, puterea gândirii pozitive capătă credibilitate științifică. Cazurile prezentate în carte vor schimba cultura umană, modul de a învăța al oamenilor și istoria.”New York Times
„O carte strălucită… Concluziile sunt monumentale.”London TimesVEZI AICI DISPONIBILITATEA!


Incognito. Vietile secrete ale creierului - DAVID EAGLEMAN
Data publicării: 2017
 Incognito. Vietile secrete ale creierului - DAVID EAGLEMANDescriereDacă mintea conştientă reprezintă doar vârful aisbergului din ceea ce înseamnă activitatea cerebrală, atunci cu ce se ocupă restul creierului uman? Și cine pe cine conduce oare în tandemul om? Specialistul în neuroștiințe David Eagleman plonjează în adâncimile subconștientului omenesc, care are o „viață personală" tainică și foarte intensă.
„Sunt răvășitoare lecțiile ținute de Eagleman! Și în Incognito ne obligă să ne lepădăm de ideile noastre anchilozate.“ (The Guardian)
„Autorul are talentul de a proba improbabilul ți de a pune la treabă idei aparent nebunețti, reuțind cu ajutorul lor să dea contur universului de altfel nedesluțit al conștiinței.“ (The New Yorker)
MediaGândurile noastre conștiente reprezintă un procent infim din tot ce poate creierul uman să facă. Și-atunci, restul, tot ce-i dincolo de acest vârf de iceberg, ce face toată ziua? David Eagelman, cercetător în neuroștiințe și profesor adjunct la Stanford, spune că suntem ca un calculator care și-a întors webcam-ul spre propria placă de bază, spre propriile circuite, în încercarea de a le înțelege. Iar ce găsim acolo e un întreg cosmos interior de conexiuni, automatisme, decizii luate în fracțiuni de secundă – mult înainte ca mintea conștientă să poată să se prindă ce se întâmplă.Mai multe detalii găsiți aici.
VEZI AICI DISPONIBILITATEA!


Matricea divina - GREGG BRADEN
Data publicării: 2017
 Matricea divina - GREGG BRADEN
Descriere
Oare miracolele pe care le vedem in lumea cuantica ne arata, de fapt, posibilitatile noastre cele mai marete, mai degraba decat limitarile de natura stiintifica? Oare vindecarea spontana a unei boli, conectarea instantanee cu toata lumea si cu tot ce exista si chiar si calatoria in timp sa reprezinte adevarata noastra mostenire in acest univers?

Exista un loc unde incep toate lucrurile, locul de energie pura care "este”, pur si simplu. In acest incubator cuantic al realitatii, totul este posibil. In 1944, Max Planck, parintele teoriei cuantice, a socat lumea, spunand ca aceasta "matrice” este locul in care isi au inceputul ADN-ul vietii, nasterea stelelor si tot ce se afla intre acestea. Descoperirile recente ne aduc dovezi dramatice ca matricea lui Planck - Matricea Divina - este adevarata. Aceasta veriga ce lipseste din cunoasterea noastra este cea care ofera recipientul ce contine universul, puntea dintre imaginatia si realitatea noastra si oglinda - in lumea noastra - a ceea ce cream in contextul credintelor noastre.

Pentru a dezlantui puterea acestei matrice in vietile noastre, trebuie sa intelegem cum functioneaza ea si sa vorbim limba pe care ea o recunoaste. Timp de peste douazeci de ani, Gregg Braden, fost proiectant de sisteme de calculatoare in industria aerospatiala, a cautat sa inteleaga cum sa faca tocmai acest lucru. De la manastirile indepartate ale Egiptului, cele din Peru si Tibet, si pana la textele uitate, care au fost editate de biserica crestina timpurie, secretul Matricei Divine ne-a fost lasat in limbajul codificat al celor mai de pret traditii ale noastre, iar astazi, el este validat de descoperirile stiintei.

In aceasta carte, care spulbera orice paradigma, Gregg ne impartaseste ceea ce a aflat. Prin douazeci de chei ale creatiei constiente, ni se arata cum sa transpunem miracolele din imaginatia noastra, in ceea ce este real in vietile noastre. Prin explicatii stiintifice usor de inteles si povesti bazate pe fapte reale, Gregg ne arata ca suntem limitati doar de credintele noastre - si ca ceea ce am crezut odata, este pe cale sa se schimbe!
VEZI AICI DISPONIBILITATEA!


Mindshift - Invata sa inveti altfel - BARBARA OAKLEY
Data publicării: 2019
 Mindshift - Invata sa inveti altfel - BARBARA OAKLEY
Descriere
Barbara Oakley este in prezent profesor de inginerie electrica, insa a inceput cu o cariera in armata, urmata de studiul limbilor slave. A fost performanta in toate domeniile in care a activat. In cartea de fata, pledeaza tocmai pentru performanta – o dezvoltare profesionala in mai multe directii.

Pornind de la exemplul personal sau al cunoscutilor ei, Barbara prezinta modul in care poti invata intr-un fel benefic pentru creierul tau, urmand cursuri online care iti ofera un stil de invatare non-formal. Vei descoperi astfel cum sa pui in practica la un potential maxim ceea ce stii.

Poate ca ai crezut ca este de ajuns sa inveti si sa te specializezi intr-un domeniu pentru a dobandi siguranta unui viitor profesional lipsit de griji. Barbara Oakley contesta acest lucru. Ea dovedeste prin cartea de fata ca invatarea este un proces continuu, ca este necesara o extindere profesionala in mai multe directii, iar creierul are nevoie de antrenament zilnic.

Mindshift propune noi metode pentru procesul invatarii, prin educatie non-formala, mai ales bazate pe MOOC-uri – cursuri online specializate pe anumite domenii si acreditate de unele dintre cele mai bune universitati din lume. Barbara Oakley vorbeste, de asemenea, despre momentele in care pare ca nu mai exista nicio solutie pentru problemele profesionale cu care poate te con­frunti. Ea iti ofera noi perspective prin care sa privesti lucrurile si iti arata cum sa transformi crizele in oportunitati.

Asa cum spune chiar autoarea, „oamenii pot invata sa-si remodeleze munca si viata“, insa pentru aceasta este nevoie de receptivitate, vointa, ambitie si rabdare. In aceasta carte vei gasi idei pretioase care te vor ajuta sa-ti indeplinesti visurile.

Barbara Oakley s-a nascut in 1955 in Lodi, California. Dupa ce a terminat liceul, s-a inrolat in armata si a fost trimisa la studii la Universitatea din Washington, unde a obtinut o diploma in studiul limbilor slave si in literatura. Apoi a fost trimisa ca ofiter in Germania, unde a stat patru ani.

Dupa indeplinirea indatoririlor militare, s-a intors in SUA si s-a hotarat sa-si schimbe viata. A vrut sa testeze modul in care creierul ei, obisnuit cu studiul limbilor straine, ar putea sa invete si altceva, asa ca a decis sa studieze ingineria. In 1986, Barbara Oakley a obtinut o diploma in inginerie electrica tot la Universitatea din Washington, iar in 1998 a devenit profesor de inginerie la Universitatea din Oakland, dupa ce si-a luat doctoratul cu o teza despre sistemele electrice. Ulterior s-a implicat in numeroase arii de cercetare adiacente ingineriei si nu numai. De asemenea, a conceput, impreuna cu cercetatorul in neurologie Terry Sejnowski, un curs online intitulat „Invata cum sa inveti“, care poate fi accesat pe site-ul Coursera.
VEZI AICI DISPONIBILITATEA!


Mintea - O calatorie spre centrul fiintei umane - DANIEL J. SIEGEL
Data publicării: 2018
 Mintea - O calatorie spre centrul fiintei umane - DANIEL J. SIEGEL
Descriere
O carte ce va sta pe același raft cu Teoria relativității a lui Einstein și cu Originea speciilor a lui Darwin.

Ce este mintea? Din ce e făcut, în realitate, sinele? Prin ce diferă mintea de creier? Deși conținutul minții – emoțiile, gândurile și amintirile – au fost frecvent explicate, esența minții a fost arareori definită (dacă s-a încercat vreodată cu adevărat).

În această carte, celebrul neuropsihiatru Daniel J. Siegel, un apreciat autor de cărți bestseller New York Times, face uz de rigoarea lui caracteristică și de instruirea interdisciplinară pentru a oferi o definiție a minții care pune în lumină cine, ce, cum, când, unde, ba chiar și de ce suntem așa cum suntem și de ce mintea omului este așa cum este, dar mai ales ce anume poate mintea să devină.

Cartea îl conduce pe cititor într-o călătorie profund personală și științifică spre adâncurile conștiinței, pe tărâmul experienței subiective și în cotloanele procesării informației – descoperind însușirea de auto-organizare a minții, care emerge atât din organismul uman, cât și din relațiile pe care le avem unul cu altul și cu lumea înconjurătoare.

Deși face accesibile și captivante variate științe (de la neurobiologie la fizica cuantică, antropologie și psihologie), această lucrare oferă o perspectivă inedită, ce răspunde unora dintre cele mai persistente întrebări de natură personală și globală – despre identitate, conexiune interumană și cultivarea stării de bine în viețile noastre.

„Daniel Siegel lărgește perspectiva lumii noastre prin această explorare a minții – care deschide și transformă însăși mintea cititorului. Din călătoria prin adâncurile Minții se naște sentimentul irezistibil că suntem conectați cu ceilalți și cu universul.“ – Daniel Goleman

„Daniel Siegel este autorul pe care, dacă nu l-ai citit până acum, ai ratat nenumărate șanse de a trăi o viață conștientă și împlinită. Mintea este cel mai important text dintre toate scrierile sale, fiindcă tratează complexitatea umanității dintr-o perspectivă unică, științifică și spirituală în același timp. Este o carte epică!“ – Gáspár György – psiholog clinician, psihoterapeut relațional și autor al cărților Copilul invizibil și Revoluția iubirii

„Dan Siegel este, în opinia mea, unul dintre cei mai mari cunoscători ai minții umane. Perspectivele lui au influențat enorm propria mea înțelegere privind mintea și viața. Dacă sunteți interesați de știința vindecării, această carte constituie o lectură obligatorie.“ – Deepak Chopra – autor de cărți, orator și susținător al medicinei alternative

„Dan Siegel este un adevărat pionier în aplicarea celor mai noi descoperiri din știință în sănătate, educație și politici publice. Cu Mintea, el ne duce într-o călătorie științifică și filosofică ce are profunde implicații asupra felului în care gândim, simțim și trăim.“ – Arianna Huffington – personalitate media, femeie de afaceri și fondatoare a site-ului The Huffington Post

„Mintea e o carte cum numai inimitabilul Dr. Siegel putea scrie: o remarcabilă fuziune între știință, povești de viață, învățături despre mindfulness și metafore inedite. Nu e o surpriză că Siegel a făcut ca viața multor mii de oameni, din toată lumea, să fie mai bună. Această carte vă deschide ochii și mai larg.“ – Diane Ackerman – poetă, eseistă și naturalistă

Daniel J. Siegel a studiat medicina la Harvard University și a urmat studii postuniversitare medicale la University of California, Los Angeles, specializându-se în pediatrie și în psihiatria copilului, adolescentului și adultului. Ulterior, s-a ocupat de cercetare în cadrul National Institute of Mental Health, studiind interacțiunile din familii, cu accent pe felul în care tipurile de atașament influențează emoțiile, comportamentul, memoria autobiografică și poveștile pe care oamenii și le spun despre sine.

Este profesor de psihiatrie clinică la Școala de Medicină din cadrul UCLA. De asemenea, este co-director fondator la Mindful Awareness Research Center și cercetător fondator la Center for Culture, Brain and Development, ambele instituții funcționând în interiorul UCLA. E director executiv la Mindsight Institute – centru educațional dedicat promovării unor concepte precum cunoașterea de sine, compasiunea și empatia, manifestate în relațiile din familii, organizații și comunități. În practica terapeutică, lucrează cu copii, adolescenți, adulți, cupluri și familii. Este membru de onoare al American Psychiatric Association și membru în consiliul de administrație al unor instituții care promovează abordarea mindsight, elaborată de el.

Dr. Siegel susține conferințe și ateliere în întreaga lume și a fost invitat să țină prelegeri în fața unor personalități precum Papa Ioan Paul al II-lea și Sanctitatea Sa Dalai Lama, dar și în fața unor grupuri de experți în sănătate mintală, oameni de știință, lideri ai unor corporații, specialiști în educație, politicieni, juriști și clerici.

Daniel J. Siegel a publicat mai multe cărți și numeroase articole de specialitate. De-a lungul anilor, scrierile sale au fost traduse în peste 40 de limbi.
VEZI AICI DISPONIBILITATEA!


Mintea ta secreta - HANS STEINER, REBECCA HALL
Data publicării: 2019
 Mintea ta secreta - HANS STEINER, REBECCA HALLDescriere
În viață, mai devreme sau mai târziu, cu toții suntem afectați de neplăceri. Avem doar de pierdut în aceste situații? Cu toate că ne fac să suferim, ne spun autorii, dificultățile scot la lumină puterile noastre neașteptate, poate neexprimate, frumusețea noastră ascunsă. Dar, pentru a fi în contact cu noi înșine, cu ființa noastră în integralitatea sa, trebuie să mergem în profunzime. În această carte, bazată pe cursul ținut la Universitatea Stanford de Hans Steiner, autorii ne prezintă cinci căi – memele, actele ratate, preferințele artistice, scrierile creative și visele prin care putem accesa mintea inconștientă, comorile ei ascunse și pericolele pe care le conține.

Studiul inconștientului ne permite să ne cunoaștem mai bine, ne stimulează și ne amplifică potențialul creativ în toate formele lui, indiferent dacă este vorba despre scris, pictură, fotografie sau alte mijloace artistice, ajutându-ne să ne reîmprospătăm impulsurile creative și să depășim potențialele obstacole (precum blocajele în inactivitate), pentru a trăi o viață mai fericită, mai împlinită. Cartea se adresează tuturor celor interesați de investigarea proceselor și motivelor inconștiente din spatele comportamentului manifest și de înțelegerea propriei persoane mai în profunzime.

Hans Steiner este profesor de psihiatrie și științe ale comportamentului la Facultatea de Medicină a Universității Stanford și profesor invitat al Universității de Medicină din Viena și al Universității din Innsbruck. A publicat numeroase articole, capitole și cărți și a fost premiat pentru performanțele academice.

Rebecca Hall a studiat psihologia și biologia, și a fost asistenta profesorului Steiner la cursul Mintea ta secretă ținut la Universitatea Stanford. În prezent lucrează cu medici și psihologi și este interesată de extinderea potențialului creativ.

Ce carte valoroasă a scris Hans Steiner, un doctor eminent în adevăratul sens al cuvântului: profesor, mentor și medic! În această carte incitantă, Steiner ia cititorul într-o călătorie a explorării de sine, printr-o serie de exerciții de extindere a minții. Aducând împreună neuroștiințele și psihologia abisală, Steiner ajută cititorii să-și descopere aspectele ascunse, amplificându-le reziliența și creativitatea. Alăturați-vă numeroșilor studenți de la Stanford care, de-a lungul anilor, au beneficiat de acest curs remarcabil!
- Irvin Yalom, prof. univ. de psihiatrie la Universitatea Stanford

Hans Steiner este unul dintre marii psihiatri ai epocii noastre și abordarea lui ingenioasă, atunci când prezintă complexitatea funcționării noastre mentale, încântă și informează în egală măsură. Această carte este o contribuție majoră la cea mai importantă arie a gândirii psihodinamice, relevantă pentru toți cei interesați de psihologie.

- Peter Fonagy, prof. univ. de psihanaliză contemporană și științele dezvoltării la University College London
VEZI AICI DISPONIBILITATEA!


Momentul cuantic - ALFRED SCHARFF GOLDHABER, ROBERT P. CREASE
Data publicării: 2017
 Momentul cuantic - ALFRED SCHARFF GOLDHABER, ROBERT P. CREASEDescriereDe la multiversuri și salturi cuantice la pisica lui Schrödinger și călătoriile în timp, mecanica cuantică a influențat ireversibil imaginația populară. Artiști și scriitori, John Updike, Lady Gaga sau David Foster Wallace, se folosesc de asocierile și de nuanțele ei. Este „saltul cuantic“ mare sau mic? Cât de incert este principiul incertitudinii? Este acest baraj de vocabular cuantic pretențios și trăsnit sau reprezintă o schimbare fundamentală în modul în care gândim?
În Momentul cuantic, filosoful Robert P. Crease și fizicianul Alfred Scharff Goldhaber reiau povestea fascinantă a modului în care cuantica a făcut saltul din fizică în cultura populară, cu explorări sumare ale conceptelor matematice și fizice și descrieri ale disputelor aprinse dintre personaje precum Einstein, Schrödinger și Niels Bohr. Înțelegerea și aprecierea imagisticii cuantice, folosirea ei justificată și abuzivă, fac parte din ceea ce înseamnă să fii un om educat în secolul XXI.Rezultatul colaborării dintre cei doi autori este o sărbătoare a limbajului la granița dintre fizică și cultură, perfectă pentru oricine este atras de varietateainfinită a ideilor.Robert P. Crease este profesor la Departamentul de Filosofie al Universității Stony Brook. El este co‑redactor șef la Pysics Perspectives și scrie o rubrică lunară, „Critical Point“ („Punctul critic“) pentru revista Physics World. Este membru al Institutului de Fizică (IOP) din Londra și al Societății Americane de Fizică (APS), din Statele Unite.Alfred Scharff Goldhaber, profesor la Institutul Yang de Fizică Teoretică, la Universitatea Stony Brook, și membru al Societății Americane de Fizică, reprezintă a doua dintre cele trei generații de fizicieni pe care le are în familie. Colaborările cu părinții lui au dus la ceea ce s‑ar putea să fie primele publicații mamă și fiu din fizică, pe tema oscilațiilor nucleelor atomice. A colaborat cu tatăl lui la un articol despre proprietățile neutrinilor, publicat cu prilejul centenarului acestuia în Physics Today. Cercetările lui se concentrează pe monopolii magnetici, particulele elementare, nuclee, materia condensată, astrofizică și cosmologie, și a scris numeroase recenzii despre subiecte specifice din fizică.VEZI AICI DISPONIBILITATEA!


Psihologia Yoga - GEORG FEUERSTEIN
Data publicării: 2019
Psihologia Yoga - GEORG FEUERSTEINDescrierePsihologia Yoga isi propune sa priveasca prin lentila psihologiei occidentale varietatea de teorii si practici yoghine specifice traditiilor hinduse, budiste si jainiste. Intr-o lume a amestecului de religii si tehnici spirituale, dar si in plin avant al psihoterapiilor inspirate de tehnicile de tip mindfulness, cartea de fata prezinta fundalul teoretic care asigura eficienta diverselor tehnici corporale si meditative folosite atat de yoghinii occidentali, cat si de specialistii in sanatate mintala. Celebrul indolog Georg Feuerstein gaseste punctele comune dintre Yoga indiana, pe de o parte, si psihologia abisala (Jung) sau cea umanista (Maslow), pe de cealalta parte. Astfel, autorul demonstreaza in ce fel gandirea indiana poate oferi sugestii extrem de utile psihologiei si psihoterapiei contemporane pe teme, precum cresterea personala si spirituala, tipurile de constiinta, relatia dintre corp si minte, experientele ”de varf” si eficienta psihosomatica a meditatiei. Psihologia Yoga propune o lectura cu folos atat pentru cei ce studiaza yoga, dar si pentru specialistii din sanatatea mentala ce doresc sa se familiarizeze cu teoriile ce-au inspirat tehnicile de tip mindfulness.
Georg Feuerstein (1947-2012), orientalist germano-canadian, a scris peste treizeci de carti dedicate misticismului, yogai, Tantrei si hinduismului, dar a si tradus din textele fondatoare ale spiritualitatii indiene.
In cartea sa Modern Man in Search of a Soul, Carl Gustav Jung observa cu multa perspicacitate:”Psihanaliza insasi si curentele de gandire carora le da nastere sunt doar o incercare de incepator in comparatie cu ceea ce reprezinta tehnicile imemoriale orientale”. Putem aprecia valoarea acestui comentariu, cu atat mai mult cu cat stim ca Jung era profund interesat de traditia oculta a Kundalinī-Yoga, o obscura, dar sofisticata ramura a traditiei tantrice hinduse. Este, asadar, datoria noastra sa urmam sfatul intelept al lui Jung de a studia mostenirea Indiei cu mai multa atentie, caci „intelepciunea si misticismul din Orient au foarte multe sa ne spuna”. - Georg FeuersteinVEZI AICI DISPONIBILITATEA!

Pentru a fi la curent cu promotiile librariilor in care sunt afiliat, va invit sa urmariti si pagina de facebook 100decarti.


carturesti.ro%20
02. Întâlniri militare cu extratereștrii - un subiect fascinant - Dec 23, 2019 2:44:00 PM
Pasionati de mistere si intalniri cu alte civilizatii? Iata un subiect mai mult decat interesant si care inca nu are un raspuns sigur, ba chiar cei mai multi oameni sunt convinsi ca pamantenii sunt singurele fiinte inteligente (sau nu) din Universul asta infinit (ce aroganti!).
Daca va pasioneaza acest subiect, urmatoarele doua volume vi se vor parea deosebit de incitante:

Întâlniri militare cu extratereștrii. Adevăratul război al lumilor de FRANK JOSEPH si Știința, religia și căutarea inteligenței extraterestre de DAVID WILKINSON

Promotie realizata ca afiliat al Editurii Atman.

Întâlniri militare cu extratereștrii. Adevăratul război al lumilor de FRANK JOSEPHAn de aparitie: 2019

„Profesorul Stephen Hawking a avertizat la un moment dat că orice interacțiune între extratereștrii și umanitate ar putea rezulta într-o semnificativă punere în pericol a supraviețuirii noastre ca specie. Frank Joseph prezintă dovezi convingătoare că asemenea contacte ar fi avut loc deja.”
– Peter B. Davenport, director al National UFO Reporting Center
Deși întâlniri cu vehicule spațiale extraterestre sunt raportate de foarte mult timp – există consemnări chiar din timpul domniei faraonului Tutmes al III-lea din Egipt (1479 î.C) – abia începând din secolul al XX-lea aparițiile OZN-urilor și întâlnirile extraterestre au fost cu adevărat documentate în special datorită avansului tehnologic a modalităților de înregistrare a informațiilor precum și a creșterii numerice a incidentelor, în special ale celor cu forțele militare.

Dezvăluindu-și cercetările sale intensive precum și dovezile verificabile pe care le-a descoperit, Frank Joseph prezintă o cuprinzătoare istorie militară a confruntărilor armate dintre oameni și extratereștrii în secolele XX și XXI. Acestea ne arată cum odată cu dezvoltarea bombelor atomice și a rachetelor balistice, frecvența implicării extraterestre în treburile umanității a crescut dramatic.

Autorul examinează de asemenea și evenimente recente prin care s-au realizat intervenții directe ale  extratereștrilor în desfășurarea firească a lucrurilor – precum topirea centralei nucleare de la Fukushima în Japonia și abandonul de ultim moment a lansării rachetei Falcon 9 a lui Elon Musk, ambele evenimente fiind acompaniate de OZN-uri. Prin divulgarea necenzurată a multitudinii de astfel de evenimente pe parcursul ultimului secol, Frank Joseph ne oferă prima carte de referință în domeniul întâlnirilor militare cu extratereștrii.
VEZI DISPONIBILITATEA AICI 

Știința, religia și căutarea inteligenței extraterestre de DAVID WILKINSONAn de aparitie: 2018
David Adam Wilkinson este un pastor metodist, teolog, doctor în astrofizică și profesor universitar din Marea Britanie, membru al Societății Astronomice Regale. În prezent, este directorul Colegiului Saint John din Durham și profesor al Departamentului de Teologie și Religie din cadrul Universității Durham. Este autorul mai multor cărți care tratează relația dintre știință și religie.
O strălucită analiză a ipotezei existenței unor alte ființe inteligente, o ipoteză mai greu de acceptat de către noi, dar care ar putea fi dovedită într-o bună zi de descoperirile făcute în cadrul SETI. David Wilkinson a studiat îndelung, analizând în profunzime consecințele unei asemenea descoperiri asupra credinței în Dumnezeu. Acesta este adevăratul dialog dintre știință și religie, așa cum ar trebui el să fie.
– Andrew Briggs, profesor în domeniul nanomaterialelor la Universitatea Oxford

Este șansa bisericii să aibă o persoană precum David Wilkinson, cu o judecată atât de profundă și o cunoaștere atât de vastă – deopotrivă în domeniul științei, cât și cel al tehnologiei –, și care să ne poată sluji drept călăuză.
– Sir Arnold Wolfendale, al 14-lea Astronom Regal, membru al Societății Astronomice Regale

Ipoteza existenței ființelor extraterestre inteligente este fascinantă și, în același timp, provocatoare. Cartea lui David Wilkinson ne oferă o discuție detaliată și cuprinzătoare cu privire la problemele pe care această ipoteză le implică din punct de vedere fizic, biologic și teologic, o discuție care consider că va fi foarte instructivă pentru mulți dintre noi.
– rev. dr. John Polkinghorne, Cavaler al Imperiului Britanic, membru al Societății Astronomice Regale
VEZI DISPONIBILITATEA AICI 

Pentru a fi la curent cu promotiile librariilor in care sunt afiliat, va invit sa urmariti si pagina de facebook 100decarti.

editura-atman.ro/
03. În relaţii nu există noroc sau ghinion. Există doar iubire și tipare ascunse - O carte despre cupluri, relatii si iubire - Dec 23, 2019 2:01:00 PM
Secretul dezvăluit despre partenerii oglindăRelația de iubire privită ca o cale către eliberarea interioară
RUEDIGER SCHACHE

An apariție: 2015
Format: 13x20, plastifiată mată, clape interioare, semn de carte, înfoliată individual
Pagini: 307

M-am gandit sa va aduc in atentie aceasta carte, din libraria online a Editurii Atman - unde sunt afiliat, pentru ca acesta e un subiect de actualitate, deoarece ne confruntam mereu cu probleme mai mici sau mai mari, pe care le amplificam in mintea noastra, probleme care ne chinuie viata si sufletul.

Autorul acestui volum, Ruediger Schache, este cercetător al conştiinţei, autor de cărţi, jurnalist independent, conducător de seminar, antrenor, lector. După absolvirea studiilor de economie şi psihologie, a lucrat mai mulţi ani ca manager într-o întreprindere industrială de succes din Germania. Apoi, s-a hotărât să devină jurnalist şi scriitor independent.

A călătorit mult prin SUA, Mexic şi Asia şi a petrecut doi ani într-un centru de tratament din Brazilia, ocazie cu care a urmat o serie de cursuri. Acestea au condus la o perspectivă profundă şi holistică asupra relaţiei dintre realitatea personală, iubire, relaţii şi sensul existenţei umane.

În prezent, prin seminarii, conferinţe şi discuţii, el transmite o cunoaştere aprofundată a relaţiilor interne şi externe, abordând teme care ne determină viaţa.

VEZI DISPONIBLITATEA VOLUMULUI Secretul dezvăluit despre partenerii oglindă de RUEDIGER SCHACHE

Partenerul este asemenea unei oglinzi, iar în oglindă ni se revelează soluţia.

Într-o relaţie nu se petrece nimic întâmplător, deoarece fiinţa pe care ai atras-o în viaţa ta face parte din planul vieţii tale. Ceea ce spune sau nu, ceea ce gândește sau simte, modul în care se comportă îţi oglindesc forţele energetice lăuntrice care îţi ghidează viaţa și relaţia.

Prin intermediul principiului oglinzii vei fi capabil să descifrezi tiparele inconștiente. Dacă înţelegi ce a acţionat până acum în fundal, vei atrage transformări benefice în viaţa ta.  Blocajele sufletești vor dispărea, iar în fi nal se poate petrece ceea ce două fiinţe umane privesc drept cea mai înaltă fericire comună: o iubire eliberată și profund împlinitoare, pentru fiinţa iubită și pentru tine însuţi.

Cartea de față este asemenea unui program practic, menit să vindece blocajele relaţionale, să aducă o profundă cunoaștere de sine și să ofere posibilitatea dobândirii unei reale eliberări interioare.

„În relaţii nu există noroc sau ghinion. Există doar iubire și tipare ascunse. Iar dincolo de tipare te așteaptă împlinire și libertate.”

La început e iubirea şi abia apoi se înfiripă relaţia de cuplu. Ambele urmează legi diferite. Iubirea nu pretinde nimic, nu dorește să schimbe ceva, ci pur și simplu există.

Relaţia, în schimb, se bazează pe dorinţe și așteptări, care interferează cu dorinţele și așteptările celui de lângă noi. Într-o mare măsură, acest lucru se petrece în mod inconștient, certurile, dezamăgirile și neînţelegerile fiind consecinţele sale directe. Pe cât de dureroase par să fie aceste situaţii conflictuale, ele ascund totuşi un potenţial inimaginabil de valoros al cunoașterii de sine și al dezvoltării individuale.

Ruediger Schache, autor a mai multor bestseller-uri, ne revelează în această carte șapte secrete ale oglinzii. Toate aceste secrete contribuie nu doar la atingerea unei relaţii de iubire care aduce împlinire, ci ne susţin totodată în dezvoltarea interioară și în atingerea libertăţii individuale.

Vei învăţa pas cu pas să recunoști propriile tipare și pe cele ale partenerului. Vechile întipăriri din subconştient și automatismele inconștiente își vor pierde treptat puterea, dând naştere astfel unui spaţiu nou pentru ceea ce vă unește: spaţiul iubirii.

In finalul carti, autorul ne transmite cateva cuvinte:
"Dragă cititoare, drag cititor!
În călătoria noastră ca ființe umane am privit cele mai importante forțe energetice care ne fac să fim ceea ce suntem în relațiile cu ceilalți și cu noi înșine.
Nu pentru a judeca, ci pentru a înțelege. Înțelegerea reprezintă o cheie fundamentală a porții către libertate. Înțelegerea este, în fond, iubire.
Tot ceea ce ți-a oferit viața până acum a fost menit să te ajute să crești.
Privind înapoi, vei înțelege că această creștere a avut întotdeauna loc în momentul în care ceva fundamental s-a clarificat. Cu fiecare înțelegere apărută, te-ai desprins totodată de anumite concepte învechite. Asemenea unei poveri sau a unui nod, pe care l-ai desfăcut dintr-odată.
Dacă în continuare vei căuta să înțelegi, viața se va dovedi a fi mereu prietenul tău cel mai bun. Ea te va susține să primești înlăuntrul tău tot ce îți va dărui, toate acestea reprezentând reale impulsuri evolutive. Tot ceea ce vrea a fi înțeles din inimă nu poate fi respins sau atacat. În felul acesta dorința de cunoaștere și dezvoltare îți va aduce totodată iubire, pace lăuntrică și împlinire.
Pe acest parcurs, îți doresc multă bucurie, experiențe și conștientizări pline de satifacții.
Cu multă iubire,
Al tău Ruediger Schache"

Daca si voi sunteti uneori dezorientati si aveti intrebari despre viata voastra, despre relatia voastra, poate ca aceasta carte ne ajuta sa ne lamurim, sa ne relaxam, sa vedem altfel problemele - de multe ori vedem probleme si le dam o mai mare amploare decat merita, asta ne chinuie si ne da insomnii si noduri in gat, ne face sa oftam si nu stim cum sa limpezim lucrurile.

Va invit sa VEDETI MAI MULTE DETALII SI PRETUL pentru Secretul dezvăluit despre partenerii oglindă de RUEDIGER SCHACHE!

Pentru a fi la curent cu promotiile librariilor in care sunt afiliat, va invit sa urmariti si pagina de facebook 100decarti.

editura-atman.ro/
04. Pret super-redus + TRANSPORT GRATUIT - Pachet fictiune - "Inainte sa te cunosc", 3 carti si ALTE PACHETE - Dec 7, 2019 7:46:00 AM
CEL MAI BUN CADOU - PACHETE DE CARTI cu PRET REDUS si TRANSPORT GRATUITPachetele de carti sunt un bun cadou, si vin cu PRET REDUS + TRANSPORT GRATUIT!
Sunt disponibile pachete excelente de carti din toate categoriile - beletristica - aventura, romantince, copii, seturi de carti de bucatarie, de dezvoltare personala - CEL MAI BUN MOMENT PENTRU CUMPARATURILE DE CARTI!

Promotia vine de la eMAG - unde sunt afiliat!

VEZI INTREAGA OFERTA DE PACHETE DE CARTI + TRANSPORT GRATUIT!

Iata cateva dintre cele mai populare pachete de carti:

Pachet fictiune, Inainte sa te cunosc, 3 carti
119,70 Lei (- 39% )
71,99 Lei 


Pachet Jamie Oliver
275,00 Lei (- 45% )
150,99 LeiPachet Cantec de gheata si foc, George R.R. Martin, 5 carti
354,95 Lei (- 45% )
194,99 Lei


Conversatii Cu Dumnezeu (Vol. I + Ii + Iii) - Neale Donald Walsch (Set Revizuit)
67,99 Lei (- 22% )
52,99 Lei


Pachet dezvoltare personala, Fii un LIDER adevarat, 4 carti
153,00 Lei (- 30% )
106,99 Lei


Pachet fictiune, Cu sufletul la gura, 3 carti
138,70 Lei (- 35% )
89,99 Lei


Pachet dezvoltare personala, Secretele succesului, 4 carti
144,00 Lei (- 29% )
100,99 Lei


Pachet fictiune, Anna Todd, 5 carti
247,00 Lei (- 34% )
160,99 Lei


Pachet fictiune, Gabriel Garcia Marquez, 6 carti
209,98 Lei (- 35% )
135,99 Lei


Pachet Educatie Financiara si Personala, 4 carti
165.00 Lei (- 27% )
119,99 Lei


Pachet fictiune, Stephen King, 3 carti
199,97 Lei (- 35% )
129,99 Lei


Percy Jackson 1-5 Set - Rick Riordan
128,99 Lei
121,99 Lei


Set Nemira "Regina Rosie" 4 Vol.
184,99 Lei (- 29% )
129,99 Lei

Oferta este valabila o perioada limitata de timp!

Promotia vine de la eMAG - unde sunt afiliat!

VEZI INTREAGA OFERTA DE PACHETE DE CARTI + TRANSPORT GRATUIT!
Pentru a fi la curent cu promotiile librariilor in care sunt afiliat, va invit sa urmariti si pagina de facebook 100decarti.
05. Sase ani HARLAN COBEN - noutati cu livrare rapida - Nov 18, 2019 5:49:00 PM
Carti nou-noute, cu livrare in 24 de ore
Sase ani HARLAN COBEN
Neputincios, Jake asistă la nunta lui Natalie, femeia pe care o iubește. Idila lor s-a încheiat, iar ea l-a făcut să promită că n-are s-o mai caute vreo­dată. Jack se ține de cuvânt timp de șase ani, până în momentul în care dă peste necrologul lui Todd Sanderson, soțul femeii iubite. Cel puțin așa pare că ar sta lucrurile. Dar la înmormântare văduva se dovedește a fi o necu­noscută. Atunci, unde e Natalie? De ce l-ar fi mințit? Hotărât să o găsească, Jake cade pradă unei intrigi ucigașe. Și descoperă că în dragoste există uneori adevăruri care ucid.
VEZI OFERTA AICI!


Acesta este blogul meu cu promotii la carti - iubesc cartile, citesc in fiecare clipa libera, de pe hartie si de pe tableta.
Asa ca m-am gandit sa impart si cu altii placerea de a citi - caut noutati, caut promotii, le pun aici pentru noi.

Fiind un blog de afiliat - in foarte multe librarii online, am primit o provocare care spune ca daca cineva cumpara intrand in libraria online - Carturesti in acest caz, eu voi castiga un comision marit fata de cel obisnuit, care este de maxim 10%, in functie de categoria de produse cumparata.
Prin urmare, voi cumparati cartile favorite, cu pret redus, iar eu castig un mic comision, pentru care va sunt recunoscatoare.
Puteti cumpara orice carte sau produs doriti din Carturesti, este suficient sa intrati acolo printr-un link de aici.


Acuma, iata alte carti din categoria noutati, care mi se par foarte interesante:

Silenzio stampa FLORIN PURLUCA
VEZI OFERTA AICI!
Dragostea este liniște.
Oare?!!
O incitantă şi pasionantă poveste de dragoste, un destin uluitor al unui personaj cu care te vei identifica din ce în ce mai mult, pe măsură ce îi vei citi aventura vieţii. O carte despre care îţi vei aminti şi vei vorbi cu mare drag!
VEZI OFERTA pentru Silenzio stampa FLORIN PURLUCA


Ziua razbunarii JOHN GRISHAM
Pete Banning este fiul preferat al oraşului Clanton – erou decorat în cel de-Al Doilea Război Mondial, exponent al unei familii importante din zonă, fermier de succes, tată, soţ şi totodată membru de vază al Bisericii Metodiste. El revine acasă din război, în orăşelul său natal din Mississippi, şi îl ucide pe predicatorul metodist al comunităţii aparent fără niciun motiv. După ce este condamnat, confruntându-se cu moartea prin spânzurare, respinge oferta guvernatorului de a-i fi comutată pedeapsa dacă îşi divulgă motivul şi singura sa declaraţie – în faţa şerifului, a avocaţilor săi, a judecătorului şi a familiei – rămâne „Nu am nimic de spus“. El pare să nu se teamă de moarte şi e gata să ia cu el în mormânt motivul secret al crimei comise.
Călătoria incitantă prin care ne însoţeşte John Grisham ne poartă din junglele din Filipine şi tranşeele războiului până în lumea plină de secrete a unui azil de boli mintale şi sălile de tribunal în care avocaţii încearcă disperaţi să îi salveze viaţa lui Pete Banning.

VEZI AICI OFERTA pentru Ziua razbunarii JOHN GRISHAM


Cultura generala ca sa fii genial!
Enciclopedie ilustrata cu intrebari si raspunsuri
Poți găsi fluviul Amazon pe o hartă a lumii?
Dar muntele Fuji?
Ce este sternul?
Dar coccisul ?
Poți identifica un Archaeopteryx?
Poți deosebi o minge de tenis de una de baseball ?
Nu?
Atunci asta-i cartea care îți trebuie, înțesată de informații și cu multe teste. Acumulează cunoștințe
noi, apoi testează-te găsind soluțiile pe baza ilustrațiilor!

VEZI OFERTA pentru Cultura generala ca sa fii genial! Enciclopedie ilustrata cu intrebari si raspunsuri


Timpul necesar HANNE ORSTAVIK
Signe are 30 de ani și tocmai s-a mutat din oraș împreună cu fiica și soțul ei. Plănuiesc să-și sărbătorească Crăciunul împreună, însă vizita neașteptată a părinților ei divorțați îi declanșează o serie de amintiri dureroase. Cu mulți ani în urmă, în nordul îndepărtat al Norvegiei, familia ei s-a destramăt iremediabil, iar urmele acelei traume o urmăresc până în prezent. Cu intuiție psihologică perfectă, Hanne Ørstavik formulează o meditație uimitoare asupra răbdării și alienării conjugale.
VEZI OFERTA pentru Timpul necesar HANNE ORSTAVIK!


Irlandezul. Asasinul mafiei CHARLES BRANDT
Frank Sheeran, zis „Irlandezul”, a învațat să ucidă în armata americană în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, participând la invazia Italiei și la eliberarea acesteia de trupele germane. Întors acasă, trăiește din învârteli și din rezolvarea treburilor murdare ale altora, lucrând pentru unul dintre cei mai mari mafioți ai vremii, Russell Bufalino. În cele din urmă, ajunge să joace un rol atât de important în gruparea condusă de acesta, încât procurorul general al SUA din perioada respectivă, Rudy Giuliani, îl pune pe o lista de 26 de personalități ale mafiei.
Când Bufalino îi ordonă lui Sheeran să-l omoare pe Hoffa, Irlandezul se achită de misiune știind că, dacă ar refuza, ar fi ucis el însuși.
Ajuns la bătrânețe, Sheeran îi mărturisește lui Charles Brandt că a executat pentru mafie peste 25 de asasinate. Povestea lui, înregistrată de Brandt, a stat ulterior la baza scrierii acestui volum care se citește pe nerăsuflate.

„Este cea mai bună carte despre mafie pe care am citit-o pâna acum și, credeți-mă, le-am citit pe toate. Este foarte autentică.” Steven Van Zandt, actor, interpretul personajului Silvio Dante în serialul Clanul Soprano
VEZI AICI OFERTA pentru Irlandezul. Asasinul mafiei CHARLES BRANDT


Acul din sange SARAH BOWER
Un nou roman de la autoarea bestsellerului Borgia. Păcatele familiei
Ianuarie 1067. Charismaticul episcop Odo de Bayeux vrea o tapiserie enormă, care să glorifice cucerirea Angliei de către fratele său, ducele de Normandia. Așa că o angajează pe ea, a cărei îndemânare la brodat e legendară.
Ea plănuiește să îl omoare când are ocazia. El și fratele lui i-au asasinat regele și i-au dat lumea peste cap. Nu vrea altceva decât răzbunare.
Dar niciunul dintre ei nu a luat în calcul că se vor îndrăgosti nebunește. Așa că dușmanii devin iubiți, prietenii devin dușmani și nimic din viață, sau de pe tapiserie, nu e ceea ce pare.
VEZI AICI OFERTA pentru Acul din sange SARAH BOWER

Va invit sa vedeti intreaga promotie de NOUTATI de la CARTURESTI!

Pentru a fi la curent cu promotiile librariilor in care sunt afiliat, va invit sa urmariti si pagina de facebook 100decarti.06. Tesla si antigravitatia, calatoria in timp, "raza mortii" - Nov 6, 2019 5:45:00 PM
Daca geniul ar avea o definitie, aceasta ar fi persoana lui Nikola TeslaDaca sunteti pasionati si fascinati de tot ce tine de Nikola Tesla, avem la Carturesti o colectie bogata de carti cu si despre fantasticele inventii ale lui Tesla - o colectie superba cu reduceri de pret - carti bune pentru colectia personala sau pentru cineva pasionat de stiinta - VEZI AICI OFERTA!

Oferta mea vine din Libraria Carturesti - promotie realizata ca afiliat.

Fantasticele inventii ale lui Nikola Tesla
STEFAN IONUT, NICOLETA RADU
Volumul a aparut in 2011, insa, daca nu l-ati citit, este de mare actualitate
Fantasticele inventii ale lui Nikola Tesla de STEFAN IONUT, NICOLETA RADUDescriere
Aceasta carte prezintă într-un mod profesionist:
- cele mai uimitoare invenţii ale acestui geniu (aproape necunoscut) pe nume Nikola Tesla descrise chiar de el
- descrierea propie a lui Tesla despre planul de a electrifica lumea utilizând free energy (energie gratuită)
- transmisia energiei electrice fără fir, direct prin atmosfera Pământului
- teoriile revoluţionare ale lui Tesla şi Marconi despre antigravitaţie, farfurii zburătoare şi călătorii în timp

- modul în care programul de apărare SUA "Star Wars" (Războiul Stelelor), început în 1983, foloseşte tehnologia descoperită cu mult înainte de Tesla botezată Raza Morţii
- viziunea lui Tesla despre aparatele de zbor antigravitaţionale electrice care preluau energia prin aer de la nişte turnuri de emisie
- cum energia electrică ar putea fi distribuită gratuit şi utilizată oriunde pe Pământ
- cele mai neobşsnuite invenţii ale lui Tesla: maşina de citit gânduri, ozonizatoare, submarine electrice şi multe altele
- documentele de la Curtea Supremă de Justiţie despre demolarea faimosului Turn Wardenclyffe, construit de Tesla pentru a genera energie electrică gratuită (free energy).
Un geniu care a depăşit nu doar epoca lui, ci şi epoca noastră. O minte atât de măreaţă încât personalităţi socotite genii, precum Einstein, Edison, Marconi, s-au inspirat foarte mult din invenţiile şi munca lui teoretică. Mai presus de toate însă, inima lui Nikola Tesla, a bătut pentru umanitate.
VEZI OFERTA PENTRU VOLUMUL Fantasticele inventii ale lui Nikola Tesla de STEFAN IONUT, NICOLETA RADU


Inventiile mele - Autobiografia lui Nikola Tesla
NIKOLA TESLA
Volum aparut in 2017.
 Inventiile mele - Autobiografia lui Nikola Tesla - NIKOLA TESLA
Descriere
Daca geniul ar avea o definitie, aceasta ar fi persoana lui Nikola Tesla si realizarile sale. Lumea datoreaza atat de multe inovatii tehnice unui om despre care stie atat de putine! Volumul autobiografic Inventiile mele vine sa compenseze intru catva aceasta nedreptate – de altfel, una dintre numeroasele nedreptati care l-au urmarit pe Tesla de-a lungul intregii vieti.
Intr-o relatare concisa, dar fascinanta, fizicianul Tesla impartaseste intamplari cu totul neobisnuite din copilaria si tineretea sa, isi schiteaza metoda de lucru si modul in care psihicul lui remarcabil parcurgea drumul catre idei revolutionare. Aplecarea sa catre fizica si spiritul inventiv l-au ajutat de multe ori sa scape din situatii primejdioase si au castigat respectul celor alaturi de care lucra.
In acest volum autobiografic nu numai ca sunt punctate momentele capitale ale vietii si carierei acestui inventator stralucit, dar avem acces si la perspectiva lui Tesla asupra vietii, societatii si conflictelor mondiale al caror martor a fost.
VEZI OFERTA PENTRU VOLUMUL Inventiile mele - Autobiografia lui Nikola Tesla - NIKOLA TESLA


Tesla - RICHARD GUNDERMAN
Volumul este aparut in 2019, in englezaTesla - RICHARD GUNDERMANDescriere
The extraordinary inventor and electrical engineer Nikola Tesla changed the face of early-twentieth-century life. His ever-curious mind contributed to a great many fields - he took out over 700 patents worldwide - but he is particularly known for his work on electricity and radio, neither of which would exist in their current form were it not for him. Born in what is now Croatia, he spent most of his working life in the USA, where he lived an eccentric existence but ultimately earned widespread acclaim. Contains approx. 150 illustrations and beautifully reproduced documents from Nikola Tesla's personal archives, such as original plans and drawings for his machines, journal extracts and letters.
VEZI DETALII pentru Tesla - RICHARD GUNDERMAN

Va invit sa VEDETI INTREAGA COLECTIE TESLA AICI!

Pentru a fi la curent cu promotiile librariilor in care sunt afiliat, va invit sa urmariti si pagina de facebook 100decarti.

carturesti.ro%20
07. Cărți cu umor negru - Oct 18, 2019 5:43:00 PM
Nesimţirea e un virus redutabil, cu instalare rapidă şi efecte demolatoare - Ghidul nesimtitului - Radu ParaschivescuNu m-am gandit pana acuma sa citesc carti cu umor negru - dar cum ar fi?

Iata, Cartepedia ne aduce o promotie la cartile cu umor negru! Ce parere aveti?

Am ales 3 titluri, iar intreaga colectie de carti cu umor negru este AICI!

Ghidul nesimţitului - Radu Paraschivescu
Nesimţirea e un virus redutabil, cu instalare rapidă şi efecte demolatoare. Ea se instalează în aproapele anonim, dar îi afectează mai mult pe cei din jur.

Nesimţitul devine pe zi ce trece o prezenţă constantă, greu de evitat şi imposibil de strunit. În tren sau la operă, în autobuz sau la biserică, în parc sau la teatru, în Parlament sau la bloc, reprezentanţii acestei categorii fondează un cult volatil, fără agendă şi fără orizont. Religia lor e sfidarea celorlalţi. Nesimţitul nu are un cod de reguli, dar se comportă ca şi cum l-ar avea. E invaziv până la ubicuitate, pisălog până la nevroză şi vociferant până la delir. Îl vezi unde nu te aştepţi, îl auzi peste tot, îl adulmeci la fiecare colţ de stradă şi pe fiecare culoar de vagon. Însă nici măcar el nu deţine toate pârghiile meşteşugului. E imperfect şi are nevoie de îndrumări.
Exact asta face Ghidul nesimţitului – furnizează reglajele necesare celor ispitiţi de performanţa în domeniu. Sigur, miza lui formativă şi informativă e o glumă. Ghidul nesimţitului vrea în primul rând să amuze. Numai că în spatele tonului ironic al cărţii răsar fapte, întâmplări şi buclucuri de care foarte mulţi dintre noi au avut parte. Şi peste care n-au putut trece doar cu un duş, o casetă cu muzică de relaxare sau o înjurătură bine ţintită.
CUMPARA AICI Ghidul nesimţitului - Radu Paraschivescu


Sufocare (Top 10+) - Chuck Palahniuk
Victor Mancini, personajul principal al romanului Sufocare, este un fost student la Medicină care, pentru a-și putea ține în spital mamă bolnavă de Alzheimer, recurge la un truc extrem de ingenios: simulează că se îneacă în restaurante de lux. Simțindu-se responsabili pentru viața sa, „salvatorii” îi trimit cecuri.
Obsedat sexual, încercând (în van) să-și trateze adicția, suflet torturat care nu și-a cunoscut niciodată tatăl, Victor Mancini descoperă cu uimire că ar putea avea (sau nu?) descendentă divină. După cum mărturiseste Palahniuk, „Sufocare este cartea la a cărei redactare am lucrat cel mai mult: șase luni. Spre deosebire de Fight Club (trei luni) sau Cântec de leagăn (șase săptămâni). Dar la această perioadă se adaugă ani și ani de documentare și experiențe care de care mai bizare. De pildă, un prieten m-a lăsat să fac disecții pe cadavre, altul mi-a povestit cum e să lucrezi la Disneyland, un medic mi-a ținut o prelegere despre alunițe și negi, folosind drept model o dansatoare exotică. Ar trebui să mi se deducă din impozit toată berea cu care le-am făcut cinste acestor interlocutori”.
CUMPARA AICI Sufocare (Top 10+) - Chuck Palahniuk!


Porno (Top 10+) - Irvine Welsh
La zece ani dupa evenimentele care au marcat actiu-nea din Trainspotting, Simon „Sick Boy” Williamson se intoarce in Edinburgh dupa o lunga perioada petrecuta la Londra. Esuind spectaculos ca escroc, peste, sot, tata si om de afaceri, Sick Boy profita de ceea ce i se pare a fi ultima lui sansa: pornografia.
Pe de alta parte, pentru a-si infaptui visul de a produce si a regiza un film porno, Sick Boy trebuie sa faca echipa cu vechiul lui prieten, Mark Renton, exilat in ultimii ani la Amsterdam, si cu o gasca pestrita care ii include pe unul dintre cei mai mari obsedati sexual, fiul favorit al orasului, „Juice” Terry Lawson, un tip amuzant si plin de initiativa, si pe domnisoara Nikki Fuller-Smith, o studenta superba cu spirit de aventura. Dar in lumea din Porno nimic nu este simplu – Sick Boy si Renton afla ca exista anumite chestiuni inca nerezolvate de care trebuie sa se ocupe, cu tot mai instabilul Frank Begbie, cu Spud cel plin de probleme si zapacit de droguri.
CUMPARA AICI Porno (Top 10+) - Irvine Welsh

Va invit sa vedeti intreaga colectie de carti cu umor negru de la CARTEPEDIA!

Pentru a fi la curent cu promotiile librariilor in care sunt afiliat, va invit sa urmariti si pagina de facebook 100decarti.

cartepedia.ro
08. In pielea unei jihadiste. O marturie despre filierele de recrutare ale Statului Islamic - Oct 9, 2019 5:28:00 PM
- Cum se fac căsătoriile acolo? — De fapt, suntem deja căsătoriţi… — Poftim?
Am descoperit aceasta carte cu un subiect socant!
In pielea unei jihadiste - Anna Erelle - este o marturie despre filierele de recrutare ale Statului Islamic
Un volum pe buna dreptate Bestseller international!

Prezentarea oficiala a cartii este urmatoarea:
Convertita la islam, Melodie face cunostinta pe Facebook cu seful unei brigazi islamiste. Dupa doua zile in care o suna incontinuu, acesta declara ca s-a indragostit de ea si o roaga sa vina in Siria. In cele din urma o cere de sotie, descriindu-i viata minunata pe care o vor avea impreuna – el luptind impotriva necredinciosilor, ea facindu-si propriul jihad. Sedusa, Melodie se pregateste de plecare…
Foarte multe tinere europene pleaca in Orient dupa ce sint contactate pe internet de organizatii islamice. La aceste tinere s-a gindit Anna Erelle cind si-a facut un profil fals de Facebook si s-a lasat „racolata”. Anna este jurnalista si se ocupa de filierele de recrutare ale Statului Islamic, organizatie a carei propaganda online este una dintre armele sale cele mai redutabile. Timp de o luna, Anna a fost Melodie si a primit informatii pretioase de la „pretendentul” ei, un apropiat al lui Abu Bakr al-Baghdadi, califul autoproclamat al Statului Islamic. Calatoria in Orient ar fi trebuit sa fie ultima etapa a anchetei sale si Anna o pregateste in cele mai mici amanunte. Insa pe drum lucrurile scapa complet de sub control…
In pielea unei jihadiste - Anna Erelle 
Volumul "In pielea unei jihadiste" - Anna Erelle poate fi cumparat de la Libris AICI!

Mai jos va redau un scurt pasaj din aceasta carte, pe care cu greu o las din mana, insa imi da fiori si ma sperie, cumva, cand vad ce se poate intampla si ce se intampla, de fapt, intr-o lume despre care habar nu avem ca exista!
Si este o poveste adevarata!

In pielea unei jihadiste - Anna Erelle 
Jurnalista Anna, frantuzoaica, freelancer (adica e pe cont propriu, si colaboreaza cu cateva ziare), tot cercetand despre filierele de recrutare a tinerilor occidentali in armatele jihadiste, ajunge intr-o postura extrem de ciudata - ea isi creeaza un cont fals pe facebook - unde o cheama Melodie, isi ia o cartela prepay, isi face cont fals de Skype, si ajunge sa patrunda in lumea sinistra si chiar fara sens a jihadistilor si a tinerilor naivi pacaliti si dezorientati care se duc spre moarte ca hipnotizati. Ajunge sa fie contactata de un personaj de temut si foarte influent din armata islamista, acesta, crezand ca ea are 20 de ani si ca doreste sa mearga la el, intra in discutii cu Melodie, inclusiv pe Skype, unde ea este imbracata complet cu hainele acelea specifice, din care i se vad doar ochii. S-au luat masuri de siguranta ca IP-ul telefonului si laptopului sa nu poata fi depistate, si o vreme lucrurile se desfasoara bine, controlate oarecum de Anna - adica Melodie. Insa teroristul insista sa o cheme la el, zice ca a facut toate diligentele necesare si ajung, practic, sa fie casatoriti, dupa legile de acolo.
Anna, in loc sa se opreasca din continuarea acestei actiuni care devine tot mai periculoasa, ea doreste sa duca lucrurile mai departe, in depistarea filierei, in demascarea acestor lucruri, deoarece o multime de tineri au plecat si familiile lor sufera, fara sa mai poata sa-i aduca inapoi acasa - asa ca ea continua actiunea ei periculoasa - merge spre Siria, impreuna cu un prieten, care a fost alaturi de ea de la inceputul acestei actiuni.

Iata un citat, mai jos:
"Evenimentele descrise mai jos s-au petrecut în primăvara anului 2014, cu două luni înainte de cucerirea oraşului Mosul, al doilea ca mărime din Irak, de către Statul
Islamic şi de autoproclamarea unui califat de către liderul lui, Abu Bakr al-Baghdadi.

Cam aici am ajuns cu întrebările, între descurajare şi refuzul de a renunţa, când laptopul îmi semnalează că „Mélodie” a primit trei mesaje unul după altul de la un anume… Abu Bilel. Situaţia e suprarealistă. E ora 22:00, vineri, o seară de primăvară, stau pe canapea în apartamentul meu cu două camere din Paris şi, când mă întreb cum să-mi continui investigaţiile despre acest subiect, îmi scrie un terorist francez din Siria.
Nu-mi găsesc cuvintele. În acest moment, singurul lucru de care sunt sigură este că nu-mi imaginam să-mi încep astfel weekendul.
„Salam aleikum, sora mea, văd că ai urmărit înregistrarea mea video, s-a răspândit în toată lumea. E nemaipomenit! Eşti musulmană?”
„Ce părere ai despre mujahedini?”
„Şi ultima întrebare: ai de gând să vii în Siria?”
Ăsta merge drept la ţintă! Nu ştiu ce să fac. Stau ca pe ace dacă să-i răspund, înţelegând instantaneu că a vorbi cu acest jihadist este poate o şansă unică să ajung la o sursă de informaţii. Când te prezinţi ca jurnalist, e greu să primeşti răspunsuri sincere,
fără „formatare”. Nu contează, interlocutorul meu nu ştie cine sunt. Nu mă deranjează absolut deloc să cer o informaţie de pe acest cont în cadrul unui reportaj. Totuşi, eventualitatea de a începe un schimb de mesaje cu cineva care nu ştie cine sunt îmi pune o problemă de etică. Reflectez cinci minute. Cât să mă întreb care este etica lui… şi răspund:
„Maleikum salam. Nu mă gândeam c-o să-mi vorbească un jihadist. LMAO1*. N-ai altceva de făcut? N-am păreri definitive despre combatanţi, şi pe urmă depinde care”.
Mai scriu că sunt convertită la islam, fără alte detalii. Fac intenţionat greşeli de ortografie şi folosesc la maximum un limbaj „adolescentin”, plin de LMAO, ROFL2* şi LOL3*, cu care le e presărată corespondenţa. Îi aştept răspunsul cu un gol în stomac. Nu de teamă, ci pentru că nu-mi vine să cred, mi se pare prea exagerat ca să fie adevărat.
Am luat deja interviuri unor mujahedini, dar aceştia nu aveau mai mult de 20 de ani şi discursurile lor nu făceau altceva decât să reia discul zgâriat al propagandei oficiale.
Aşteptând, navighez pe alte pagini. După nici trei minute, laptopul îmi semnalează sosirea unui nou mesaj.
„Ba da, cum să nu, am o grămadă de lucruri de făcut! Dar acum la mine e ora 23 şi luptele s-au terminat. Ai dat share la filmuleţul meu şi poate vrei să-mi pui întrebări…
Pot să-ţi spun tot ce se întâmplă în Siria, singura şi unica realitate: cea a lui Allah. Ca să vorbim, ar fi mai practic să avem Skype. Ţi-l dau pe-al meu.”
Bilel e direct şi… directiv. Nici nu poate fi vorba să am un Skype cu el! Îi blochez propunerea, o să mai vorbim altă dată. Mélodie nu poate să facă asta. Abu Bilel înţelege, nu vrea sub nicio formă s-o deranjeze. Mâine, când ea o să vrea, o să fie la dispoziţia ei.
„Mâine?”, întreb uimită. „O să ai iar aşa de uşor acces la internet?”
„Păi, da, o să fiu aici. Ţi-am spus.”
Apoi, după un minut:
„Zici că eşti convertită… Pregăteşte-ţi hijra, mă ocup eu de tine, Mélodie.”
După Skype, hijra! Individul nu-şi pierde nici capul, nici timpul! De la primul contact, de la primele rânduri schimbate, îi cere unei tinere despre care nu ştie altceva decât că e convertită să vină la el, în ţara cea mai însângerată de pe planetă. O pofteşte fără ruşine să şteargă cu buretele trecutul şi ţara ei, să-şi părăsească familia. Exceptând cazul în care, poate, ar vrea şi ai ei să se alăture cauzei lui sfinte. Să renască în altă parte şi să aştepte ca Dumnezeu să-şi deschidă porţile… După ce-mi revin din surpriză, sunt cuprinsă de sentimente amestecate. Nu reuşesc să le desluşesc, dar sunt sigură că dezgustul este mai puternic decât toate celelalte. Bilel vânează victime fragile şi, când acestea muşcă momeala, el, ca şi semenii lui din SI, încearcă din toate puterile să le „reformateze”, cum ai şterge un hard disk înainte de a înregistra pe el date noi.
Procedeul, tipul de pradă pe care o abordează, toate astea mă scot din sărite. E atât de uşor, atât de nedrept să atragi o fată ca Mélodie! Cunosc o mulţime de puştoaice asemenea ei. N-au avut acces la o educaţie temeinică, nici la o anumită formă de cultură. Cred zvonurile propagate pentru că nu au pe nimeni care să le îndrume. La fel e şi în cazul băieţilor. În clipa asta sunt atât de furioasă, încât îmi vine să-l strâng de gât.
Oare la ce mă înham? Presimt că totul va merge mai departe. Dar nu-mi imaginez o secundă că, şase luni mai târziu, când scriu această carte, Abu Bilel va continua să aibă consecinţe profunde asupra vieţii mele. Deocamdată, abia încep să-mi spun că, dacă vreau să mă folosesc de acest terorist pentru a culege informaţii, trebuie s-o fac pe Mélodie să existe cu adevărat. Trebuie să-i fabric, ca în cazurile de spionaj, „o legendă” şi să-i rezerv poate un sfârşit de jertfă. S-o fac să treacă de cealaltă parte a oglinzii. S-o fac să semene câte puţin cu fiecare dintre tinerii înhăţaţi de jihad care m-au marcat, un
amestec din fraţii Bons, Norah, Clara, Leila, Élodie, Karim şi prietenul lui cel mai bun. Familiile lor sunt obligate să se ducă la frontiera turco-siriană ca să obţină dovezi că sunt în viaţă. De cele mai multe ori, se întorc fără să fi aflat nimic. Dacă Mélodie începe o corespondenţă cu acest bărbat, care nu-mi pare a fi un începător, având în vedere vârsta lui, poate îmi va furniza câteva informaţii utile. Cine nu se străduieşte nu primeşte. Şi apoi, am prea multe întrebări. Răspunsurile, dacă le găsesc, vor fi foarte valoroase pentru viitoarele mele subiecte. Fac acest demers în manieră antropologică.
Între timp, acum, vreau în primul rând să nu mă mai gândesc la Abu Bilel."

Chiar este o carte deosebit de interesanta si care te tine cu sufletul la gura.
Inca nu am terminat-o, insa o recomand.

In calitate de afiliat LIBRIS - va recomand sa vedeti mai multe detalii pentru "In pielea unei jihadiste" - Anna Erelle AICI!

Pentru a fi la curent cu promotiile librariilor in care sunt afiliat, va invit sa urmariti si pagina de facebook 100decarti.


09. Thanatos. Teroarea din sptele culiselor - Anatol Guzic - Oct 6, 2019 1:02:00 PM
"Geniul nevalorificat poate declansa haosul"
Cautand noutati prin librarii, am gasit in Libris ceva inedit - un volum scris de actorul și scriitorul moldovean Anatol Guzic - in acest an s-a lansat prima sa carte în România - "Thanatos. Teroarea din spatele culiselor"

Oferta mea este realizata in calitate de afiliat LIBRIS.

"Thanatos. Teroarea din spatele culiselor"
Alexandru Ton, un tanar de bani gata, fiul unui oligarh din Republica Moldova, printisorul norocos ce se bucura de statutul familiei in care s-a nascut, este considerat un baiat rasfatat si usor arogant.
Multi tineri si-ar dori sa se afle in Iocul lui si sa se dedea pe deplin la luxul adus pe tava de catre soarta. In esenta, lucrurile sunt de alta natura.
Visul lui Alexandru de a fi liber sa-si aleaga singur calea in viata, de a fi un fotbalist profesionist, este spulberat anume din pricina familiei. El condamna politica murdara si afacerile dubioase ale tatalui sau refuzand categoric faca parte din ele. Emotiile negative se ingramadesc si devin un instrument bun pentru Strainul, care il deposedeaza de identitate si de orice emotie, transformandu-l intr-un asasin cu numele de cod Thanatos. Sansa spre regasire apare abia peste ani; intre timp, Alexandru provoaca teroare in randurile Ordinului ce domina lumea din culise.

Cartea "Thanatos. Teroarea din sptele culiselor" de Anatol Guziceste este o aparitie a anului 2019, si puteti sa o cumparati DE AICI!

Pentru a fi la curent cu promotiile librariilor in care sunt afiliat, va invit sa urmariti si pagina de facebook 100decarti.

libris.ro%20
10. Trandafirii pierduti - Martha Hall Kelly - cartile Editurii Litera cu pret redus - Oct 6, 2019 9:08:00 AM
Romane istorice - romane de dragosteIn acest week-end ploios avem bucuria de a gasi carti cu pret redus - Libris are cartile Editurii Litera cu preturi reduse de pana la 67%

Promotia mea este realizata ca afiliat LIBRIS!

Dintre toate titlurile disponibile, am ales o carte deosebita, care imbina istoria cu iubirea, in vremurile grele ale Primului Razboi Mondial.
Trandafirii pierduti - Martha Hall KellyVolumul a aparut in 2019.
Literatura Universala
Martha Hall Kelly este autoarea bestsellerului Cand infloreste liliacul

Trandafirii pierduti - Martha Hall Kelly
Este 1914, iar lumea s-a aflat atat de des pe marginea prapastiei razboiului, incat multi newyorkezi sunt prea putin interesati de subiect. Eliza Ferriday este incantata sa calatoreasca la Sankt-Petersburg cu Sofia Stresnaiva, o verisoara a Romanovilor. Cele doua s-au intalnit cu cativa ani in urma la Paris si au devenit prietene apropiate. Acum, Eliza pleaca intr-o calatorie cu Sofia, pentru a vedea splendorile Rusiei: bisericile pline de aur si pietre pretioase, picturile de Rembrandt de la Palatul de Iarna al tarului, faimosul balet rus.

Cand Austria declara razboi Serbiei, iar dinastia imperiala a Rusiei incepe sa se prabuseasca, Eliza se intoarce in America, in timp ce Sofia si familia ei se refugiaza pe proprietatea lor aflata la tara. Atunci cand au nevoie de ajutor, o angajeaza pe fiica ghicitoarei din sat, Varinka, punandu-si in pericol, fara sa stie, vietile.

De cealalta parte a Atlanticului, Eliza face tot posibilul ca sa ajute familiile rusesti cu sange albastru care fug din calea revolutiei. Cand scrisorile Sofiei inceteaza brusc sa mai vina, se teme ca ceva teribil i s-a intamplat celei mai bune prietene a ei...

Un roman istoric fermecator si plin de viata... Inspirat din evenimente reale, acest prequel la Cand infloreste liliacul isi va entuziasma cititorii. - People

Nu doar o poveste istorica sclipitoare, ci si un cantec de iubire pentru felul in care prietenia ne ajuta in cele mai grele vremuri. - Lisa Wingate

Inspirat de evenimente reale, la fel ca romanul anterior, si la fel de bine documentat, Trandafirii pierduti este o poveste remarcabila si o dovada in plus a fortei feminine. Aceasta epopee grandioasa ii va cutremura si ii va incanta pe fanii romanului Cand infloreste liliacul si pe cititorii de fictiune istorica deopotriva. - PopSugar

VEZI INTREAGA OFERTA DE CARTE DE LA LIBRIS SI LITERA!

Pentru a fi la curent cu promotiile librariilor in care sunt afiliat, va invit sa urmariti si pagina de facebook 100decarti.

libris.ro%20
11. "Am succes pentru ca sunt psihopat" - "De ce avem nevoie ca sa fim fericiti" - Sep 15, 2019 8:52:00 AM
Totul în universul nostru este energie - Wayne W. DyerKevin Dutton, David Michie, Wayne W. Dyer si alti autori - carti in contrast sau nu?

Am pus mana, in ultimul timp, pe niste carti care ai putea crede ca nu au nimic in comun,
Si, totusi, mie mi se pare ca ele se completeaza, adice toate au elemente care incearca sa te lamureasca - care este acel lucru, acel ceva care te va face fericit!
Desi toata ziua alergam dupa, vorba aia ciudata, "potcoave de cai morti", pana la urma, de fapt, incercam sa ne multumim sufletul, sa fim fericiti, sa ajungem acolo unde ne dorim.
Toate aceste carti, pe care le-am luat in ultimul timp, sunt carti scrise de autori care au facut cercetari asupra oamenilor, buni, rai, dar absolut toti cu dorinte si idealuri spre care au nazuit toata viata.
Din pacate, dorinta de a-si indeplini telurile, ii face pe unii oameni sa faca rau altora, asta e ceea ce nu pot eu sa inteleg, pentru ca, de fapt, cand ai provocat neplaceri cuiva, nu se poate ca undeva, in mintea ta, sa nu existe ceva sa te zgarie, sa iti faca si tie rau, pentru ca raul facut e ca un burete din sarma taioasa, care zgarie si obiectul pe care il cureti, dar si mana ta. (na, e ciudat, dar cam asa mi-am imaginat eu)

De cand l-am descoperit pe David Michie - cel care a scris seria cu Pisica lui Dalai Lama - a devenit favoritul meu, si sursa mea de liniste - pur si simplu cartile lui ma transpun intr-o lume linistita, placuta, cu cei mai pasniti oameni din lume, asa cum visez eu sa fie toti oamenii - fara egoism, onesti, fara sa tanjeasca sa ia ce nu e al lor, fara sa tinda spre averi fara sens, fara agitatie inutila.
Asa ca, incet dar sigur, imi fac stocul de David Michie - dupa cele trei volume din seria Pisica lui Dalai Lama, am ajuns la Magicianul din Lhasa si apoi la Budism pentru oameni ocupati - inca nu am citit-o, e la rand.
Magicianul din Lhasa m-a cucerit, e o carte pe care nu poti s-o lasi din mana, si a fost altceva decat ma asteptam - credeam ca e o carte de dezvoltare personala - e mai mult de atat - te plimba printr-un Tibet invadat de Armata rosie a Chinei, in anii 1950 (cincizeci si ceva) - impresionant, trist si plin de emotii.

Unde gasim toate aceste carti?
Pai:
David Michie - Magicianul din Lhasa, Budism pentru oameni ocupati si Pisica lui Dalai Lama - toate volumele - la Editura Atman, la Libris - depinde ce alte carti mai cautati.

Kevin Dutton - cu Intelepciunea psihopatilor si ABC-ul prihopatului de succes - in Libris

Wayne W. Dyer - Exista o solutie spirituala pentru orice probleme - in Libris.


Exista o solutie spirituala pentru orice probleme - Wayne W. Dyer - am rasfoit-o doar, pana acuma - m-a cucerit. Iata un scurt fragment din cuvantul de inceput:

Am terminat de scris această carte, într-o primă formă, pe 15 iunie 2000, în casa noastră din Maui, trăind un minunat sentiment de împlinire. M-am bucurat de vară cu familia mea, înotând, făcând drumeții și jucând tenis. Am luat cina și am văzut filme cu prietenii apropiați, iar eu am avut parte de timp prețios pentru citit și pentru a împărtăși momente de intimitate, în special cu soția mea, Marcelene, care mi-a fost de mare ajutor când a trebuit să găsesc o soluție spirituală la „problema” pe care eram pe cale s-o trăiesc. Nici nu-mi dădeam seama că, în doar câteva luni, voi fi nevoit să pun în aplicare tot ceea ce scrisesem și să testez principiul existenței unei soluții spirituale pentru orice problemă, în propria mea viață.
În toamna lui 2000, am căzut în genunchi, la propriu, când eram singur într-o cameră de hotel. Abia mai puteam să respir. Îmi simțeam pieptul de parcă ar fi fost strâns într-o menghină. Transpiram abundent și aveam să aflu în curând că suferisem un infarct. Dar ceva era teribil de greșit în această imagine. Eu nu fumez și nu beau; nu sunt supraponderal; fac mișcare în fiecare zi, și asta, de douăzeci și cinci de ani. Sunt atent la ce mănânc; meditez; fac ceea ce îmi place și îmi place ceea ce fac. Am o căsătorie grozavă și copii minunați. Eu n-am cum să fac un infarct! Infarctele sunt pentru alți oameni, care își trăiesc viețile în așa fel încât parcă le invită. Nu pentru mine. Nu pentru dr. Wayne Dyer. Iată-mă, cu toate astea, în spital, cu firele aparatului de monitorizare prinse pe toată partea de sus a corpului și cu o perfuzie în braț. După trei zile aveam să fac o angiogramă. În primele douăzeci și patru de ore, am zăcut acolo într-o stare de șoc și nevenindu-mi să cred. Se numește negare. Mi-am plâns de milă. Am refuzat să recunosc că un asemenea lucru mi se putea întâmpla mie. M-am tot
văicărit familiei mele și, la drept vorbind, am fost speriat. După acea primă zi, am început să reexaminez ce scrisesem în cartea pe care sunteți pe cale s-o citiți. Mi-am repetat, iar și iar, titlul: Există o soluție spirituală pentru orice problemă ‒ iar aceasta era, cu siguranță, o problemă. Mi-am amintit că puteam aduce energia spiritului chiar acolo, în salonul spitalului. Dacă reușeam asta, aș fi putut să răstorn situația și să nu mă mai complac în energia joasă a autocompătimirii, a sentimentului că am fost lezat, a tristeții, fricii și îndoielii. Dar faptele sunt fapte, inima mea fusese vătămată.
De-acum, depindea de mine. Eu nu sunt acest corp. Eu sunt o ființă spirituală, eternă, întotdeauna în legătură cu Dumnezeu. Îmi puteam schimba perspectiva, modul de conștientizare, devenind din victimă observator, lucru despre care am scris mereu în ultimii douăzeci de ani. A fost ca și cum lumina s-ar fi revărsat dintr-odată într-o cameră obscură. Am simțit, aproape instantaneu, prezența unei energii mult mai înalte și mai rapid vindecătoare. Am început să fiu mai degrabă vesel decât morocănos. Am mers prin secția de cardiologie, încercând să-i îmbărbătez pe cei care erau mult mai rău decât mine. Am început să privesc spitalul și personalul medical numeros mai degrabă cu admirație, dragoste și respect, decât cu gânduri de frică și anxietate. Am căutat să văd ce era bun în acel loc și am fost recunoscător pentru tot ce le fusese dat simțurilor mele să trăiască. Am adus în
secția de cardiologie modul de conștientizare descris în detaliu aici, în această carte care îmi este foarte dragă. „Cu siguranță, prezența lui Dumnezeu se face simțită în locul acesta”. Desigur, realitatea leziunii cardiace n-a dispărut ca prin magie, dar, în mintea mea, acolo unde exista „problema”, am introdus energia mai înaltă/mai rapid vindecătoare a spiritului, iar problema a dispărut pentru totdeauna. Luni dimineața, pe 4 decembrie 2000, angiograma a dezvăluit un blocaj pe una dintre artere, care e posibil să fi fost parte a anatomiei mele încă de la naștere. Inima mea era puternică, iar leziunea a fost minimă. Mi s-a montat un stent în artera blocată, după ce un balon a scos placa ce constituia defectul de funcționare. M-am întors de-acum la programul meu normal de exerciții și
de muncă." - poti sa cumperi cartea Exista o solutie spirituala pentru orice probleme - Wayne W. Dyer AICI!

Kevin Dutton - cercetator la Departamentul de Psihologie Experimentala Universitatea Oxford - isi propune sa ne convinga ca in fiecare dintre noi zace un psihopat. Totul e sa-l descoperim, sa ni-l asumam, sa-l intelegem si, in ultima instanta, sa-l folosim in dobandirea succesului.
In ABC-ul psihopatului de succes, colaboreaza si il studiaza pe Andy McNab - fost luptator SAS 22, decorat cu cele mai inalte distinctii militare ale Armatei Britanice. Personalitatea sa este asemanata cu un panou de mixaj sonor, cu butoane pentru fiecare dintre trasaturile: lipsa de scrupule, lipsa fricii, impulsivitatea, increderea in sine, concentrarea, calmul in situatii dificile, empatia diminuata, intransingenta mentala, carisma. Felul in care le calibrezi si momentul in care o faci determina devenirea ta ca psihopat bun sau rau.

Destul de mare diferenta intre cartile lui David Michie si ale lui Kevin Dutton. Oare am o problema, ca imi plac si unele si celelalte? Hmm!

Kevin Dutton - ABC-ul psihopatului de succes 
David Michie - Magicianul din Lhasa
Asa cum va spuneam mai sus, aceste carti pot fi cumparate de aici:

David Michie - Magicianul din Lhasa, Budism pentru oameni ocupati si Pisica lui Dalai Lama - toate volumele - la Editura Atman, la Libris - depinde ce alte carti mai cautati.

Kevin Dutton - cu Intelepciunea psihopatilor si ABC-ul prihopatului de succes - in Libris

Wayne W. Dyer - Exista o solutie spirituala pentru orice probleme - in Libris.

Oferta realizata ca afiliat LIBRIS si EDITURA ATMAN!

Pentru a fi la curent cu promotiile librariilor in care sunt afiliat, va invit sa urmariti si pagina de facebook 100decarti.
12. 29.240 de carti in categoria BESTSELLER - Sep 7, 2019 3:00:00 PM
3 titluri alese dintre cele mai cautate volumeDin colectia ELEFANT poti alege dintr-o colectie extraordinara de volume bestseller - ai la dispozitie 29.240 de carti - cum sa te decizi?
In plus, cele mai multe sunt cu PRET REDUS!

Am pus ochii pe 3 volume - unul l-am citit, unul l-am cumparat, si unul inca nu-l am!

Iata cele 3 titluri:
IRINA BINDER - Pana la sfarsitEditura: For you

"Pana la sfarsit" este noul roman al Irinei Binder si continua povestea indragitei serii Fluturi.
"Oare cat timp din viata noastra suntem cu adevarat noi insine si cat timp purtam masti? Unii dintre noi traiesc atat de mult cu mastile pe suflete, pana cand, intr-o buna zi, ajung sa se confunde cu ele si uita chiar si ei insisi cine sunt cu adevarat."
"- O sa ma poti ierta vreodata?
- Nu stiu. Am impresia ca sunt prea multe de iertat pentru putinul timp pe care-l am." - Irina Binder, 'Pana la sfarsit'
 Irina BinderPana la sfarsit

MARK MANSON - Arta subtila a nepasariiEditura: Lifestyle Publishing
O metoda nonconformista pentru o viata mai buna
#1 New York Times Bestseller
Peste 1 milion de exemplare vandute


In acest ghid revolutionar, definitoriu pentru o intreaga generatie, autorul ne invata ca, pentru a fi fericiti, trebuie sa renuntam la a fi "pozitivi" mereu si trebuie, in schimb, sa ne perfectionam in invingerea obstacolelor. Sustinandu-si afirmatiile cu cercetari academice si anecdote bine plasate, Manson argumenteaza ca pentru a avea o viata mai buna trebuie sa stim nu cum sa transformam lamaile in limonada, ci cum sa le toleram mai bine. El ne sfatuieste sa ne cunoastem limitele si sa le acceptam. Aceasta este adevarata sursa a puterii. Dupa ce ne-am acceptat temerile, greselile si incertitudinile, dupa ce incetam sa evitam adevarurile dureroase si incepem sa le infruntam, putem gasi curajul si increderea pe care le cautam cu disperare.

Adoptand pentru acest manifest un ton sincer si un limbaj direct, fara compromisuri, Manson incearca sa ne trezeasca la realitate pentru a putea duce o viata mai plina de satisfactii si mai ancorata in concret.

"Unii spun ca sunt un idiot. Altii zic ca le-am salvat viata. Cititi si decideti singuri!" - Mark Manson
Mark MansonArta subtila a nepasarii


 HEATHER MORRIS - Tatuatorul de la AuschwitzEditura: Humanitas Fiction
Peste trei milioane de exemplare vandute - Carte tradusa in peste 45 de tari.
 In curs de adaptare TV.

Tatuatorul de la Auschwitz se bazeaza pe povestea din spatele unuia dintre cele mai puternice simboluri ale Holocaustului: numerele verzi-albastrui tatuate pe bratele prizonierilor, femei si barbati deopotriva. Cand lui Lale i se ofera ocazia de a fi Tatowierer la Auschwitz, tanarul evreu slovac intelege ca aceasta poate fi sansa lui sa supravietuiasca, desi trebuie sa-si intepe pana la sange semenii, act pe care il resimte ca pe o dureroasa profanare. De la masa la care lucreaza, nici nu i se permite sa ridice capul spre cei al caror destin il pecetluieste astfel. Dar intr-o zi reuseste sa surprinda privirea unei tinere al carei nume il afla in cele din urma: Gita.
Heather MorrisTatuatorul de la Auschwitz
Vezi AICI intreaga COLECTIE de 29.240 de volume BESTSELLER!

Oferta realizata ca afiliat ELEFANT!

Pentru a fi la curent cu promotiile librariilor in care sunt afiliat, va invit sa urmariti si pagina de facebook 100decarti.


13. Sănătate și alimentație Supercombustibil - DR. JOSEPH MERCOLA DR. JAMES DINICOLANTONIO - Jul 10, 2019 6:11:00 PM
Supercombustibil Chei ketogenice pentru a revela secretele grăsimilor bune, rele și ale unei sănătăți extraordinare DR. JOSEPH MERCOLA DR. JAMES DINICOLANTONIO
Aceasta este o noua aparitie la Editura Atman - inca este calda, prezentare frumoasa, operta plastifiata mata, clape interioare, semn de carte, 325 de pagini!
Autorii incearca sa ne lamureasca in mai multe semne de intrebare cu privire la alimentatia noastra, cum ar fi: Cum să alegeți cele mai sănătoase tipuri de grăsime, inclusiv care sunt alimentele care ar trebui să facă parte din dieta dumneavoastră, cu ce uleiuri puteți găti și ce suplimente alimentare să luați (dacă v-ați simțit vreodată copleșiți în ceea ce privește suplimentele alimentare, nu va mai fi cazul!).
Oferta realizata ca afiliat al librariei online ATMAN!
SUPERCOMBUSTIBIL – o nouă apariție la Editura AtmanCartea este un ghid ce vă arată cum să restabiliți echilibrul grăsimilor în organism și vă ajută să nu dezvoltați boli cronice (sau să vă ameliorați sănătatea dacă deja suferiți de o asemenea boală).O credință populară, dar incorectă, este că uleiurile vegetale polinesaturate (cum ar fi uleiul de porumb, de soia și uleiul de șofrănel) sunt extrem de importante pentru menținerea unei stări de sănătate optime și că ar trebui consumate în detrimentul grăsimilor saturate, în special a celor care provin de la animale, cum ar fi untul, untura și seul. Cartea Supercombustibil va rezolva această confuzie.
Evoluția omului care ne arată că trupul este făcut să funcționeze având la dispoziție mult mai puține resurse de grăsimi omega-6 și mult mai multe grăsimi omega-3 decât consumă în zilele noastre majoritatea oamenilor, și cum acest dezechilibru în dieta modernă este cauza principal a numeroaselor boli cronice care afectează milioane de oameni.Aflați mai multe despre cele mai bune grăsimi ce vă pot ajuta să mențineți o stare de sănătate optimă a inimii și a creierului, precum și felul în care acestea vă pot facilita pierderea în greutate. Învățați cum să restabiliți nivelurile optime ale acestora printr-o alegere înțeleaptă a anumitor alimente și suplimente alimentare.
editura-atman.ro/

Cateva cuvinte despre autorii cartii SUPERCOMBUSTIBIL:

Dr. Joseph Mercola
Dr. Mercola este un adevărat vizionar care promovează libertatea de gândire și de alegere în toate problemele legate de sănătate. El și-a oferit sprijinul pentru milioane de oameni, din întreaga lume, învățându-i să-și asume controlul asupra propriei lor stări de sănătate, și conduce acțiunea de implementare a modificărilor atât de necesare, în actualul nostru sistem de sănătate.

Ca medic de familie specialist, de peste trei decenii, dr. Mercola a tratat multe mii de oameni la centrul său de terapii, unde s-a concentrat pe abordarea cauzei-rădăcină a bolii și pe încurajarea pacienților de a considera produsele alimentare drept medicamente. În anul 1997, el și-a construit pagina de web Mercola.com, care a devenit cel mai vizitat website pe probleme de sănătate naturală din lume și care l-a făcut să fie unul dintre cei mai importanți profesori pe probleme de sănătate.

Atingând trei bestselleruri, conform New York Times, dr. Mercola a apărut la televiziuni precum CNN, Fox News, ABC News și în diferite emisiuni precum Today,  Washington Unplugged al CBS și la The Dr. Oz Show.

Dr. James DiNicolantonio
Dr. James DiNicolantonio este doctor în farmacologie și cercetător în domeniul bolilor cardiovasculare la Institutul Inimii Saint Luke din Kansas City, Missouri. Om de știință respectat și bine-cunoscut pe plan internațional, are contribuții însemnate la politicile de sănătate și în literatura medicală.

VEZI OFERTA PENTRU Supercombustibil - DR. JOSEPH MERCOLA DR. JAMES DINICOLANTONIO

Pentru a fi la curent cu promotiile librariilor in care sunt afiliat, va invit sa urmariti si pagina de facebook 100decarti.14. "Un bărbat pe nume Ove" - o carte de vacanta - Jun 7, 2019 6:06:00 PM
Cand "regele cartierului" este cel mai morocanos batranUn bărbat pe nume Ove - Fredrik Backman - o carte pe care trebuie s-o ai - relaxanta, interesanta, antrenanta!

Oferta realizata ca afiliat CARTEPEDIA!
CARTEPEDIA ne aduce o promotie excelenta in acest weekend:
BookStock Cartepedia (editia a II-a) aduce reduceri cuprinse intre 20% si 60% la mii de titluri. Selectia cuprinde carti pentru toate gusturile, pornind de la fictiune, dezvoltare personala, istorie sau colectii si scriitori in voga, si pana la carti pentru copii si tineret. Avem o carte pentru fiecare :).
Valabilitate: 8 - 9 iunie.
VEZI INTREAGA OFERTA DE CARTI AICI!

Iata si titlul pe care l-am ales azi:
Un bărbat pe nume Ove - Fredrik Backman

Ove este cel mai morocănos om pe care vi-l puteți imagina, un bătrân mizantrop căruia îi plac regulile stricte, rutina, lucrurile utile în viață și care n-are răbdare pentru amabilități gratuite cu vecinii.
Își divinizează mașina Saab, marca lui de suflet, și judecă oamenii după ce mașină conduc, disprețuind profund, se înțelege, automobilele străine. Se crede înconjurat de idioți și crede că lumea se duce de râpă cu toți filfizonii ăștia cu cabluri albe în urechi care angajează pe cineva să le schimbe un bec.
A fost detronat din funcția de președinte al asociației de proprietari - în urma a ceea ce el a numit a fi „o lovitură de stat” -, dar tot el e regele cartierului, pe care îl inspectează nesmintit în creierii dimineții să se asigure că totul este în ordine.
Lumea îl consideră teribil de urâcios.
Într-o dimineață de noiembrie, însă, tot universul și planurile sale îi sunt date peste cap în cel mai neașteptat mod cu putință, când o iraniancă pe cât de gravidă, pe atât de dezinvoltă, și soțul ei tolomac, împreună cu cele două fetițe ale lor, se mută lângă casa lui și-i turtesc cutia poștală cu o remorcă (deși Ove postase foarte clar peste tot afișe cu „Interzis accesul mașinilor în zona rezidențială”).

Accidentul e sunetul de start pentru o serie de întâmplări neverosimil de amuzante și, uneori, perfect înduioșătoare - cu o pisică jigărită și aproape fără coadă și prietenii dintre cele mai improbabile - care-l fac pe Ove, eternul ursuz supărat pe tehnologia modernă, bătăușul de clovni și „vecinul infernal”, să (re)învețe să respire aerul unei vieți pe care el însuși o credea pierdută și de care lumea nu-l bănuia în stare pe acest pensionar imposibil.

Un bărbat pe nume Ove a cucerit o lume întreagă prin modul irezistibil, plin de umor și tandrețe, în care explorează teme grave precum pierderea, bătrânețea, diversitatea, toleranța, principiile morale, prietenia și speranța. La final, nu aveți cum să nu îl adorați pe Ove.

Comandă acum cartea online, apărută la editura Art în colecția Cărți musai.

VEZI INTREAGA OFERTA DE CARTI DE LA CARTEPEDIA!

Pentru a fi la curent cu promotiile librariilor in care sunt afiliat, va invit sa urmariti si pagina de facebook 100decarti.

cartepedia.ro
15. Arta subtila a nepasarii - Mark Manson - May 28, 2019 7:21:00 PM
"Unii spun ca sunt un idiot. Altii zic ca le-am salvat viata. Cititi si decideti singuri!" - Mark MansonIn sfarsit, am prins-o! Am comandat doua, una e a mea!Arta subtila a nepasarii. O metoda nonconformista pentru o viata mai buna
#1 New York Times bestseller. Peste 1 milion de exemplare vandute
Multumesc Libraria online LIBRIS - de unde promovez articole ca si afiliat!
Vanam de mult timp acest volum si acuma l-am comandat!

De ce am cautat "Arta subtila a nepasarii" - Mark Manson?
Pai, e aproape limpede ca titlul iti spune ca acest volum iti aduce detasarea de care ai nevoie in ziua de azi.
Daca este "o metoda nonconformista pentru o viata mai buna", ce ar fi sa vedem despre ce e vorba?

Cand cauti si tot cauti, pana la urma gasesti!


Am apucat s-o rasfoiesc putin si imi place.
Nici nu stiu ce bucatica sa va citez, uite, am ales un scurt fragment:
"Problema e urmatoarea: societatea contemporana, prin intermediul minunilor culturii consumeriste si al retelelor sociale de tip hei-uite-viata-mea-e-mai-cool-decat-a-ta, a produs o intreaga generatie de oameni care cred ca nu este delor in regula sa ai experiente negative - anxietate, frica, rusine, etc. Uitati-va la fluxul de informatii de pe Facebook: acolo toata lumea o duce extraordinar. Iata, saptamana asta s-au casatorit opt oameni! O pustoaica de saisprezece ani , vedeta de televiziune, a primit un Ferrari de ziua ei. Alt pusti tocmai a castigat doua miliarde de dolari inventand o aplicatie care-ti aduce automat hartie igienica atunci cand ramai fara.
In timpul asta, tu stai acasa si-ti speli pe dinti pisica. Te gandesti fara sa vrei ca viata ta e chiar mai nasoala decat credeai"
..............
"Problemele de sanatate cauzate de stres, tulburarile de anxietate si cazurile de depresie s-au inmultit coplesitor in ultimii treizeci de ani, in ciuda faptului ca azi avem toti televizoare plate cu diagonala mare si primim cumparaturile direct la domiciliu daca nu avem timp sa mergem la piata, Criza pe care o traversam nu mai este de natura materiala, ci existentiala, spirituala. Avem la diapozitie atat de multe lucruri si posibilitati ca nu prea mai stim de ce sa ne pese si de ce nu"


Da, este o carte extrem de interesanta si scrisa intr-un mod alert, placut, nu e monoton.

Va invit sa achizitionati online "Arta subtila a nepasarii" - Mark Manson de la Libris - click AICI!

Pentru a fi la curent cu promotiile librariilor in care sunt afiliat, va invit sa urmariti si pagina de facebook 100decarti.


libris.ro%20
16. NOUTATI - Evadare de la Auschwitz - Joel C. Rosenberg - May 23, 2019 6:11:00 PM
Noutati - 3 volume interesante - istorie, stiinta, criminalitate informaticaMai sunt cateva ore in care LIBRIS ofera TRANSPORT GRATUIT indiferent de valoarea comenzii!

VEZI OFERTA DE CARTE DE LA LIBRIS!

Am les trei titluri din categoria noutati, volume care mi se par foarte interesante:

Evadare de la Auschwitz - Joel C. Rosenberg
An aparitie: 2019
In timp ce mas­ina de razboi nazista zdrobes­te Europa, tanarul Jacob Weisz este silit sa-s­i paraseasca patria iubita, Germania, s­i sa se alature mi­scarii de rezistenta din Belgia. Dar, dupa ce o operatiune de salvare scapa complet de sub control, Jacob se treze­ste prizonier intr-un tren care se indreapta spre sudul Poloniei.
Condamnat la munca fortata in lagarul de la Auschwitz, Jacob se aliaza cu un pastor francez, inchis pentru ca i-a ajutat pe evrei. Cei doi sunt hotarati sa evadeze. Scopul lor este sa ajunga in Occident s­i sa-i alerteze pe Aliati in legatura cu ingrozitoarele lucruri care se petrec in Polonia, inainte ca fascismul sa distruga intreaga Europa.
Soarta a milioane de oameni atarna intr-un fir de par.
CUMPARA AICI Evadare de la Auschwitz - Joel C. Rosenberg
Hello, world! Revolutia informatica si viitorul omenirii - Hannah Fry
An aparitie: 2019
O descriere onesta, scrupuloasa, profunda si plina de stil a ceea ce programele si algoritmii care au ajuns sa ne conduca vietile pot si nu pot sa faca. Un ghid extrem de accesibil, care trece cu usurinta prin domenii dintre cele mai diverse, fara a-l scuti insa pe cititor de obligatia de a-si pune unele dintre cele mai grele si mai serioase intrebari despre societatea prezentului, dar si a viitorului... O carte care isi merita locul in topurile de bestselleruri. - Oliver Moody, The Times
Cu o simplitate de-a dreptul invioratoare, Hannah Fry reuseste sa explice unele dintre cele mai spinoase probleme ale lumii informatice moderne, de la deciziile luate de inteligenta artificiala, retelele neurale si invatarea automata, la scandalul starnit de implicarea firmei britanice Cambridge Analytica in alegerile americane din 2016, neajunsurile automobilelor autonome si multe altele. Aceasta carte ne demonstreaza tuturor de ce este imperios necesar sa existe oameni de stiinta excelenti precum Hannah Fry, care sa se dedice, in acelasi timp, si scrisului. - Katy Guest, Guardian
CUMPARA AICI Hello, world! Revolutia informatica si viitorul omenirii - Hannah Fry

Hello, world! Revolutia informatica si viitorul omenirii - Hannah Fry

Natiunea Spam. Din culisele criminalitatii informatice - Brian Krebs
An aparitie: 2019
In Natiunea Spam, jurnalistul de investigatie si expertul in securitate cibernetica Brian Krebs ii demasca pe infractorii aflati la originea unora dintre cele mai ample campanii de spam care i-au vizat pe americani si conturile bancare ale acestora. Urmarind ascensiunea, caderea si alarmanta renastere a mafiei digitale din spatele a doua retele de farmacii a caror existenta se baza pe spam – si a nenumarati virusi, atacuri de phishing si malware – autorul ne propune prima lucrare definitorie privind spamul si riscurile pe care acesta le prezinta pentru utilizatorii de pretutindeni.
In ciuda ingrijorarii guvernelor, reactia factorilor de decizie la nivel inalt fata de mecanismele organizationale si tehnologice care alimenteaza epidemia de spam a fost apatica in cel mai fericit caz, iar, pe alocuri, practic inexistenta. Desi avem de a face cu o amenintare capabila sa perturbe functionarea infrastructurii unor tari intregi, sa blocheze retele de comunicatii vitale, sa intoxice populatia prin raspandirea unor bunuri de consum contrafacute si sa stimuleze dezvoltarea unei economii ilegale, guvernele din intreaga lume n-au facut mare lucru pentru a-si proteja cetatenii de aceste armate informatice invadatoare. - Brian Krebs
CUMPARA AICI Natiunea Spam. Din culisele criminalitatii informatice - Brian Krebs
Natiunea Spam. Din culisele criminalitatii informatice - Brian Krebs
Oferta promovata in calitate de afiliat LIBRIS!

VEZI ALTE VOLUME NOU-NOUTE AICI!

Pentru a fi la curent cu promotiile librariilor in care sunt afiliat, va invit sa urmariti si pagina de facebook 100decarti.

libris.ro%20
17. Weekend BookAlert - CARTI UIMITOARE - May 10, 2019 7:09:00 PM
Văduve - Lynda La Plante si alte volume
În acest weekend, pe Cartepedia găsiți reduceri între 5 și 20% la mii de titluri

Iata cateva dintre aceste titluri:

Văduve - Lynda La Plante

Un thriller excepțional de la regina romanului polițist. Un jaf asupra unei autospeciale blindate pentru transport de valori eșuează lamentabil și trei femei rămân văduve. Când Dolly Rawlins descoperă planurile soțului său pentru jaful ratat, o idee prinde contur în mintea ei...

Ar putea ea și celelalte soții să termine treaba pe care soții lor au început-o? Pe măsură ce femeile pun la cale jaful, devine clar că altcineva trebuie să fi fost implicat. Dar numai trei cadavre au fost găsite la locul faptei. Cine a fost cel de-al patrulea bărbat? Și unde este acum? Un roman tipic pentru Lynda La Plante, Văduve este o carte pur și simplu uimitoare.

-36% DISCOUNT - CUMPARA AICI!Aştept răspuns - Dan Chaon
Zeci de vieţi mai puţin însemnate nu făceau oare cât o viaţă importantă?
Tânăra Lucy Lattimore îşi părăseşte familia şi fuge din micuţul oraş Pompey, Ohio, împreună cu George Orson, carismaticul ei profesor de istorie, hotărâtă să-şi schimbe viaţa. Miles Chashire se află permanent în căutarea lui Hayden, fratele geamăn dispărut de mai bine de zece ani. Ryan Schuyler părăseşte campusul universităţii când află adevărata identitate a tatălui său şi se îndepărtează tot mai mult de propria existenţă, care îi apare dintr-odată lipsită de substanţă. Vieţile a trei necunoscuţi se întrepătrund într-o manieră subtilă şi cu consecinţe extrem de surprinzătoare, într-un thriller memorabil, în care trecutul este inventat şi reinventat, iar viitorul pare seducător de ofertant şi totodată primejdios de încâlcit.
-50% DISCOUNT - CUMPARA AICI!
Enciclopedia științei. National Geographic
National Geographic
Colecții/Serii: National Geographic

Enciclopedia științei. Ciocniri atomice, chimie alimentară, animale, spațiu și multe altele.

De la atomi minusculi la plăci tectonice, de la spațiul cosmic la abisurile oceanului, Enciclopedia științei are o vastă arie de cuprindere a cunoștințelor zilelor noastre. Date fascinante despre cutremure, electricitate, elemente și tot ce vrei să afli despre știință. Casete despre oameni de știință și despre descoperiri fantastice "Încearcă și tu!" - miniexperientele pe care le poți face tu însuți pentru a vedea știința în acțiune. Fotografii color impresionante care prezintă totul, de la spațiul cosmic la planeta Pământ. Subiecte de mare interes - materia, forțe și mașini, energia, electronică, universul, viața pe Pământ, corpul uman și planeta Terra.
-35% DISCOUNT - CUMPARA AICI!
Martora - Nora Roberts
Fiica unei mame dominatoare, Elizabeth Fitch își trăiește supusă viața planificată de mama ei până în cele mai mici detalii: ce să mănânce, cu ce să se îmbrace, ce facultate să urmeze, ce prieteni să-și facă. Dar după o ceartă cu mama ei, Elizabeth se răzvrătește și, într-o seară, se lasă convinsă de un necunoscut să-l însoțească – iar evenimentele care urmează în vor schimba viața pentru totdeauna.
Doisprezece ani mai târziu, femeia pe nume Abigail Lowery trăiește la marginea unui orășel din zona munților Ozark, retrasă și reticentă la orice tentativă de comunicare, câștigându-și existența ca programator liber-profesionist, specializată în sisteme de siguranță. Femeia este un mister pentru toți locuitorii micuțului oraș și ajunge să-i stârnească șefului poliției locale, Brooks Gleason, întâi curiozitatea, apoi interesul și dorința, mai ales că acesta își dă seama că trecutul ei ascunde multe secrete. Relația dintre cei doi devine tot mai apropiată, astfel că Abigail începe să întrevadă un viitor pe care nu-l mai credea posibil și se vede nevoită să decidă dacă pentru ea este de-ajuns să rămână în viață sau vrea și să trăiască.
-50% DISCOUNT - CUMPARA AICI!


Poate că da, poate că nu - Gabriele D'Annunzio
Romanul (ecranizat în 1920, într-un film mut, alb-negru) i-a fost inspirat lui D’Annunzio de propria iubire pentru contesa Giuseppina Mancini.
La data publicării, romancierul a fost silit să fugă din Italia, ca să scape de creditori, stabilindu-se în Franţa, unde şi-a consumat nostalgia fostei iubiri alături de alte femei.
-50% DISCOUNT - CUMPARA AICI!


VEZI INTREAGA OFERTA DE CARTI CU REDUCERI DE LA CARTEPEDIA!

Promotie adusa in fata voastra in calitate de afiliat Cartepedia!

Pentru a fi la curent cu promotiile librariilor in care sunt afiliat, va invit sa urmariti si pagina de facebook 100decarti.

cartepedia.ro
18. Seturi de carti pentru toata vacanta - May 4, 2019 5:49:00 PM
Cele mai bune carti pot fi cumparate si la set
Imi fac planuri pentru vacanta. In planurile mele intra si cartile - ce carti sa iau cu mine?
De aventuri, de dragoste, SF-uri! Le-as lua pe toate!

Cea mai buna oferta este cea la seturile de carti - cumperi un set si te-ai rezolvat pe intreaga vacanta!
Am cautat cateva seturi frumoase si iata ce am gasit (toate au pret redus):
Promotie adusa in fata voastra in calitate de afiliat eMAG!

Set 6 carti fictiune Agnes Martin-Lugand, Editura Trei
VEZI OFERTA AICI!Set 3 volume Erin Watt, Editura Trei

VEZI OFERTA AICI! Set 3 volume Regina Rosie, Editura Nemira
VEZI OFERTA AICI!


Set 4 carti fictiune Diana Gabaldon, Editura Nemira
VEZI OFERTA AICI! Set 6 carti JOHN GREEN
VEZI OFERTA AICI!Set de carti Editura Corint. Instrumente mortale (vol. 1-6)
VEZI OFERTA AICI!VEZI INTREAGA OFERTA DE CARTI DE LA eMAG!

Pentru a fi la curent cu promotiile librariilor in care sunt afiliat, va invit sa urmariti si pagina de facebook 100decarti.

Promotie adusa in fata voastra in calitate de afiliat eMAG!19. Colectia de fictiune - Fată înecându-se - Caitlín R. Kiernan - May 4, 2019 10:37:00 AM
Sirenă, lup sau fantomă - obsesia unui tablou in care nimic nu e ceea ce parePromotie adusa in fata voastra in calitate de afiliat CARTEPEDIA!

Marea listă a cărților de colecție are reduceri pe Cartepedia!
Luna mai incepe cu o selecție a celor mai bine vândute (și mai îndrăgite) colecții de ficțiune de pe Cartepedia.
Veti gasi discount-uri între 20% și 50%, valabile până la finalul lunii mai.
Discount-ul este valabil inclusiv la noutăți.

Iata unul dintre volumele acestei super-faine din aceasta oferta:
Fată înecându-se - Caitlín R. Kiernan
Volumul este disponibil cu 50% DISCOUNT!
CUMPARA AICI!

În familia lui Imp, nebunia se aliniază ordonat, ca va­goanele unui marfar: bunica, fiica, fiica fiicei... Imp este schizofrenică şi o ştie.
Cu ajutorul medicamentelor şi al psihiatrei, Imp este bine – până când o întâlneşte pe Eva Canning, care seamănă tulburător de mult cu tânăra din Fată înecându-se, un tablou ce o obsedează din copilărie.
Sirenă, lup sau fantomă, Eva o bântuie şi o aruncă într-un vârtej de vise şi amintiri care nu au nimic de-a face cu realitatea.

Ca să scape din labirintul obsesiilor, Imp începe să scrie, iar hotarul ce separă închipuirea de realitate şi magia de nebunie dispare cu totul.
Treptat, autobiografia ei se transformă într-o poveste cu fantome, sirene şi vârcolaci, într-un fantasy întunecat şi erotic în care nimic nu e ceea ce pare.
VEZI DETALII SI PRET AICI!


Cateva cuvinte despre traducatorul acestui volum:

Flavius Ardelean este scriitor, traducător și manager cultural specializat în industria de carte. S-a născut la Brașov în noiembrie 1985 și a absolvit liceul german J. Honterus; a studiat relații internaționale și studii europene (BA, Cluj-Napoca), management artistic și studii culturale (MA, Ludwigsburg, Germania) și management editorial (MA, Oxford, Marea Britanie). A lucrat pentru câteva edituri și librării online din România.

A debutat în 2006 cu poezie şi proză în revista orădeană Familia. A publicat poezie, proză şi articole de presă în Familia, Bună Ziua Braşov, Dilema Veche, Egophobia, tiuk!, Suspans, Revista de Suspans, Revista de Povestiri etc.

Este autorul romanului „Îmblânzitorul apelor” (CDPL, 2012; Herg Benet, 2014) și al volumelor de povestiri „Acluofobia” (Herg Benet, 2013, 2014) și „Bizaroproze” (Herg Benet, 2014), pentru care a primit două premii Tiuk

și un premiu Vladimir Colin, și a tradus romane din germană și engleză pentru editurile Millennium Books și Paladin.
În prezent trăiește în Marea Britanie cu logodnica sa, artist plastic, ilustratoarea volumelor „Bizaroproze” și „Scârba sfântului cu sfoară roșie”, și lucrează în domeniul editorial academic. Au un teckel arogant.

VEZI AICI Marea listă a cărților de colecție are reduceri pe Cartepedia!


Promotie adusa in fata voastra in calitate de afiliat CARTEPEDIA!
Pentru a fi la curent cu promotiile librariilor in care sunt afiliat, va invit sa urmariti si pagina de facebook 100decarti.


cartepedia.ro
20. De ce-si pierd barbatii capul atunci cand se uita la o femeie frumoasa? De ce esti mai sexy cand rosesti? De ce crezi ca partenerul tau e o persoana extraordinara, in timp ce pentru altii e un om banal? - Mar 20, 2019 4:23:00 PM
Comanzi 3, platesti doar doua! 2+1 GRATUIT de la editura Trei!
Luna aceasta este activa campania 2+1 GRATUIT de la editura Trei - promotie oferita de LIBRIS!

Din aceasta oferta frumoasa am ales 3 titluri deosebite:

Domnii prefera intr-adevar blondele? - Jena Pincott


Domnii prefera intr-adevar blondele? Stiinta din spatele iubirii, sexului si atractiei

De ce-si pierd barbatii capul atunci cand se uita la o femeie frumoasa? De ce esti mai sexy cand rosesti? De ce crezi ca partenerul tau e o persoana extraordinara, in timp ce pentru altii e un om banal?


La toate aceste intrebari stiinta, care nu se ocupa doar de statistici si procente, ofera raspunsuri surprinzatoare. Aflam, de exemplu, ca frumusetea ii influenteaza subliminal pe barbati, ca obrajii imbujorati sugereaza tinerete, sanatate si interes fata de persoana din fata ta, ca dragostea profunda estompeaza judecata sociala si emotiile negative, si ca femeile tind mai degraba sa-si insele partenerii al caror miros nu le place.

Tradusa in peste 17 limbi, aceasta carte nu este doar o lectura incitanta, o explorare in profunzime a psihosexualitatii noastre, ci si o trusa de sfaturi utile pentru cei ce doresc sa descopere succesul unei relatii reusite, fie ea pasagera sau de lunga durata.

Jena Pincott este o autoare de succes, absolventa de biologie si jurnalistica si o prezenta constanta in mediul on-line pe blog-urile revistelor Psychology Today si Huffington Post.

Din cuprins:

Partea I. Corpuri
Capitolul 1. Mai intai fata
Capitolul 2. Asculta‑ti nasul
Capitolul 3. O alegere sanatoasa (si sonora)
Capitolul 4. Partile indraznete

Partea a II‑a. Comportament
Capitolul 5. Hormonii lui si ai ei
Capitolul 6. Semne si semnale
Capitolul 7. Sex si seductie

Partea a III‑a. Mintea
Capitolul 8. Atitudinea fata de intalniri
Capitolul 9. Efectele iubirii asupra creierului

VEZI OFERTA AICI!
12 reguli de viata. Un antidot la haosul din jurul nostru - Jordan B. Peterson


A durat mult pana am gasit titlul: 12 Reguli de viata: un antidot la haosul din jurul nostru. Acesta sugereaza clar faptul ca oamenii au nevoie de principii ordonatoare, pentru a evita instaurarea haosului.
Avem nevoie de reguli, standarde, valori — si luati singuri, dar si luati impreuna. Suntem niste animale de povara, obisnuite sa traga la jug. Avem nevoie de o incarcatura care sa ne justifice existenta mizerabila. Avem nevoie de rutina si de traditie. Aceasta inseamna ordine. Daca am trai cum se cuvine, am fi capabili sa toleram povara constiintei de sine.
Daca am trai cum se cuvine, am reusi sa ne asumam propria fragilitate si mortalitate, fara sa ne simtim ca niste victime nevinovate, fara sa cadem in starea de invidie sau sa ajungem, mai apoi, la dorinta de razbunare si distrugere.
Daca am trai cum se cuvine, nu ar mai fi nevoie sa apelam la securitatea oferita de totalitarisme, pentru a ne proteja de recunoasterea propriei finitudini si ignorante.
Poate ca am reusi sa evitam cararile ce duc spre Iad — iar secolul XX ne-a aratat cam cat de real poate fi Iadul - Jordan B. Peterson

Jordan B. Peterson este unul dintre cei mai sclipitori ganditori ai momentului.
Psihologul canadian a devenit in ultimii ani un veritabil fenomen mediatic: pe YouTube poate fi vazut in peste 200 de prelegeri si interviuri, care aduna mai bine de 30 de milioane de vizualizari; iar pe Twitter si Facebook este urmarit de 300 000 de oameni.
Plin de umor si asociind in mod surprinzator adevaruri ale traditiei occidentale cu ultimele descoperiri din neurostiinte, Peterson ne povesteste despre homari si asertivitate, despre skateboarding si adevaratii barbati, despre Iadul ranchiunii si arogantei, dar si despre lumina pe care o poate aduce in viata noastra mangaierea unei pisici sau un moment de sinceritate fata de sine – dar si fata de apropiatii nostri.
Plecand de la revelatiile marilor religii ale lumii, dar si de la capodoperele literare si filosofice (ale unor Goethe, Nietzsche sau Dostoievski), autorul ne indeamna sa revenim la clasicele virtuti (disciplina, curaj, onestitate, prietenie etc.) si sa ne asumam raspunderea pentru existenta noastra tragica, in care exista totusi un sens ce astepta sa fie cautat. Intr-o lume in care structura familiei este in colaps, educatia este adesea impregnata de ideologie, iar societatea politica a ajuns sa fie periculos de polarizata, cele 12 Reguli de viata ofera un antidot: redescoperirea vechilor adevaruri si valori, care ne pot ajuta, in plina epoca relativista, sa ducem o viata mai buna, mai luminoasa, mai chibzuita.

JORDAN B. PETERSON, profesor canadian de psihologie, preda la Universitatea din Toronto, sustinand totodata conferinte publice cu o audienta remarcabila. Este apreciat nu doar pentru criticile sale cultural-politice – cum ar fi obiectiile la adresa „corectitudinii politice” -, dar si pentru deschiderea sa catre religie, filosofie, literatura si studii politice. In calitate de psiholog clinician, Peterson lucreaza cu clienti afectati de depresie, anxietate sau schizofrenie, fiind si consilier al unor manageri de top din firme din domeniul juridic. A fost consultant la Secretariatul General al ONU si a mai predat la Harvard. A scris mai bine de o suta de articole stiintifice pe teme diverse (de la terapia dependentelor la psihologia personalitatii) si este autorul unui revolutionar tom dedicat psihologiei religiei, Maps of Meaning: The Architecture of Belief (1999).

VEZI OFERTA AICI!Fara al doilea nume - Lee ChildFara al doilea nume. Povestiri cu Jack Reacher

Fara al doilea nume, bestseller New York Times, reuneste toata proza scurta a lui Lee Child si ofera cititorilor nenumarate detalii despre viata si peripetiile lui Jack Reacher.
Volumul incepe cu Prea mult timp, o povestire in care Reacher, aflat intr un orasel din Maine, e martor la furtul unei posete si, dandu si seama ca nu e vorba de o simpla talharie, hotaraste sa faca investigatii.  Actiunea din Caldura mare are loc in 1977, cand Jack e adolescent si isi petrece vara la New York, unde o pana de curent scoate la iveala partea intunecata a orasului.
Razboaie mici ii poarta pe cititori in 1989, cand Reacher, politist militar, e insarcinat cu elucidarea asasinarii brutale a unei femei intr-o padure din Georgia, iar Al doilea fiu dezvaluie momentul in care „creierul reptilian" al lui Reacher devine la fel de important precum forta muschilor sai.

Colectia e completata de alte opt povestiri, care intregesc portretul unuia dintre cei mai indragiti eroi de thrillere din intreaga lume.

Acest volum demonstreaza ceea ce fanii lui Lee Child stiu deja, anume ca este un povestitor innascut si un fin observator. - Publishers Weekly

Jack Reacher este noul James Bond al zilelor noastre. Pur si simplu nu ne mai saturam de aventurile lui. Citesc fiecare roman din serie imediat ce e publicat. - Ken Follett, autor de bestselleruri New York Times

Lee Child este unul dintre cei mai apreciati autori de thrillere ai zilelor noastre.
Cartile sale se afla constant pe listele de bestselleruri din intreaga lume, fiind publicate in peste o suta de tari, si au obtinut numeroase premii, dintre care amintim: Anthony Award si Barry Award pentru romanul sau de debut, Capcana Margrave, Specsavers’ National Book Award pentru Urmarit si RBA Prize for Crime Writing pentru Personal.  Dupa doua dintre romanele sale au fost realizate filme de exceptie: Jack Reacher, bazat pe romanul One Shot, si Jack Reacher: Sa nu te intorci niciodata, ambele avandu-l pe Tom Cruise in rolul principal. La Editura Trei, au aparut deja 10 romane din seria Jack Reacher: Merita sa mori, Scoala de noapte, 61 de ore, Convinge-ma!, Ghinioane si incurcaturi, Personal, Urmarit, Sa nu te intorci niciodata!, Filiera de la miezul noptii si Capcana Margrave.

Cuprins: Prea mult timp • Al doilea fiu • Caldura mare • Agent secret • Razboaie mici • Noua identitate a lui James Penney • Toti vorbesc, pana la urma • Nu e un exercitiu • Poate ca au o traditie • Un tip intra intr-un bar • Nicio camera libera la motel • Tablou cu un restaurant singuratic

Fragment din povestirea scurta "Al doilea fiu", povestire din cartea "Fara al doilea nume" de Lee Child:

"Reacher iesi in strada si se uita la peticul de ocean din departare. Marea Chinei de Est, nu Pacificul. Oceanul se intindea in cealalta directie. Okinawa era una dintre insulele arhipelagului Ryukyu, iar aceasta insula separa cele doua corpuri de apa.
Intre Reacher si apa erau cam patruzeci de case pe partea stanga a strazii si tot patruzeci pe dreapta. Se gandi ca in locuintele mai apropiate de el si mai departate de mare erau cazate familiile infanteristilor marini, iar casele mai departate de el si mai apropiate de mare erau locuite de familii de localnici japonezi, care stateau acolo permanent. Stia cum mergea treaba in imobiliare. Doar la cativa pasi de plaja. Oamenii se dadeau in vant dupa astfel de locuri si, in general, militarii ii lasau pe localnici sa ia casele cele mai ravnite. Departamentul Apararii era mereu preocupat sa nu apara frictiuni. Mai ales in Okinawa. Aerogara era chiar in centrul orasului Ginowan, care nu era mic deloc. De fiecare data cand un avion decola, scolile trebuiau sa faca o pauza de un minut, doua, din pricina zgomotului.
Se intoarse cu spatele la Marea Chinei de Est si incepu sa mearga spre interiorul insulei, trecand pe langa casute identice, traversa o intersectie in cruce si ajunse intr-o matrice perfect rectangulara de alte case identice. Fusesera construite repede si ieftin, dar aratau bine. Erau intretinute meticulos. Pe cateva verande vazu femei localnice  minione, ca niste papusi. Le saluta politicos, dand din cap, dar toate intorceau privirea in partea opusa. Nu vazu niciun copil japonez. Poate ca erau deja la scoala. Poate ca pentru ei semestrul deja incepuse. Se intoarse din drum si, dupa o suta de metri, il gasi pe Joe, care iesise in strada si-l cauta.
- Ti-au spus de test? zise Joe.
- Nu-i mare scofala, spuse Reacher.
- Trebuie sa-l trecem.
- Evident c-o sa-l trecem.
- Nu, adica chiar trebuie sa trecem testul asta. Trebuie sa-i facem zob. Sa dam tot ce-avem mai bun.
- De ce?
- Pentru ca incearca sa ne umileasca, Reacher.
- Pe noi? Nici macar nu ne cunosc.
- Pe cei ca noi. Suntem cu miile. si trebuie sa-i umilim noi pe ei. Sa-i facem sa se rusineze ca a putut sa le treaca prin cap ideea asta. Trebuie sa fim mult mai buni decat ei la testul lor stupid."

VEZI OFERTA AICI!


Promotie adusa in fata voastra in calitate de afiliat LIBRIS!


Pentru a fi la curent cu promotiile librariilor in care sunt afiliat, va invit sa urmariti si paginile de facebook 100decarti.libris.ro%20
21. Super food pentru toata familia - Jamie Oliver si alte carti - Mar 18, 2019 5:32:00 PM
Promotie NOUTATI si PRET REDUS

In data de 19 martie Libris.ro ofera un cupon valoric de 10 lei ce poate fi aplicat la orice comanda, indiferent de valoarea ei.
Cuponul scade 10 lei din total comanda.

Promotie adusa in fata voastra in calitate de afiliat LIBRIS!


libris.ro%20


Numai bine, iata ca putem sa ne uitam si la carti mai ... consistente:

Super food pentru toata familia - Jamie Oliver
An aparitie: 2019
Nr. pagini: 300
Jamie Oliver este un fenomen global in domeniul culinar si al campaniilor pe aceasta tema. In cei 19 ani de cariera, ca vedeta de televiziune si autor de carti, a convins milioane de oameni sa indrageasca gatitul, alegand mancaruri delicioase, proaspete, preparate integral acasa.

Prin intermediul organizatiei lui, Jamie conduce o adevarata revolutie gastronomica pe mapamond, cu scopul de a reduce obezitatea la copii si de a mentine sanatatea si bunastarea tuturor prin intermediul unei alimentatii corecte.

Jamie a inceput sa gateasca in localul parintilor sai, The Cricketers, din Clavering, in Essex, pe cand avea opt ani. Dupa absolvirea scolii, si‑a inceput cariera de chef, ajungand la River Cafe, unde a fost remarcat de o companie de productie TV, astfel nascandu‑se seria de notorietate Bucatarul se dezbraca... de secrete.

In 2001, Jamie a parasit televiziunea pentru a‑si deschide primul restaurant Fifteen, la Londra, fapt care a marcat inceputul unui vast experiment, desfasurat de peste 15 ani, consacrat formarii tinerilor fara un loc de munca in meserii din industria cateringului. Cativa ani mai tarziu, a initiat o ampla miscare in vederea imbunatatirii meniurilor in cantinele scolare din Marea Britanie, rezultatul constand intr‑o schimbare uriasa – si durabila – in intregul sistem alimentar din invatamant. De atunci, campaniile nationale si internationale ale lui Jamie au continuat sa revolutioneze modul de a se hrani al oamenilor – mai mult, sa stimuleze forurile guvernamentale si industria de profil in introducerea de masuri salutare privind educatia alimentara si sanatatea publica. Toate activitatile lui comerciale incearca sa defineasca si sa promoveze noi standarde, mai bune, mai echilibrate, in sfera nutritiei.

Restaurantele lui de succes includ Barbecoa si lantul Jamie’s Italian, situate atat in Marea Britanie, cat si in alte tari. Iar numeroasele sale produse alimentare ori ustensile de bucatarie au devenit faimoase pretutindeni in lume.

Jamie se afla in contact permanent cu publicul prin mijlocirea internetului, creand lucruri originale si oferind indrumari pe site‑ul jamieoliver.com, pe canalele personale YouTube si pe tot mai multe si variate platforme sociale. A publicat pana in prezent 20 de carti de bucate, toate bestselleruri, insotite de emisiuni TV. Jamie locuieste la Londra si in Essex, impreuna cu sotia sa, Jools, si copiii lor.

VEZI OFERTA Super food pentru toata familia - Jamie Oliver!O calatorie in India - E.M. ForsterAn aparitie: 2019
Nr. pagini: 376

Unul dintre cele mai citite romane ale secolului XX, O calatorie in India se inspira din momentele de glorie ale expansiunii coloniale britanice, dar si din tensiunile rasiale ce marcheaza fiecare moment al vietii in colonii. Pe acest fundal, Adela Quested si prietena ei, doamna Moore, turiste britanice in Chandrapore, descopera ca, in ciuda legaturilor puternice cu comunitatea coloniala locala, isi doresc sa se apropie mai mult de savoarea si de povestile nestiute ale Indiei. Dar, cind destinul le aduce alaturi de Cyril Fielding si de prietenul lui din partea locului, doctorul Aziz, spiritele comunitatii din Chandrapore isi pierd linistea si vietile tuturor, colonist sau colonizator, isi schimba dramatic ritmul.

Roman ecranizat in 1984, in regia lui David Lean, cu Judy Davis, Victor Banerjee si Peggy Ashcroft in rolurile principale

VEZI OFERTA pentru O calatorie in India - E.M. Forster
Tatuatorul de la Auschwitz - Heather MorrisAn aparitie: 2018
Nr. pagini: 312

O carte impresionanta, nu poti s-o lasi din mana - e scrisa intr-un ritm foarte placut, si mie mi-a placut, merita citita!

Un milion de exemplare vandute in noua luni de la aparitie, intre ianuarie si septembrie 2018 • Romanul cel mai bine vandut in Marea Britanie si Irlanda in 2018 • Bestseller in SUA, Canada, Australia, Africa de Sud, Olanda, Portugalia, Ungaria etc. • 25 de saptamani in top 10 Sunday Times • Bestseller Amazon, New York Times, Saturday Times, The Irish Times, The Northern Eco • Carte tradusa in peste 35 de tari • In curs de adaptare TV.

Tatuatorul de la Auschwitz se bazeaza pe povestea din spatele unuia dintre cele mai puternice simboluri ale Holocaustului: numerele verzi-albastrui tatuate pe bratele prizonierilor, femei si barbati deopotriva. Cand lui Lale i se ofera ocazia de a fi Tatowierer la Auschwitz, tanarul evreu slovac intelege ca aceasta poate fi sansa lui sa supravietuiasca, desi trebuie sa-si intepe pana la sange semenii, act pe care il resimte ca pe o dureroasa profanare. De la masa la care lucreaza, nici nu i se permite sa ridice capul spre cei al caror destin il pecetluieste astfel. Dar intr-o zi reuseste sa surprinda privirea unei tinere al carei nume il afla in cele din urma: Gita.

VEZI OFERTA pentru Tatuatorul de la Auschwitz - Heather Morris

Promotie adusa in fata voastra in calitate de afiliat LIBRIS!


Pentru a fi la curent cu promotiile librariilor in care sunt afiliat, va invit sa urmariti si paginile de facebook 100decarti.

libris.ro%20
22. COLIER CU DIAMANTE CADOU, DE LA TEILOR, PRIN LIBRIS.RO - Mar 9, 2019 7:02:00 PM
De trei ori tu, Partea I - Trei metri deasupra cerului - Vol. 3 - Federico Moccia - PRECOMANDA

In acest weekend poti castiga un colier din aur roz cu diamante de la TEILOR!

TOATE comenzile plasate pana in 10 martie 2019 intra automat in tragerea la sorti.
Regulamentul complet AICI!

Castiga un colier din aur roz 18K incrustat cu diamante 0.083ct si piatra lunii alba 2.260ct, 3.15 grame.

Promotie adusa in fata voastra in calitate de afiliat LIBRIS!VEZI OFERTA DE CARTI AICI!


De trei ori tu, Partea I - Trei metri deasupra cerului - Vol. 3 - Federico Moccia - PRECOMANDA
Titlul este disponibil cu precomanda AICI!
Livrarea se va face incepand cu data de 14 martie 2019.
De trei ori tu (Partea I) - Trei metri deasupra cerului - Vol. 3 - Federico Moccia

Trei metri deasupra cerului a fost un fenomen editorial unic. A fost prima carte a unei generatii de adolescenti dornici de noi experiente, i-a insotit in descoperirea primei iubiri, care uneori se sfarseste, dar ramane in inima pentru totdeauna.

Milioane de cititori s-au identificat cu Babi si Step, au visat impreuna cu ei, i-au ales ca model de iubire adevarata. Acum, dupa Te doresc, Babi, Step si Gin revin ca sa ne spuna povestea lor. S-au maturizat, s-au schimbat, au invatat din greselile din trecut. Dar, poate, in iubire nu exista greseli si anumite lucruri nu se schimba niciodata.

In Trei metri deasupra cerului
Babi i-a frant inima

In Te doresc
Gin l-a invatat sa iubeasca din nou

In De trei ori tu
Step se afla la o rascruce…

Cum se va termina povestea lui Step, Babi si Gin?

Federico Moccia este un scriitor italian, scenarist si regizor de film. Tre metri sopra il cielo (2004) a depasit cifra de 12 milioane de exemplare vandute devenind descoperirea literara a anului 2004, castigator al premiului Torre di Castruccio, sectiunea narativa si al premiului Insula Romana, sectiunea Young Adult. A mai publicat Ho voglia di te (2006, premiul Citta di Padova), Amore 14 (2008), Tre volte te (2017) s.a

PECOMANDA AICI De trei ori tu (Partea I) - Trei metri deasupra cerului - Vol. 3 - Federico Moccia


Promotie adusa in fata voastra in calitate de afiliat LIBRIS!

Pentru a fi la curent cu promotiile librariilor in care sunt afiliat, va invit sa urmariti si paginile de facebook 100decarti.libris.ro%20
23. Sa nu ma parasesti - Kazuo Ishiguro - Premiul Nobel pentru Literatura 2017 - Mar 2, 2019 8:59:00 AM
"Dar tot nu ti-am spus. Nu ai nici un motiv sa ma ierti vreodata, dar vreau totusi sa-ti cer iertare acum, pentru ca..."Textul de mai sus este un scurt fragment din Sa nu ma parasesti - Kazuo Ishiguro

Un volum care a luat Premiul Nobel pentru Literatura 2017

"Sa nu ma parasesti poarta in chip evident amprenta specifica a lui Kazuo Ishiguro. Rafinamentul si sensibilitatea autorului dau nastere unei tulburatoare povesti de dragoste, ai carei protagonisti sint trei tineri care fac parte dintr-o categorie aparte de fiinte umane: „donatori”, clone, nimic altceva decit produse de laborator, menite sa furnizeze organe de schimb pentru oamenii „adevarati”. Tragic, emotionant, tensionat si cu un final surprinzator, Sa nu ma parasesti este unul dintre cele mai bune romane ale lui Ishiguro, nominalizat la Booker Prize, National Book Critic Circle Award si Arthur C. Clarke Award si inclus pe lista celor mai bune carti in The New York Times, Publishers Weekly si in numeroase alte reviste prestigioase."

„O carte scrisa magistral de un artist remarcabil, care a ales un subiect dificil: pe noi insine, vazuti printr-o lentila intunecata.” (Margaret Atwood)

„Acest roman extraordinar – si, pina la urma, inspaimintator – de inteligent nu are ca subiect numai clonele sau clonarea. El explica de ce nu explodam, de ce nu ne trezim ca intr-o zi incepem pur si simplu sa plingem si sa urlam pe strazi, distrugind totul in cale din pricina senzatiei acute, insuportabile si absolut personale ca vietile noastre n-au fost niciodata ceea ce ar fi putut sa fie.” (The Guardian)

„Cu toate ca substanta teribila a acestei carti se plaseaza la ani-lumina distanta fata de cea din Ramasitele zilei, Sa nu ma parasesti este la fel de reusita, de melancolica si de ingrijoratoare, dar in chip cu totul diferit.” (The New York Times)

Promotie adusa in fata voastra in calitate de afiliat LIBRIS!

DETALII PRET/ CUMPARA AICI Sa nu ma parasesti - Kazuo Ishiguro!

Sa nu ma parasesti - Kazuo Ishiguro


Fragment din romanul "Sa nu ma parasesti" de Kazuo Ishiguro:

    „Ruth mi-a remarcat panica si s-a rasucit pe scaun, pentru a sta cu fata la mine. Asa ca m-am pregatit pentru atacul ei iminent. Am inceput sa-mi spun ca, indiferent ce imi va arunca in fata, lucrurile erau acum cu totul altfel si nu va mai obtine satisfactia pe care odinioara o cauta mereu.
Acestea erau lucrurile pe care mi le spuneam in gind si acesta este motivul pentru care nu am fost deloc pregatita sa aud ce a spus intr-un final.
    — Kathy, mi-a zis, sincer, nu ma astept sa ma ierti vreodata. Si nu vad nici un motiv pentru care ai face-o. Cu toate astea, tot am sa te intreb.
    Am fost atit de uluita de vorbele ei, incit abia daca am izbutit sa rostesc, pe un ton destul de pierit:
    — Pentru ce sa te iert?
    — Pentru ce sa ma ierti?! Ei bine, mai intai pentru faptul ca te-am mintit cind m-ai intrebat ce parere am despre dorinta ta brusca si inexplicabila de a face sex. Atunci, demult, cind imi spuneai cum uneori iti venea atit de tare s-o faci, incit ai fi facut-o aproape cu oricine.
    Tommy s-a foit iar pe bancheta din spate, dar Ruth se aplecase in fata si ma fixa, ca si cum in acel moment am fi fost doar noi doua in masina.
    — Stiu cit de tare te ingrijora, mi-a zis. Ar fi trebuit sa-ti spun. Ar fi trebuit sa-ti spun ca si la mine era la fel, ca si eu treceam exact prin starile descrise de tine. Stiu, acum probabil ca ai aflat toate astea. Dar atunci nu stiai si ar fi trebuit sa iti spun. Ar fi trebuit sa-ti spun cum, chiar pe vremea cind eram cu Tommy, n-am rezistat si am mai facut-o din cind in cind si cu altii. Cit am fost la Casute, am mai facut-o cu cel putin alte trei persoane.
    A spus toate astea fara sa arunce vreo privire, cit de mica, in directia lui Tommy. Dar n-as putea spune ca il ignora cu buna stiinta, ci mai degraba ca dorea cu atita infocare sa-si ia aceasta piatra de pe inima, ca tot restul pur si simplu disparuse.
    — De citeva ori am fost la un pas de a-ti spune, a continuat Ruth. Insa n-am facut-o. Chiar si atunci, la momentul respectiv, mi-am dat seama ca intr-o zi vei afla si ma vei invinovati. Dar tot nu ti-am spus. Nu ai nici un motiv sa ma ierti vreodata, dar vreau totusi sa-ti cer iertare acum, pentru ca...
    A amutit brusc.
    — Pentru ca... ce? am intrebat.
    Ea a ris si a spus:
    — Pentru ca nimic. Imi doresc foarte mult sa ma ierti, dar nu ma astept s-o faci. In orice caz, adevarul e ca asta nu e nici jumatate din ce vreau sa-ti spun, ci doar o mica particica. Ideea e ca eu sint cea care v-a tinut pe Tommy si pe tine departe unul de celalalt.
    A coborit iar glasul pina aproape la nivel de soapta:
    — Asta e cel mai groaznic lucru pe care l-am facut.
    S-a intors putin, uitindu-se pentru prima oara la Tommy. Apoi, aproape instantaneu, i-am simtit iar privirea atintita asupra mea, insa acum era limpede ca ni se adresa amindurora.
    — Asta e cel mai groaznic lucru pe care l-am facut, a repetat. Nici macar nu indraznesc sa va rog sa ma iertati. Dumnezeule, mi-am spus cuvintele astea in minte de atitea si atitea ori, ca nu-mi vine sa cred ca acum vi le spun chiar voua! Erati facuti sa fiti impreuna. Nu pretind ca n-am vazut-o de la inceput. Fireste ca am vazut din prima clipa.”

DETALII PRET/ CUMPARA AICI Sa nu ma parasesti - Kazuo Ishiguro!

Promotie adusa in fata voastra in calitate de afiliat LIBRIS!

Pentru a fi la curent cu promotiile librariilor in care sunt afiliat, va invit sa urmariti si paginile de facebook 100decarti.

libris.ro%20
24. Carti amuzante - iti schimba starea in bine - Feb 24, 2019 8:28:00 AM
3 volume de carti amuzante - scrise bine, te vor inveseli
Credd ca, din cand in cand, fiecare dintre noi trebuie sa citeasca si o carte care sa-l bine dispuna.

Am descoperit cateva titluri care promit carti bune, scrise intr-un mod placut, si care ne vor placea:


1. Asiatici bogati si ticniti - Kevin Kwan

Romanul ne dezvaluie lumea putin cunoscuta a expatilor chinezi din Singapore, detinatori ai unor averi fabuloase.
Cind Rachel Chu, asiatica nascuta in Statele Unite, este invitata de prietenul ei, Nick Young, sa-l insoteasca la ceea ce se anunta a fi nunta anului in Singapore, tanara universitara nici nu stie ce-o asteapta!
Rachel descopera brusc ca familia barbatului cu care spera sa se marite intr-o buna zi locuieste intr-o casa care aduce mai degraba a palat, ca va fi invitata sa calatoreasca mai degraba in avioane private decat cu masina si, cireasa de pe tort, ca tanarul de la bratul ei e unul dintre cei mai doriti burlaci din Asia. Si atunci nu e de mirare ca Rachel va deveni in curand tinta tuturor barfelor si intrigilor imaginabile, caci marile familii din oras si-l doresc drept ginere pe Nick, mostenitorul unei averi colosale.
Tratand cu fina ironie lumea opulenta si putin cunoscuta a nouveau-riche-ilor asiatici, romanul lui Kevin Kwan este mortal de nostim si captivant, pentru ca, nu-i asa, cine nu-si doreste sa fie tanar, indragostit si superbogat?

VEZI OFERTA AICI!

Promotie adusa in fata voastra in calitate de afiliat eMAG!

CUMPARA AICI volumul "Asiatici bogati si ticnici" de Kevin Kwan

Cum a fost primit volumul la aparitia sa:

„Kevin Kwan pare ca stie cum bogatasii din Singapore, Hong Kong si Shanghai isi etaleaza viata opulenta si luxul. Romanul sau este o imagine cum nu se poate mai stralucitoare a placerilor vinovate, a replicilor indecente, a excesului in toate.” (The New York Times)

„Pentru cei ce citesc acest roman, e ca si cum ar primi un loc in primele rinduri la un teatru in care se joaca o piesa despre high life-ul mondial, despre relatiile infloritoare si de cele mai multe ori neconventionale ale oamenilor bogati.” (The Boston Globe)

2. Jim cel norocos - Kingsley Amis (volum din Top 10+)

Viaţa lui Jim Dixon curge între cariera universitară, care-i cere eforturi de adaptare supraomeneşti, şi o iubire ciudată, ce-l ţine aproape de prietena lui, Margaret. Dar totul îi este împotriva: Margaret e maniacă şi il santajează sexual şi emoţional, iar cariera universitara spre care aspira îi flutura pe la nas dispreţul, infatuarea şi ipocrizia colegilor. Cand totul pare pierdut, cand visul sau de amor si cariera pare sa se topeasca, isi gaseste salvarea tocmai in hazardul de care se fereste: se imbata, isi insulta seful care-l concediaza, uita de iubita si isi ia viata de la capat.
Promotie adusa in fata voastra in calitate de afiliat CARTEPEDIA!

CUMPARA AICI VOLUMUL "Jim cel norocos" - Kingsley Amis

3. Mă dau în vînt după cumpărături - Sophie Kinsella

Rebecca Bloomwood, o tînără ziaristă elegantă, mereu în pas cu moda, îşi petrece viaţa profesională spunîndu-le altora cum să-şi gestioneze veniturile şi cheltuielile.
In timpul liber şi chiar în drum spre/de la serviciu, Rebecca face cumpărături. A-şi lua ceva nou înseamnă pentru ea o adevărată terapie. înglodată în datorii, se încurcă în note de plată, dar mai ales în tot felul de minciuni pentru bănci: şi-a rupt piciorul, are febră glandulară, i-a murit căţelul adorat, l-a descoperit pe Mîntuitorul şi aşa mai departe. Cu cat inventează mai multe, cu atat se scufundă în lumea comico-imaginară în care trăieşte. Dar un articol-bombă publicat într-un ziar de scandal îi schimbă viaţa în mod salvator.

Entertainment Weekly
"Spiritual si plin de verva, romanul lui Sophie Kinsella surprinde lumea de vise a acelei victime a modei care se ascunde in fiecare dintre noi.”

Promotie adusa in fata voastra in calitate de afiliat CARTEPEDIA!
CUMPARA AICI volumul "Mă dau în vînt după cumpărături" - Sophie Kinsella


Sophie Kinsella are o serie intreaga de aventuri ale simpaticei Rebecca Bloomwood - puteti vedea toate titlurile pe CARTEPEDIA AICI!


Pentru a fi la curent cu promotiile librariilor in care sunt afiliat, va invit sa urmariti si paginile de facebook 100decarti.

25. "Tatuatorul de la Auschwitz Heather Morris" - TRANSPORT GRATUIT de la 59,99 lei - Feb 23, 2019 10:14:00 AM
"ARBEIT MACHT FREI - Munca te va elibera" - Nu ştie unde e sau ce muncă urmează să facă, dar ideea că îl va elibera îi pare o glumă proastă.
Aceste randuri le-am extras din volumul "Tatuatorul de la Auschwitz Heather Morris" .In primul rand doresc sa va spun ca ELEFANT are o promotie foarte buna la carti, cu reduceri de pret si TRANSPORT GRATUIT de la 59,99 lei!Promotie adusa in fata voastra in calitate de afiliat ELEFANT!


Am ales o carte socanta si care merita citita:

"Tatuatorul de la Auschwitz Heather Morris"
A aparut in decembrie 2018 si are 312 pagini.

Un milion de exemplare vandute in noua luni de la aparitie, intre ianuarie si septembrie 2018 Romanul cel mai bine vandut in Marea Britanie si Irlanda in 2018 - Bestseller in SUA, Canada, Australia, Africa de Sud, Olanda, Portugalia, Ungaria etc. - 25 de saptamani in top 10 Sunday Times - Bestseller Amazon, New York Times, Saturday Times, The Irish Times, The Northern Eco - Carte tradusa in peste 35 de tari - In curs de adaptare TV.

Tatuatorul de la Auschwitz se bazeaza pe povestea din spatele unuia dintre cele mai puternice simboluri ale Holocaustului: numerele verzi-albastrui tatuate pe bratele prizonierilor, femei si barbati deopotriva. Cand lui Lale i se ofera ocazia de a fi Tatowierer la Auschwitz, tanarul evreu slovac intelege ca aceasta poate fi sansa lui sa supravietuiasca, desi trebuie sa-si intepe pana la sange semenii, act pe care il resimte ca pe o dureroasa profanare. De la masa la care lucreaza, nici nu i se permite sa ridice capul spre cei al caror destin il pecetluieste astfel. Dar intr-o zi reuseste sa surprinda privirea unei tinere al carei nume il afla in cele din urma: Gita.

VEZI DETALII PRET/ CUMPARA AICI "Tatuatorul de la Auschwitz Heather Morris"
Promotie adusa in fata voastra in calitate de afiliat ELEFANT!

Pentru a fi la curent cu promotiile librariilor in care sunt afiliat, va invit sa urmariti si paginile de facebook 100decarti.