Despre mine

Doaratat

Deşi încă SUNT Clonat ! ... eu COMUNIC ! ~ Cornelius,

Blogs Home » Spiritualitate » Spiritual » ElaEL şi Celor-ÎNCERCAŢI

ElaEL şi Celor-ÎNCERCAŢI

O dată cu trecerea anilor, ne apropiem pas cu pas de Momentul Final. Acest moment ne propulsează vibrational în "Locul promis nouă". Acolo, casa este din cărămizile faptelor benefice, asumate şi închinate lui Dumnezeu. ~ Cornelius, :)

Articole Blog

01. Pas cu pas, pe Drumul Iubirii - Sep 2, 2012 11:32:00 AM
Final de Septembrie, 2010
~
Suntem deficitari la capitolul Comunicare, Relaţionare, Îngăduinţă. Avem nevoie unii de ceilalţi, în sărăcia noastră însingurată! Suntem cu adevărat singuri pe pământ, în toate trăirile noastre individuale. Aici, la "individul" din noi, nu putem minţi, fără a ne păcăli pe noi înşine. Suntem singuri în Forumul nostru interior, încă de la momentul conceperii, încă dinainte de "a ne naşte".
Suntem singuri tuturor trăirilor şi înţelesurilor pe care urmează a le străbate, până la ultima Clipă. Clipa cunoaşterii Adevărului, momentul când vom purcede la Judecata personală.
Deşi singuri, nu trăim izolaţi. În trecutul îndepărtat - nici măcar atunci! - oamenii trăiau izolaţi. Izolaţi unii de ceilalţi, izolaţi de Natură - pe care abia începeau s-o înţeleagă -, izolaţi chiar în "familie", căci, fiecare era pe cont propriu în supravieţuire.
Comunicarea, a presupus alcătuirea unui Limbaj comun, în Consens. Omenirea şi-a adăugat pic cu pic, cuvintele!
Relaţionarea a presupus în primul rând, convieţuirea, asemenea Roiului de albine, asemenea Muşuroiului de furnici, asemenea Turmelor de alte animale, care, ele da, se întrajutorau reciproc.
Îngăduinţa, ca necesitate a acestei relaţionări şi comunicări.
Nici astăzi nu suntem prea departe, nici acum nu putem să ne lipsim, unii de ceilalţi. Paradoxul "Civilizaţiei", o lume Virtuală dar cât se poate de reală, unde comunicăm pentru a relaţiona cu îngăduinţă.
Peste toate cele Deşi singuri, concluzia - şi observaţia firească - este că noi suntem împreună. Şi nu doar noi oamenii, ci întreaga Natură.
Deşi singuri, deşi împreună, pe toţi ne leagă existenţa întru Dumnezeu, indiferent de numele acordat acestuia, în limbile seminţiilor terestre. Acest Dumnezeu, purtătorul nostru de grijă, dar şi cel mai mare îngăduitor al omului, în Mare Mila Sa!
Învăţăm să învăţăm Fiecare suntem posesori ai unei NIŞE, în interiorul căreia "ne facem auziţi, îi auzim pe ceilalţi, interacţionăm grosier, ori fin". Nişele înşele - săracele - sunt conglomerate ale unei Nişe superioare pe care, în încercarea noastră de definire, am numit-o Omenire. Înglobată la rândul ei în sânul Naturii. La acest nivel, orice încercare de "a stăpâni" din partea ocupanţilor, îi propulsează în postura de stăpâniţi!
~
Cornelius, :)
PS: textul nu este publicat deoarece nu ştiu să redactez în Microsoft Word (Ups! Ups! si iar Ups!)
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ Dumnezeu ESTE ! Noi Îi tatonăm permanent prezenţa, reuşind uneori SĂ-L tangentăm ! Mereu suntem la început, de aceea [Păstrez Gândul BUN] !!! ~ Cornelius, :)............................................................................................ @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Aici salvez o contribuţie personală, într-un Grup din cadrul Forumului public Creştin 3D.
Bună Ziua! ~ SLAVĂ lui Dumnezeu, pentru Binecuvântările Sale!

[Preţuire capătă doar cei implicaţi, restul se pot numi "legume"]

Eu vorbesc, Tu vorbeşti, EL Vorbeşte!!
Fiecare om este - cu ştiinţă, sau fără ştiinţă, cu voie sau fără de voie - în Puterea lui Dumnezeu! Iar aceasta este o acţiune permanentă, fără de pauză. De noi depinde să fim opozanţi, ori ROBI - deci Liberi.
Fiecare om purcede la Drum având acelaşi DAR - Sufletul, fiecăruia însă, exercitându-şi [Liberul Arbitru], paşii îi sunt călăuziţi pe principiul [Fiecare faptă cu Răsplata sa!]. Poate de aceea părem aşa de "diferiţi".
 
Eu,
vreau să "mă las purtat" în Voia lui Dumnezeu!! Am ales să Ascult.
Îţi mulţumesc Ţie, Doamne Dumnezeule, pentru toate ale Tale, pe care ni le dai spre călăuzirea noastră conştientă!
 
Sunt începător, până în ultima Clipă. Aşadar, să nu-mi irosesc nici-o Clipă! Este cel mai bun dar pe care mi-l pot oferi mie însumi, dedicându-le (Clipele) hotărât, cunoaşterii Voii lui Dumnezeu, aflată în Cuvântul Său.
Eu cred că oamenilor li s-au lăsat Cuvintele, pentru ca prin utilizarea lor, ei să-şi poată "poziţiona" prezenţa - ori absenţa - de la Iubirea lui Dumnezeu. De aceea vorbim - cu Gândul, cu Vorba, cu Fapta propriu zisă -, pentru a ne putea înţelege, accepta, ajuta, unii cu alţii, unii pe alţii, unii altora, cu răbdare şi înţelepciune călăuzitoare. Fiecare "are ceva de spus", fiind "instrumente" în Mâna lui Dumnezeu. Suntem singuri (răspunzători de propriul nostru Răspuns), suntem împreună (conduşi de Iubirea lui Dumnezeu).
Putem primi sfat de la ceilalţi - chiar neştiut, nebănuit, căci orice acţiune, a oricui, de oriunde şi oricând, ne afectează -, dar putem primi Sfat, direct de la sursa vie a Cuvântului lui Dumnezeu: Biblia.
Citind Biblia, chiar şi numai arar şi fără metodă, deschizând-o la întâmplare fie şi numai pentru o scurtă frază, simţim Puterea călăuzitoare, Adevărul conţinut. Biblia însă, este bine să o citim - personal şi fără influenţă, cu atenţia trează şi receptivi fiecărui Mesaj, căci nouă ne este adresat, fiecăruia în parte! -, să o citim măcar o dată, de la început şi până la sfârşit. Indiferent de traducerea, sau varianta pe care o deţinem. Apoi, putem căuta părerea altora, putem pune întrebări unii altora, căci nu un ATEU mă va călăuzi spre Inălţare Spirituală, nici "satanistul", sau vrăjitorul, sau altă postură permisă de Dumnezeu, pentru ca noi să aflăm cum NU TREBUIE să fim!
Nu ne putem izola unii de ceilalţi, indiferent de Credinţa primită, Credinţa pe care ne-o desăvârşim, pas cu pas, mai întâi în Tradiţia - a locului (Ţării), timpului, a diferitelor influenţe "manipulatorii", ... chiar a Familiei - în care ne naştem, apoi acceptându-ne şi îngăduindu-ne unii pe alţii, ca cetăţeni ai Planetei. Toţi oamenii sunt Copiii lui Dumnezeu. Chiar şi copacul de peste stradă, chiar şi furnica pe care o strivim din neatenţie, chiar şi norul care plouă muntele, ... chiar şi Piatra care "mă loveşte"! Eu cred că tuturor ni s-au dat grade diferite de înţelepciune.
Dacă eu, după câteva zeci de ani de viaţă, mă pot conştientiza în Creaţia Divină, cum să nu dau aceeaşi "şansă": pietrelor, apei, aerului, care "trăiesc" de mult mai multe zeci de milenii.
De ce să nu spun Muntelui că îi mulţumesc pentru că este, de ce să nu mă las cuprins de Armonia Naturii, de la care am atâtea de învăţat? Mă v-a ajuta Biblia! Mă v-a ajuta în măsura în care ... O VOI DESCHIDE spre propria mea edificare.
Astăzi, "am deschis" la Psalmi! De fapt, am deschis "PC-ul" în acest Grup, al acestui Forum, Creştin 3D.
Astăzi, vreau să meditez la unul din Psalmii aşezaţi (sub formă de Comentariu!!) cu pricepere artistică, de o soră, sau un frate!
Doamne Dumnezeule, îţi mulţumesc pentru ajutorul oferit, pentru îngăduinţa cu care mă îndrumi! Amin.
Comentariu publicat de Elena A cu 3 ore în urmă
(acum este 2 Septembrie 2012, ora Bucureştiului 10:11AM)
~
"Domnul iubeşte pe cei ce se tem de EL, pe cei ce nădăjduiesc în bunătatea Lui" ~ Psalmul 147:11
~
Cornelius, :)
PS: dacă textul nu "intră" complet, l-am salvat aici. ~,

► Forumul Creştin 3D ◄ înapoi la ► Confluenţe Româneşti ◄
anterior ▼ - citeşte articolul - ▲ următor

Final de Septembrie, 2010
Final de Septembrie, 2010

Rubrici dintre două articole
Traseu: http://tustiai.ro/ are si articole culinare, negresă cu ciocolată nu pare greu de preparat, Istoria Zilei : 2 Septembrie (se pare ca Antonescu si Hitler, au comis o intalnire in 1843 - evident o eroare ce poate fi reparata!), a, a, a,
Propuse: a, a, a, a
~,
02. Nefinalizată ~ 27 Decembrie 2011 la 03:43 - Mar 7, 2012 4:00:00 AM
Joc 1 ~ pregătirea
Joc 2 ~ Finalizarea~
Nimic nou sub Soare !
Cât va mai dura ? ~ O Eternitate, căci a început ieri, acum o Veşnicie şi continuă azi Nesfârşitul.
Nu contează Mâine, căci nu există încă. Acest mâine ce va să fie, este însă prezent. Prezent în AZI, în Finalizarea iminentă.
Nu contează IERI, deşi a fost - el se repetă -, deşi e Temelia, Liantul şi Cărămida acestui AZI, un azi fără de început, fără de sfârşit, un continuu ZVÂC ce nu vrea să se precizeze. Atent la detalii, le tot ... MODIFICĂ, le monitorizează, le dictează, le schimbă iar. Iar şi iar. Un zvâc absurd, un hiatus ce nu mai e cum a debutat, acuma cum e deja nu va mai fi. Încă nimeni nu-l vrea IERI, încă nimeni nu vrea un MÂINE.
Eterni Prezentului, ne zvârcolim între "sinteze", "esenţe" şi "seminţe" (sterpe ... la analiză).
Putem chiar inversa, făcând trecutul Viitor, iar viitorul aşteptând să devină Trecut, acest PREZENT etern acelaşi. Dorind "schimbare", STĂM în stagnare.
− "Tati ! Uite-o pe Mami !", îmi spune seara Ştefania şi îmi arată cea mai strălucitoare Stea.
Ce pot să-i spun ? − Da "tati", uite-o pe MAMI !
− "Tati, nu mai îmi spune aşa !"
− Cum "tati" ?
− "Ţi-am spus ! Nu mai îmi spune aşa ! Eu sunt Ştefania."
− Bine "tati".
− "Tatiii ! Eiiii ! ... de câte ori să-ţi spun ?"
~
Mai jos, o ... "contribuţie" de-a mea din facebook, de anul trecut (de ieri, deci de acum, deci ... de mâine).
A rămas "nefinalizată", aidoma acestui ... PREZENT !!!
~
Uilonam Nitnelav Tineretul Romaniei vanat si ucis si viitorul Romaniei distrus,... Pe timpul lui Ceausescu dadeai examen pana la adanci batraneti sa intri la LICEU, azi tineri ROMANI nu au dreptul decat la doua examene si sunt aruncati pe strada fara serviciu si fara nici un drept ca cetateni ai Romaniei,...ori dadeai examen pentru obtinerea dilomei de BACALAUREAT ori de cate ori era necesar pentru OBTINEREA DIPLOMEI DE BACALAUREAT, azi SOROS-FMI-AMERICA-ISRAEL SI FUNERIU impun numai doua examene,...si, alea in prezenta POLITIEI, JAMDARMILOR si PARCHETULUI,...TRAIASCA CIUMA EVREIASCA PLANETARA CRIMINALA TERORISTA si CLASA PULITICA TERORISTA CRIMINALA: FSN,...

Politicieni romani,...INVATAMANT
   http://www.facebook.com/media/set/?set=a.293676244000042.79229.100000730061474&type=3

Gheorghe Cornel Rosca Domnule Valy, dacă aveţi întradevăr vârsta din avatar, atunci de ce vă mai ascundeţi ? Chiar aveţi aşa mult de pierdut ? De fapt, ce aveţi de pierdut dacă chiar doriţi să vă implicaţi pentru cauze străine de interesul dvs. direct ? Căci soarta celorlalţi, tot o cauză străină este pentru ORICINE !!!
Nu credeţi că ESTE chiar aceasta PROBLEMA ?
Suntem supuşi unei mari, uriaşe şi grele încercări ! Ne-o merităm - toţi semenii acestei Planete - cu prisosinţă !
Suntem indiferenţi faţă de aproapele nostru ! De fapt NU ne pasă decât de noi înşine !
Acum ne este servită OGLINDA Adevărului !
Ceea ce se întâmplă în jurul nostru, toată degringolada la care asistăm - dar suntem şi participanţi foarte activi - este Doar ATÂT:
Gândul Colectiv !
Acesta se află la APOGEUL SĂU !
Şi nu-I este deloc pe plac lui Dumnezeu. Dumnezeu este CREATORUL.
Ca orice creator mai mic, care păstrează în mic nişte "atribuţiuni" şi care are şi RESPONSABILITATEA Creaţiei sale, nu credeţi că Dumnezeu ... s-a cam săturat SĂ NU MAI FIE "ascultat" ?
Omenirea întreagă este BOLNAVĂ, bolnavă de moarte ! Chiar asta şi face în aceste momente: moare !
Murim cu toţii, pe mâna noastră !
Avem TOTUL la dispoziţie, dar VREM doar pentru "NOI" !
Adică doar pentru UNII ! Şi aceia:
- supuşi Minciunii
- dedaţi Fraudei şi Crimei
- ajunşi - "tehnologic" - nişte "mici Dumnezei"
Asta este de fapt situaţia actuală, care durează DOAR de 2000 de ani. Câţiva au asimilat "medicamentul", apoi au dat [fraţilor şi surorilor] PALEATIVE !!! De cele mai multe ori ... cu forţa !
De fapt, noi toţi SUNTEM ORBI, chiar şi eu, semnatarul.
Însă ADEVĂRUL nu poate fi ascuns de nimeni !
Adevărul se află în OGLINDĂ ! Acolo va trebui să-L VEDEM !!!
Fiecare şi TOŢI !
~
Cam atât. Crezi că mai este ceva de adăugat, domnule A ?
~
Cornelius, :)
PS:
A trecut o Veşnicie ! Dumnezeu este COPIL ! De ce ? Fiindcă are spirit Ludic. Cum adică ? Păi noi nu avem ? Nu ne place să ne jucăm ? Noi ne jucăm de-a mama şi de-a tata, dar, când ne plictisim, "evoluăm" înspre "de-a războiul" ! Dumnezeu asemenea nouă, are spirit Ludic. De fapt noi DE LA EL avem totul. Între timp ni s-au luat multe, pentru că ne-am fi rănit rău de tot ! Chiar şi aşa ... suntem pe moarte !
Dumnezeu va rămâne COPIL încă O Veşnicie ! Se joacă de-a Universurile ! Are tot Timpul la dispoziţie, pentru că ... mereu este LA ÎNCEPUT !!!!!
Dumnezeu, la început, a făcut Cerul şi Pământul ! Şi pentru că era întuneric peste Genune, a făcut LUMINA !! ~,
acum 8 minute
~
Mai sus, am citat o "nefinalizată", acum articol. Aparent o finalizare ! De fapt ... nici nu ESTE, căci
− aparţinând Trecutului, este cramponată la alte evenimente ... acoperitoare, importante, dar la fel de inoperante şi deci neştiute, prin estompare;
− aparţinând Prezentului, supusă deci schimbării, piere prin ... transformare;
− aparţinând Viitorului, nefiind încă "activă", nu poate FACE ... "valuri".
~
Cam atât despre doar atât !
~
7 Martie la 2:20 AM Precizare !
Înainte de a apăsa "butonul" PUBLICAŢI POSTARE, am recitit utilizând alt "buton", PREVIZUALIZAŢI.
Acum cred că ştiu DE CE nu am publicat-o. Din grabă poate, ori din oboseală acumulată, am "pierdut" (atunci, în decembrie) un cuvânt. Textului citat îi lipseşte cuvântul alt ! Iată fragmentul (scos din context !!) fără, apoi cu acest SINGUR cuvânt alt:
Ca orice creator mai mic, care păstrează în mic nişte "atribuţiuni" şi care are şi RESPONSABILITATEA Creaţiei sale, nu credeţi că Dumnezeu ... s-a cam săturat SĂ NU MAI FIE "ascultat" ?
Ca orice alt creator mai mic, care păstrează în mic nişte "atribuţiuni" şi care are şi RESPONSABILITATEA Creaţiei sale, nu credeţi că Dumnezeu ... s-a cam săturat SĂ NU MAI FIE "ascultat" ?Vă rog să refaceţi textul, introducând în context, fraza "îmbunătăţită" !
~
Joc 1 ~ pregătirea
Joc 1 ~ pregătirea
Joc 2 ~ Finalizarea
Joc 2 ~ Finalizarea

Subsemnatul la 28 Februarie 2012 ~ foto Ştefania ~ SDC13288
Subsemnatul la 28 Februarie 2012 ~ foto Ştefania ~ SDC13288
Ştefania la 28 Februarie 2012 ~ Fotograf in devenire Ştefania la 28 Februarie 2012 ~ Fotograf in devenire
~
Sunt confuz; de aceea ÎMI CER IERTARE, dragi Prieteni ! ~ Cornelius, :(
Sunt confuz; de aceea ÎMI CER IERTARE, dragi Prieteni ! ~ Cornelius, :(
~
Cornelius, :)
~,
03. PREZENT ~ 12+1= absenţi - Jan 19, 2012 6:09:00 AM
Viermii ne vor mânca; dar până atunci, vom fi SCLAVI  ?fără diacritice: Hai să Râdem ! = Hai să RADEM ! ~
Prezumţia de NEVINOVĂŢIE:
− Intră în DUBĂ ! Dacă n-ai nici o problemă, îţi dăm drumul !
(să fie oare vorba de ... ABUZ ?)
Prezumţia de NEVINOVĂŢIE:
− Intră în DUBĂ ! Dacă n-ai nici o problemă, îţi dăm drumul !
(să fie oare vorba de ... EXECUTAREA UNUI ORDIN ?)
Prezumţia de NEVINOVĂŢIE:
− Intră în DUBĂ ! Dacă n-ai nici o problemă, îţi dăm drumul !
(să fie oare vorba de ... LEGITIMĂ APĂRARE ?)
Prezumţia de NEVINOVĂŢIE:
− Intră în DUBĂ ! Dacă n-ai nici o problemă, îţi dăm drumul !
(să fie oare vorba de ... O NEÎNŢELEGERE ?)
Prezumţia de NEVINOVĂŢIE:
− Intră în DUBĂ ! Dacă n-ai nici o problemă, îţi dăm drumul !
(să fie oare vorba de ... LIBERA CIRCULAŢIE A PERSOANEI ?)
Prezumţia de NEVINOVĂŢIE:
− Intră în DUBĂ ! Dacă n-ai nici o problemă, îţi dăm drumul !
(să fie oare vorba de ... STAREA DE NECESITATE ?)
Prezumţia de NEVINOVĂŢIE:
− Intră în DUBĂ ! Dacă n-ai nici o problemă, îţi dăm drumul !
(să fie oare vorba de ... VOX POPULI, VOX DEI ?)
Prezumţia de NEVINOVĂŢIE:
− Intră în DUBĂ ! Dacă n-ai nici o problemă, îţi dăm drumul !
(să fie oare vorba de ... PIETONII SUNT DE VINĂ ?)
Prezumţia de NEVINOVĂŢIE:
− Intră în DUBĂ ! Dacă n-ai nici o problemă, îţi dăm drumul !
(să fie oare vorba de ... POLIŢIE POLITICĂ ?)
Prezumţia de NEVINOVĂŢIE:
− Intră în DUBĂ ! Dacă n-ai nici o problemă, îţi dăm drumul !
(să fie oare vorba de ... FORŢA LEGII, sau LEGEA FORŢEI ?)
Prezumţia de NEVINOVĂŢIE:
− Intră în DUBĂ ! Dacă n-ai nici o problemă, îţi dăm drumul !
(să fie oare vorba de ... LIBERTATE ?)
Prezumţia de NEVINOVĂŢIE:
− Intră în DUBĂ ! Dacă n-ai nici o problemă, îţi dăm drumul !
(să fie oare vorba de ... UN VIERME ?)
Prezumţia de NEVINOVĂŢIE:
− Intră în DUBĂ ! Dacă n-ai nici o problemă, îţi dăm drumul !
(să fie oare vorba de ... BĂSESCU ?)

Cine poate şti ? Lăsaţi orice Speranţă, voi, cei ce INTRAŢI ÎN DUBĂ !!
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ Dumnezeu ESTE ! Noi Îi tatonăm permanent prezenţa, reuşind uneori SĂ-L tangentăm ! Mereu suntem la început, de aceea [Păstrez Gândul BUN] !!! ~ Cornelius, :) @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PREZENT !
Prezent
CrestinOrtodox.ro - Articole
Mintea stramba
Cu 2 ore în urmă

Nihil sine Deo
Parintele Dumitru Staniloae - Despre Sfanta Liturghie
Cu 5 ore în urmă

ramura înflorită
Dragostea Mea este mai mare decât păcatul tău - Pr.Rafail Noica
Cu 12 ore în urmă

dardindar
Iertarea şi uitarea sunt răzbunările omului nobil
Cu 16 ore în urmă

Dumnezeu este dragoste
Versetul zilei
Cu 19 ore în urmă

Durerea unei pierderi
360 grade - 14 ian.
Cu 19 ore în urmă

Adevărata Fericire
Iţi multumesc!
Cu 1 zi în urmă

ROMÂNIA, UNEŞTE-TE!
Acatistul Sfântului Dimitrie cel Nou Basarabov – în viziunea Părintelui Daniil Sandu Tudor
Cu 1 zi în urmă

4) Gabriela Savitsky
Istorie. Sfârşitul unui regim
Cu 1 zi în urmă

Prietenul la nevoie se cunoaşte !
A nins ...
Cu 2 zile în urmă

De vorbă cu mine - Jurnal de zbor ( dor )
Ferice de cei chemaţi
Cu 2 zile în urmă

Pagina de Folos
Cine este George Soros? Regele enigmatic al Europei de Est
Cu 2 zile în urmă

Fii fericit, e intaia indatorire!
Rugaciune pentru Romania
Cu 3 zile în urmă
~
JOI
ÎN SĂPTĂMÂNA TREIZECI ŞI DOUA DUPĂ POGORÂREA SFÂNTULUI DUH
Evanghelia de la Marcu
(XI, 27-33)
n vremea aceea a venit Iisus iarăşi în Ierusalim. Şi în timp ce Iisus umbla prin templu, au venit la El arhiereii, cărturarii şi bătrânii şi I-au zis: „Cu ce putere faci tu acestea? Sau cine ţi-a dat ţie această putere de a le face?“ Iar Iisus le-a zis: „Vă voi întreba şi Eu un cuvânt; răspundeţi-Mi, şi vă voi spune şi Eu cu ce putere fac acestea: Botezul lui Ioan, din cer a fost, sau de la oameni? Răspundeţi-Mi!“ Şi ei se chibzuiau între ei, zicând: „Dacă noi vom zice: Din cer!, El va spune: Atunci, de ce nu i-aţi dat crezare?; dar de vom zice: De la oameni...“. Se temeau de mulţime, fiindcă toţi socoteau că Ioan a fost cu adevărat profet. Şi răspunzând, I-au zis: „Nu ştim...“. Şi Iisus le-a zis: „Nici Eu nu vă spun cu ce putere fac acestea!...“.
~
Mihai Eminescu:

Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie

Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie,
Ţara mea de glorii, ţara mea de dor?
Braţele nervoase, arma de tărie,
La trecutu-ţi mare, mare viitor!
Fiarbă vinu-n cupe, spumege pocalul,
Dacă fiii-ţi mândri aste le nutresc;
Căci rămâne stânca, deşi moare valul,
Dulce Românie, asta ţi-o doresc.

Vis de răzbunare negru ca mormântul
Spada ta de sânge duşman fumegând,
Şi deasupra idrei fluture cu vântul
Visul tău de glorii falnic triumfând,
Spună lumii large steaguri tricoloare,
Spună ce-i poporul mare, românesc,
Când s-aprinde sacru candida-i vâlvoare,
Dulce Românie, asta ţi-o doresc.

Îngerul iubirii, îngerul de pace,
Pe altarul Vestei tainic surâzând,
Ce pe Marte-n glorii să orbească-l face,
Când cu lampa-i zboară lumea luminând,
El pe sânu-ţi vergin încă să coboare,
Guste fericirea raiului ceresc,
Tu îl strânge-n braţe, tu îi fă altare,
Dulce Românie, asta ţi-o doresc.

Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie,
Tânără mireasă, mamă cu amor!
Fiii tăi trăiască numai în frăţie
Ca a nopţii stele, ca a zilei zori,
Viaţa în vecie, glorii, bucurie,
Arme cu tărie, suflet românesc,
Vis de vitejie, fală şi mândrie,
Dulce Românie, asta ţi-o doresc!
~
absent de la Democraţie
~
Luaţi site-ul de cultură şi băgaţi-l în dubă !!!
(ORDIN dat spontan, la faţa locului !!!)
Luati site-ul de cultura si bagati-l in duba
http://www.220.ro/video-news/Luati-Site-Ul-De-Cultura-Si-Bagati-L-In-Duba/xabahuSmnu/

Vezi mai multe din Stiri, evenimente pe 220.ro
http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/828800/radu-mazare-e-anti-basescu-s-a-alaturat-protestatarilor-de-la-constanta
Get Adobe Flash player
http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/828917/abuzurile-jandarmilor-continua
Get Adobe Flash player
~
PREZENT ~ 12+1= absenţi PREZENT ~ 12+1= absenţi ~
Traseu: Force vs. Vandalism, Suflete amortite., Revoluţia prin ochi de copil, Riot in Romania, Poezii Ortodoxe, Cea mai bătrână angajată din Marea Britanie are 94 de ani şi nu vrea să renunţe la muncă, Are 94 de ani şi lucrează 9 ore pe zi, cu toate că a fost operată la şold, iar medicii i-au recomandat repaos total., Titlu "imbecil" pentru un Adevăr recunoscut de întreaga lume, numai de români nu ! Ce fac la noi Academicienii ?, SUA: Protestatarii şi autorităţile române "SĂ SE ABŢINĂ" de la VIOLENŢE, de citit, a, a,
~
Cornelius, :) ... ascultăm ! ~ Cornelius, :)
04. De ce ? [7] ... : d'aia ori (?) ... Fie Vie Voia TA !!! - Dec 24, 2011 5:57:00 PM
Ajun de CRĂCIUN !!
(sursa foto: ZiuaVeche.ro)  Scris de : Z.V. ~ 2011-12-24 02:35  -  Iata vin colindatori – Corul Madrigal
~
Oana Tabultoc-In ajun de Craciun http://www.youtube.com/watch?v=0iuVdsQbvGM&feature=related Încărcat de DOBOSARI în data de 19.12.2008 |  2:53 min Site: http://oanatabultoc.tk | Facebook: http://www.facebook.com/pages/Oana-Tabultoc-Official/118371061544974?ref=sgm~
24 decembrie: Cuvioasa Muceniţă Eugenia http://www.sinaxar.ro/24dec.mp3(sursa foto: http://www.sinaxar.ro/  Episcopia Severinului şi Strehaiei)Sâmbata, 24 decembrie
SFINTII  ZILEI
• Sf. Cuvioasa Fecioara si Mucenita Eugenia si cei împreuna cu ea
• Sf. Mucenita Vasila
• Sf. Mucenic Filip, tatal Sfintei Eugenia
• Sf. Protu si Iachint
• Sf. Cuvios Nicolae monahul
• Sf. Mucenic Ahaic
• Sf. Cuvios Antioh
• Sf. Cuvios Vitimion
• Sf. Cuvios Afrodisie
• Sf. Cuvios Grat
• Sf. Noul Mucenic AhmedClick pe sfinti pentru Sinaxarul zilei sau click aici pentru sinaxarul in format audio mp31 • Sf. Cuvioasa Fecioara si Mucenita Eugenia si cei împreuna cu ea;
2 • Sf. Mucenita Vasila;
3 • Sf. Mucenic Filip, tatal Sfintei Eugenia; 4 • Sf. Protu si Iachint ; 5 • Sf. Cuvios Nicolae monahul; 6 • Sf. Mucenic Ahaic; 7 • Sf. Cuvios Antioh; 8 • Sf. Cuvios Vitimion; 9 • Sf. Cuvios Afrodisie; 10 • Sf. Cuvios Grat; 11 • Sf. Noul Mucenic Ahmed; a
Sfânta Mănăstire Dervent
EVANGHELIA ZILEI: 2011-12-24
Sfânta Cuvioasă Muceniţă Eugenia
Evanghelia de la Matei
(XV, 21-28)
n vremea aceea, Iisus a plecat în părţile Tirului şi ale Sidonului. Şi iată, ieşind o femeie canaaneeancă din hotarele acelea, striga, zicând: „Miluieşte-mă, Doamne, Fiul lui David!, fiica mea este rău chinuită de demon“. El însă nu i-a răspuns nici un cuvânt. Şi apropiindu-se ucenicii Săi, Îl rugau, zicând: „Elibereaz-o, că strigă în urma noastră“. Iar El, răspunzând, a zis: „Nu sunt trimis decât la oile cele pierdute ale casei lui Israel“. Iar ea, venind, I se închina, zicând: „Doamne, ajută-mă!“ El însă, răspunzând, i-a zis: „Nu este bine să iei pâinea copiilor şi s'o arunci câinilor“. Iar ea a zis: „Da, Doamne, dar şi câinii mănâncă din fărâmiturile ce cad de la masa stăpânilor lor“. Atunci răspunzând Iisus, i-a zis: „O, femeie, mare este credinţa ta; fie ţie precum voieşti!“ Şi s'a tămăduit fiica ei din ceasul acela. Dervent - Rostiri - Rugăciuni - Biblia - Sf. Liturghie - Publicaţii - Dicţionar - Proiecte - Cugetări - Pomelnice - Felicitări - Multimedia - Link-uri - Donaţii - Contact  Sinaxar 24 Decembrie
În aceasta lună, în ziua a douăzeci şi patra, pomenirea Sfintei cuvioasei fecioare Muceniţe Eugenia şi a celor împreună cu ea.
Sfânta Muceniţă Eugenia (Evghenia), odraslă de bun neam şi mândrie a neamului ei s-a născut în Roma cea veche.
Părinţii el, Filip şi Eugenia, primind de la împărat o înaltă dregătorie, au plecat în Alexandria, cu fiica lor. Pe când erau în Alexandria, fiica lor Eugenia şi-a părăsit pe ascuns părinţii. S-a îmbrăcat bărbăteşte a luat cu ea două slujnice şi într-o noapte, a fugit de-acasă. S-a dus la un episcop şi a primit de la el sfântul botez. Şi-a tuns părul capului, s-a numit Eugeniu şi foarte de dimineaţă s-a dus în grabă la o mănăstire. Acolo a trăit în osteneli, în nevoinţe, în trude, în privegheri de toată noaptea şi a săvârşit toată virtutea. Strălucea ca un mare luminător, aşa că fraţii l-au rugat să le fie stareţ. Nu voia, dar silit de cuvintele şi de dragostea lor a primit. Şi aşa, nu cuvântul ci fapta a arătat tuturor pe Eugeniu mare şi prea strălucit. Chipul lui îi atrăgea pe toţi. Cum atrage magnetul fierul, aşa atrăgea pe toţi, ca să se desfăteze de vederea faptelor lui bune. Dar o femeie Melantia, neagră la suflet, cum îi era numele, venită cu poporul ca să se închine la mănăstire, s-a îndrăgostit nebuneşte de chipul frumos al lui Eugeniu. Şi s-a făcut că e bolnavă de o boală îndelungată şi l-a rugat pe Eugeniu să-i îngăduie să-i spună boala numai lui îndeosebi, că altfel nu se poate vindeca. Melantia îi grăia cu lacrimi şi cu cuvintele ei înşelătoare i-a mişcat inima lui Eugeniu. Curat la inima fiind, a primit-o, fără să-şi dea seama de viclenia ei. Când s-a găsit singură cu stareţul, tăciunele desfrânării a aprins şi mai mult inima Melantiei spre dragoste. Şi ca un orb, care-şi pierde lumina ochilor, aprinsă de patimă, a căutat să aducă ocară lui Eugeniu, dar pentru că nu şi-a ajuns scopul, Melantia s-a dus la prefectul oraşului, tatăl Eugeniei, şi a făcut plângere, că în cutare mănăstire stareţul înşeală cu cuvinte viclene pe femeile cinstite şi că desfrânatul a îndrăznit să o necinstească chiar şi pe ea. Când prefectul a auzit acestea s-a umplut îndată de mânie şi a trimis în grabă la mănăstire să aducă pe Eugeniu, stareţul mănăstirii, şi pe monahi. Să-i aducă legaţi ca pe nişte oameni vinovaţi, închinători mincinoşi şi făcători de rele, să se înfăţişeze înaintea scaunului său de judecată şi să dea socoteală de faptele lor. Şi s-au înfăţişat părţile la judecată. A început să grăiască Melantia. A acoperit cu ocări pe dumnezeiescul stareţ; l-a batjocorit şi l-a defăimat cât a vrut. Striga, şi arăta cu degetul pe stareţ prietenilor, îl făcea ticălos, iar pe monahii de sub ascultarea lui, stricaţi. Cu glas mare a strigat şi a zis: "Ascultaţi-mă toţi, că vă spun adevărul!" Cât este de mare răbdarea Ta, Doamne Atotputernice!
Atunci Eugenia şi-a rupt hainele de pe ea şi a arătat celor de faţă privelişte înfricoşătoare şi nemaivăzută. Apoi a grăit cu îndrăznire tuturor: "Se cuvine ca noi călugării să suferim, cu mulţumire, ocările, batjocura şi chinuirea trupului. Dar pentru ca să nu se facă de batjocură haina călugărească iată vă spun că sunt femeie; sunt fiica judecătorului. Judecătorul este preaiubitul meu tată. Soţia lui e mama mea. Aceştia de lângă mine mi-s fraţi, nu-i numesc robi".
Toţi au rămas încremeniţi de cuvintele Eugeniei. Oricine va fi cuprins de uimire când va afla cum a pedepsit-o Dumnezeu pe Melantia. Pe când era încă la Judecata foc a căzut din cer peste casa ei şi a ars până la temelie.
Zguduit de cele petrecute, tatăl Eugeniei a părăsit toată mărirea, bogăţia şi desfătarea vieţii şi s-a botezat. A ajuns păstor credincioşilor din Alexandria, şi-a sfârşit viaţa muceniceşte, omorât de săbiile necredincioşilor, şi a zburat cu bucurie la cereştile locaşuri.
După săvârşirea tatălui ei, mama ei împreună cu ea au părăsit Alexandria, ţara cea străină, şi mânate de dor s-au dus să locuiască în Roma, patria lor. Atunci a dat poruncă împăratul ca toţi creştinii să jertfească idolilor, de nu, să moară. Eugenia, care strălucea înaintea tuturora, că era aprinsă de dragoste pentru Hristos, a fost legată cu o piatră grea şi aruncată în apă, dar a scăpat nevătămată cu minune. Pentru aceea i s-a tăiat capul cu sabia şi a zburat cu bucurie spre Hristos, doritul ei Mire.
~
COLINDE-NARCISA SUCIU http://www.youtube.com/watch?v=tMoj_3HiAnw Încărcat de edytdyana în data de 09.12.2008 |  4:46 min.
LA MULTI ANI!!-tuturor celor care ascultati acest colind,sa aveti sanatate si sa vi se implineasca toate dorintele.Domnul sa fie cu voi!!aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Gata ! Acum pot să spun şi eu ceva; dar am uitat ce vroiam să spun !
Profit de ocazie şi conform celebrei "Gunoiul de sub preş", aş aduce acum, aici nişte postări rămase nefinalizate. Să mă uit un pic pe ele, să văd cât aduc din câte aduc. Am rămas "agăţat" de fapt doar cu două din cele 5, căci am mai încercat să le postez ! ~
Prima:
"La Înaintare" ... (Văi ale PLÂNGERII !!! ~ Şi plâng, şi plâng ..., dar, continui să-L CRUCIFIC !) (acesta ar fi fost titlul postării) Iar etichetele pe care le doream a fi: ADEVĂR, biserică, CONSENS, Drum fără Biserică, Just, Valoare / data conceperii: 02.05.2011.
Postare nefinalizată şi "uitată în ... sertar":
~
Rugăciunea ! Cred că eu trebuia să încep cu o rugăciune. Asta este: trebuie ca mai întâi să mă rog ! Adică, să iniţializez o comunicare, din partea mea (!) cu Dumnezeu ! Dumnezeu care mă aşteaptă şi pe mine !
  
Ieri, am aflat pe facebook (la o doamnă ... pe "Perete" !!!) o Rugăciune:
Preot ILARION ARGATU (1913 – 1999) Rugăciunede Pomarac Claudia Lucica la 30 aprilie 2011 la 21:50 "Iartă-mă, Doamne:
-pentru tot ce puteam să văd şi nu am văzut!
-pentru tot ce puteam să aud şi nu am auzit!
-pentru tot ce puteam să simt şi nu am simţit!
-pentru tot ce aş fi putut să înţeleg şi nu am înţeles!
-pentru tot ce puteam să conştientizez şi nu am conştientizat!
-pentru iertarea pe care aş fi putut să o dau şi nu am dat-o!
-pentru bucuria pe care aş fi putut să o trăiesc şi nu am trăit-o!
-pentru Lumina pe care aş fi putut să o primesc şi nu am primit-o!
-pentru viaţa pe care aş fi putut să o ocrotesc şi nu am ocrotit-o!
-pentru visele pe care mi le-aş fi putut împlini şi nu le-am împlinit!
-pentru necunoscutul în care aş fi putut să păşesc şi din teamă, nu am îndrăznit să păşesc!
-pentru iubirea pe care aş fi putut să o exprim şi nu am exprimat-o!
-pentru tot ce puteam să creez bun şi frumos şi nu am creat pentru gloria Ta Doamne şi a Împărăţiei Tale Divine!
Pentru tot ce ştiu şi nu ştiu că am greşit, pe Tine, Doamne, care eşti Mila şi Iubirea infinită,Te rog, iartă-mă şi mă îmbracă cu nesfârşita Ta Iubire şi Lumină!
 
Îţi mulţumesc, Doamne:pentru toată frumuseţea pe care am văzut-o izvorând din Tine !
-pentru muzica tăcută a Inimii Tale, pe care mi-ai dezvăluit-o auzului!
-pentru tot ce am simţit bun şi minunat în viaţa mea!
-pentru tot ce prin harul Tău am înţeles!
-pentru lumina pe care am sorbit-o în adâncul meu!
-pentru iertarea pe care dăruind-o, am dobândit pace!
-pentru bucuria fiecărei clipe trăite în Tine, Doamne!
-pentru toate cadourile spirituale care mi-au îmbogăţit fiinţa!
-pentru viaţa mea, care e a Ta, o mică parte a simfoniei existenţei!
-pentru visele care au prins formă prin armonia iubirii Tale pentru mine!
-pentru necunoscutul în care am păşit plin de curaj, regăsindu-Te!
-pentru iubirea copleşitoare cu care mă dezmierzi clipă de clipă!
-pentru tot ce am creat prin Tine bun şi frumos, aducând cu umilinţă laudă Împărăţiei Tale divine!" ~
Dumneaei o primise prin email şi a distribuit-o şi altora. Pentru ca cine o va afla, să se bucure de "descoperire" şi astfel bucuria însăşi să circule între fraţi ! Copii ai lui Dumnezeu ! Copiii lui Dumnezeu sunt toţi Oamenii ! Chiar dacă Dumnezeu ne vrea diferiţi pe fiecare în parte, altfel, însă tot Dumnezeu, asigurându-ne Liberul arbitru, ne Aşteaptă Ascultării !!!
~
Eu sunt mic ! Şi tocmai de aceea vreau să înţeleg. Şi "caut" să aflu la ceilalţi, care au aflat înaintea mea. Căci Dumnezeu se face auzit prin Glasul Pietrelor ! De ce nu s-ar face "auzit" şi prin "vocea" celor asemenea, care au început să înţeleagă, din VOIA SA !!??
~
Şi, l-am "vizitat" iar pe domnul Sorin M. Nu vreau să-i devin "Cuiul lui Pepelea"; ţinând cont ca NU MI-A "răspuns", mai mult, a publicat doar prima parte a comentariului meu mamut, îi promit că nu-l voi mai deranja ! Astăzi însă, nu m-am abţinut şi iar am comentat (mamut) la un articol de-al domniei sale !
Hristos A ÎNVIAT !
~
Despre articol, pe scurt: l-am citit, dar ... NU m-a convins !
~
Nu problematica abordată, ci modul elevat, tehnicist - chiar sec, rigid - al abordării. Nu datele culese din real, ci chiar pasarea problemei în "civil": Societatea să şi-o rezolve !
~
Fraţilor creştini ! Şi ortodocşi ! Care Biserică lucrează aici, la probleme ?
Biserica lipsită de monopolul manipulării (am căutat să văd o definiţie pentru [secularizare] pe care DEX, dându-mi-o m-a aburit complet !).
Ori Biserica vie, alcătuită din enoriaşii care se roagă ?
Alte Biserici (nu le numesc, pentru că aproape toate, aşează la înaintare, Sacrul, pe care îl transformă apoi, cu ajutorul BIBLIEI, declarându-l Taină, deci imposibil de aflat, deci imposibil de cunoscut de către vulg, care ar face bine: să nu-şi vâre nasul ! Căci "ştiu ei preoţii" ce şi cum !!!
Aceşti tăinuitori ai Sacrului transformat în "tradiţie" (alt termen vag !), se luptă la propriu şi la figurat cu alte doctrine, scăpate de sub control, doctrine rupte din Biserica mamă, doctrine care, desigur îşi promovează propriul Specific.
Este întradevăr o degringoladă generală şi generalizată ! Nici Ştiinţa incriminată nu a scăpat ! Nici măcar aceasta nu mai este Umană, de fapt, se află sub control, ca toate cele, pentru înrobirea Omului spre Scopuri meschine, egoiste, criminale !
~
Mă Iartă te rog, domnule Sorin M. pentru confuzie ! Eu tocmai de aceea, te-am tot amânat, crezând că eu sunt de vină că nu înţeleg !
Am încercat să supravieţuiesc printr-o bâjbâială personală a definitului ! Cuvântul meu, nu este acelaşi ! Nu doar că diferă de al tău, dar nimeni nu este integrat la un grup de Oameni, în care să fie folosite cuvinte la modul just. Fiecare interpretează în felul său !
Nu egzistă (exista, desigur !!) un consens care să fie acelaşi, pentru toată Lumea.
~
Această "Lumea", cineva o imparte (mai întâi !) în două: cei care "ştiu", căci gestionează Taine şi ceilalţi, care ar face bine să tacă si să facă !
~
Eu vreau întradevăr să înţeleg de ce vă numiţi cei mai toleranţi (despre ortodocşi !), dacă anatemizaţi ? Cei anatemizaţi măcar atrag în "Jocul lor" adepţi, nu-i îndepărtează ! Nu vă mai văitati, ci ieşiţi în Stradă, printre Oameni !
Eu nu vreau să unific diferitele credinţe trăitoare pe Planetă ! Eu vreau doar să înţeleg pentru mine, pentru Semenii mei, care cred în Dumnezeu ! Poate că nu câteva, sunt aceste Biserici. Eu cred sincer că sunt de fapt cam 7 Miliarde. Cam tot atâtea câţi oameni vieţuiesc pe Terra !
Pentru că Dumnezeu aşa NE VREA: diferiţi, dar, uniţi în ascultare !
Eu nu vreau să fiu Cuiul lui Pepelea. Dar, ce facem cu Călcâiul lui Ahile, dar şi cu Sabia lui Damocles ?
Cine se ascunde după deget ?
~  
Consens asupra termenilor folosiţi ! Este necesar, însă utopic ! 
Măcar să începem cu o definiţie minimală ! Cuvântul Om. Eu accept descrierea Biblică: Omul este parte din Creaţia lui Dumnezeu, care de la început i-a dat Liberul Arbitru. Şi s-a ţinut de cuvânt: după "Curcubeu" ... nu a mai intervenit ! > > > > De ce lăsăm să fie pângărit CURCUBEUL ? De ce a ajuns "Simbol" homosexualilor ? De ce BISERICA (instituţia "Bisericii" ... mă rog, "şefii" ...) NU INTERVIN Ferm ... până se REFACE corect, "Legământul lui Dumnezeu ... lăsat Oamenilor, după POTOP" ?  Ce mai aşteptaţi !!!  Au ajuns ... pietrele SĂ VORBEASCĂ ! ... Dar nu ! Mai "bine" NE LAMENTĂM, trântind "la înaintare" problematică după problematică, pentru a contribui TACIT la CONFUZIE !  Repet întrebarea: DE CE mii şi zeci de mii de "legi" (care au ajuns SĂ SE ÎNCALCE una pe alta !), când ADEVĂRATA GUVERNARE poate fi realizată, având BAZA celor 10 PORUNCI Dumnezeieşti !  Acestea DA ! Acestea POT UNIFICA "prostimea", dar ... O ŞI POT TREZI la Conştiinţă !  Dumnezeu NE VREA "diferiţi", dar nu inculţi, nu lipsiţi de cunoaştere.  Ne putem "face de cap" ÎN LIMITELE VOII SALE !  Legământul NUPŢIAL, legământul de unire a două SEXE diferite, Bărbatul şi FEMEIA SA, în vederea realizării UNEI Familii şi a procreării, este O RESPONSABILITATE A TUTUROR, nicidecum ... O TAINĂ !  Instituţia FAMILIEI trebuie întradevăr să funcţioneze la JUSTA valoare: prin SACRALIZARE, prin Comuniunea cu Dumnezeu, prin ASCULTAREA Cuvântului lui Dumnezeu ! ~ Despre CE "Taină" vorbiţi VOI ... acolo ? !!  Dumnezeu NU se ascunde de CREAŢIA SA ! Aţi înebunit ?  ~  Cum adică ? Îşi dă "la înaintare" prin SACRIFICIU, FIUL, Mântuitorul nostru, dar ..., continuă SĂ SE ASCUNDĂ în spatele unor "Taine" ?  ~  Ca şi cum eu, Gheorghe Cornel Rosca, îmi construiesc ... o jucărie, îi ASIGUR o anumită funcţionalitate, o "las de capul ei", dar MĂ ŞI ASCUND DE EA ! O inepţie !  Dumnezeu NU SE JOACĂ ! Ne-a dovedit-o TOT TIMPUL !  Dumnezeu ÎNCĂ ne aşteaptă SĂ NE ÎNTOARCEM LA EL !!!  ~  Cornelius, :)
Nu ma pot abtine si MAI aduc O RUGACIUNE:
Slujba ceasului Intai - Rugaciunede Pomarac Claudia Lucica la 1 mai 2011 la 06:05 Graiurile mele ascultă-le, Doamne! Înţelege strigarea mea! Ia aminte la glasul rugăciunii mele, Împăratul meu şi Dumnezeul meu, căci către Tine mă voi ruga, Doamne! Dimineaţa vei auzi glasul meu; dimineaţa voi sta înaintea Ta şi mă vei vedea. Că Tu eşti Dumnezeu, Care nu voieşti fărădelegea, nici nu va locui lângă Tine cel ce vicleneşte. Nu vor sta călcătorii de lege în preajma ochilor Tăi. Urât-ai pe toţi cei ce lucrează fărădelege. Pierde-vei pe toţi cei ce grăiesc minciuna; pe ucigaş şi pe viclean îl urăşte Domnul. Iar eu întru mulţimea milei tale voi intra în casa Ta, închina-mă-voi spre sfânt locaşul Tău, întru frica Ta. Doamne, povăţuieşte-mă întru dreptatea Ta, din pricina duşmanilor mei! Îndreptează înaintea mea calea Ta. Că nu este în gura lor adevăr, inima lor este deşartă; groapă deschisă grumazul lor, cu limbile lor viclenesc. Judecă-i pe ei, Dumnezeule; să cadă din sfaturile lor; după mulţimea nelegiuirilor lor, alungă-i pe ei, că Te-au amărât, Doamne. Şi să se veselească toţi cei ce nădăjduiesc întru Tine; în veac se vor bucura şi le vei fi sălaş lor, şi se vor lauda cu Tine toţi cei ce iubesc numele Tău. Că Tu vei binecuvânta pe cel drept, Doamne, căci cu arma bunei voiri ne-ai încununat pe noi. Si inca O RUGACIUNE: Slujba ceasului intai - RUGACIUNEde Pomarac Claudia Lucica la 1 mai 2011 la 21:00 1. Doamne, scapare, Te-ai facut noua in neam si in neam
2. Mai inainte de ce s-au facut muntii si s-a zidit pamantul si lumea, din veac si pana in veac esti Tu.
3. Nu intoarce pe om intru smerenie, Tu, Care ai zis : " Intoarceti-va, fii ai oamenilor ",
4. Ca o mie de ani inintea ochilor Tai sunt ca ziua de ieri, care a trecut, si ca straja noptii.
5. Nimicnicie vor fi anii lor; dimineata ca iarba va trece.
6. Dimineata va inflori si va trece, seara va cadea, se va intari si se va usca.
7. Ca ne-am sfarsit de urgia Ta si de mania Ta ne-am tulburat.
8. Pus-ai faradelegile noastre inintea Ta, gresealele noastre ascunse, la lumina fetei Tale.
9. Ca toate zilele noastre s-au imputinat si in mania Ta ne-am stins.
10. Anii nostri s-au socotit ca panza unui paianjen; zilele anilor nostri sunt saptezeci de ani;
11. Iar de vor fi in putere, optzeci de ani, si ce este mai mult decat acestia, osteneala si durere;
12. Ca trece viata noastra si ne vom duce.
13. Cine cunoaste puterea urgiei Tale si cine masoara mania Ta, dupa temerea de Tine ?
14. Invata-ne sa socotim bine zilele noastre, ca sa ne indreptam inimile, spre intelepciune.
15. Intoarce-Te, Doamne ! Pana cand vei sta departe ? Mangile pe robii Tai !
16. Umplutu-ne-am dimineata de mila Ta si ne-am bucurat si ne-am veselit in toate zilele vietii noastre.
17. Veselitu-ne-am pentru zilele in care ne-ai smerit, pentru anii in care am vazut rele.
18. Cauta spre robii Tai si spre lucrurile Tale si indrepteaza pe fiii lor.
19. Si sa fie lumina Domnului Dumnezeului nostru peste noi, si lucrurile manilor noastre le indrepteaza. ~
Aceste TREI Rugaciuni, ma vor tine OCUPAT ... O Vreme !SLAVA lui Dumnezeu !~Cornelius, :)Altă postare nefinalizată: 
Sfârşitul, ca veşnic Început ! sau, Alegem până Culegem (acesta ar fi fost titlul postării) Iar etichetele pe care le doream a fi: pereţi de Facebook / data conceperii: 20.06.2011.

George BulaiÎn căutarea lui Dumnezeu


Numai eu
am mai rămas.
Ce mă fac, mamă,
că nu mai am
răgaz
să-mi termin acest
cuvânt înainte
la viitoarea mea
carte,
căci sunt pe moarte.
În rest,
mi s-a golit
şi desaga cu merinde
şi-o singurătate cruntă
mă înştiinţează
de-o nuntă.
Povesteşte-mi, mamă,
cum va fi ea,
în care ceas
al zilei,
al nopţii?
Când mi-au ursit cele trei
zâne,
ce-ai găsit în năframă?
Un ban de aramă?
Şi-n vis, cine
ţi-a apărut?
Un chip de lut?
Vai,mamă,
e semn că dincolo
de vamă
lumea albă
nu mai are la bază
ideea de casă,
de iarbă,
de poeţi-albine,
nu mai deosebeşte
mielul de peşte,
ciuperca de mierlă,
inima de perlă,
licoarea nemuririi de otravă,
prigoana de slavă,
nu mai stă de pază,
la prag,
când vin din larg,
tot vin,
fluturând la catarg,
în loc de steag,
un crin,
neamurile lui Ying
şi Yang.
Aşadar,
ce mă fac, mamă,
mi-ai dat har,
dar m-ai lăsat
hoinar,
între cer şi pământ,
de-mi vine să urlu,
nu să cânt.
În căutarea
lui Dumnezeu
numai eu mai bat

cărări
de neumblat,
peste mări
bătrâne,
numai eu îi mai învăţ
pe îngeri
marile secrete
ale limbii române“.
„Numai tu?
Ei, şi?
De-amu’…!!!“

Tot ce stiu despre acest autor este ca a fost profesor la universitatea din Tg Jiu si a murit de cancer. I-a fost daruita unui amic care a murit si el de cancer. S-au intalnit la spitalul din Cluj. Dumnezeu sa-i ierte! Poate stie cineva de acest profesor. Mi se pare o poezie extraordinara, scrisa de un barbat care stia ca nu mai are nicio speranta de viata...acum 11 ore
Lui Didi Budescu îi place asta.


Daniela Parvu Dorin fara cuvinte...
acum 11 ore

Nicolina Petrov Te rog omule, revin-o de oriunde te-ai afla, tu eşti mai presus de orice!!!!!!!!
acum 7 ore


Gheorghe Cornel Rosca Viaţa începe atunci când renunţi la lupta ideilor "proprii", adoptând în schimb un ceva care crezi şi speri că vine de la Dumnezeu. Dacă se schimbă înspre bine, continui ! Dacă totul o ia razna, desigur că eroarea este "la tine", la modul tău personal de a privi ... Lumea ! Şi iar, cu teamă, credinţă şi speranţă ÎL cauţi, din nou, doar pe Dumnezeu, împotriva "curentului" care te poartă din mal în mal ... Ajuns undeva în larg, te vei zbate în furtuni şi mai intense, păstrând viu Zălog de legământ, un Curcubeu de doruri, Crez şi Speranţă, irizări de Lumină purtate strâns în Suflet, singurul care rămâne VIS descătuşat materiei. Acolo abia îşi ia zborul, scuturând încă o vreme, aripi udate de doruri uitate, aripi ce-şi uşură efortul spre Înalt, cu cât mai sus, din ce în ce mai iute, un fulger Curcubeu, re venit Irizărilor Celeste, unde, purificat de balast, se încarcă pentru un veşnic alt Început, îndumnezeirii inefabile.
Rezidual rămas în materie, gândul singur mai mult se înnămoleşte !
~
Cornelius, :)
acum aproximativ o oră

Gheorghe Cornel Rosca Tinereţea culege tinereţe: http://muzicasipoeziaprieteniaisufletuluimeu.blogspot.com/2011/06/rasfata-ma-astazi-cu-flori.html ~, acum 52 minute
Gheorghe Cornel Rosca Maturitatea bâjbâie matur: http://muzicasipoeziaprieteniaisufletuluimeu.blogspot.com/2011/06/cele-7-legi-spirituale-ale-succesului.html ~, acum 49 minute
 Gheorghe Cornel Rosca Adoptând maturităti străine: http://muzicasipoeziaprieteniaisufletuluimeu.blogspot.com/2011/06/ovidiu-komornic-cand-vin-acasa.html si iar,  http://muzicasipoeziaprieteniaisufletuluimeu.blogspot.com/2011/06/viata-este-un-cantec.html ~,
acum 43 minute  Gheorghe Cornel Rosca Atrageri nebănuite: http://muzicasipoeziaprieteniaisufletuluimeu.blogspot.com/2011/06/dj-project-in-lumea-ta.html ~,
acum 40 minute
Gheorghe Cornel Rosca Ne cufundam si confundam Naturii: http://muzicasipoeziaprieteniaisufletuluimeu.blogspot.com/2011/06/crizanteme-de-anghel-se-trec-si-florile.html , respiri adânc: http://muzicasipoeziaprieteniaisufletuluimeu.blogspot.com/2011/06/culorile-de-wen-yiduo.html ~,
acum 32 minute
Gheorghe Cornel Rosca Zăreşti noi înţelesuri: http://muzicasipoeziaprieteniaisufletuluimeu.blogspot.com/2011/06/elogiu-16-ian-2011-lasa-un-comentariu.html ~,
acum 26 minute
Gheorghe Cornel Rosca Adăstări: http://muzicasipoeziaprieteniaisufletuluimeu.blogspot.com/2011/06/inaltarea-domnului-ziua-eroilor.html şi adăpări Purităţilor Divine: http://muzicasipoeziaprieteniaisufletuluimeu.blogspot.com/2011/04/izvorul-tamaduirii-praznic-inchinat.html ...
Şi toate acestea doar pe un singur Blog, la fel ca multe altele !
Dar şi la fiecare dintre noi, reveniţi Credinţei veşnicului Început.
~
Cornelius, :)
acum 3 minute ~Aşezate aproximativ la 3:00 AM ~ Iunie 20, 2011
~
Cornelius, :)
~
Traseu:
De citit:
Dictionar:
~, Am mai găsit din 17.10.2011, o a treia nefinalizată: Orbii (la figurat) nici nu AUD ? , cu etichetele: DRUM spre Luminare, Fără-EL-nimic, ţanţoş.
Opus - Live is Life
http://radioenigmaromania.ro/
http://radioenigmaromania.ro/asculta-online
http://radioenigmaromania.nu-ip.ro:8000/listen.pls
http://1tvonline.net/
Tantos ~ Gheorghe Cornel Rosca Karina - Playcast art: doar atat
karina-lumeanoastra.blogspot.com 
  Gheorghe Cornel Rosca Din pacate (pentru mine !), am reusit o trista performanta: doar 3 articole ! Sa-mi fie rusine ! ~ Cornelius, :) PS: imi cam merit pseudonimul: DoarATAT !! ~, (DE CE ... doar atat ? de lene, ori ... de nepricepere ?) ~,~ ~ a ~
Deci, cu această postare (foarte lungă), "scap" de 7 nefinalizate (căci, am mai comis două "de ajutor", în timpul lucrului).
~
Ajun de CRĂCIUN !!
Ajun de CRĂCIUN !!
~
Cornelius, :)
~
UpDate, permanent: până la viitoarea postare am mai citit, legat de [Religie], [Credinţă], [Spiritualitate]; adaug link înspre videoclipurile care mi-au placut, în mod deosebit.
24Dec2011: Colind-Geta Lazar; Speranta , un cor ingeresc; Iertarea şi uitarea sunt răzbunările omului nobil; a; a; a; a; a; a; a; a; a;
~
...

De ce ? [1] ... : d'aia, ori (?) ... Fie Vie Voia TA !!!
De ce ? [2] ... : d'aia, ori (?) ... Fie Vie Voia TA !!!
De ce ? [3] ... : d'aia, ori (?) ... Fie Vie Voia TA !!!
De ce ? [4] ... : d'aia, ori (?) ... Fie Vie Voia TA !!!
De ce ? [5] ... : d'aia, ori (?) ... Fie Vie Voia TA !!!
De ce ? [6] ... : d'aia, ori (?) ... Fie Vie Voia TA !!!
De ce ? [7] ... : d'aia, ori (?) ... Fie Vie Voia TA !!!
De ce ? [8] ... : d'aia, ori (?) ... Fie Vie Voia TA !!!
~
?
~, http://www.weblog.ro/
05. De ce ? [1] ... : d'aia ori (?) ... Fie Vie Voia TA !!! - Aug 6, 2011 6:25:00 PM
Botez ~
Bună Ziua ! 
Nimic ! Doar atât; restul este pierdere de vreme. Nimic ? 
Slavă Ţie Doamne Dumnezeule ! 
Destul ! 
Destul ? De abia începi, încă n-ai păşit, începe zborul, urmează căderea ... 
Reluare în uitare (?), ori în Ascultare ! 
Triadă: Cred, Sper, Iubesc. Ori, nenumărate alte cuvinte. 
Unelte ce, pe măsura uzului, EL ne prelucrează ! 
Păstrez Gândul bun ! Deie Domnul ! 
Ne dă, ne dă ! De primit e mai greu: 
de nu Ierţi, 
de nu Crezi, 
de nu Ştii, 
de arunci în nepăsare !  ~ 
Botez
Botez 
~
Cornelius, :) 

Update până la postarea următoare: 
 
Traseu: Troc, la nico♥, pe ♪♫;
De citit:  Destine; Ultima scrisoare a Maresalului Ion Antonescu...; Nimanui nu-i pasa ...; A murit Viorica Bucur; Darurile unui om;
dicţionar: deie;
 
Gânduri, ca frunzele: 
1) 
2) 
...

De ce ? [1] ... : d'aia, ori (?) ... Fie Vie Voia TA !!!
De ce ? [2] ... : d'aia, ori (?) ... Fie Vie Voia TA !!!
De ce ? [3] ... : d'aia, ori (?) ... Fie Vie Voia TA !!!
De ce ? [4] ... : d'aia, ori (?) ... Fie Vie Voia TA !!!
De ce ? [5] ... : d'aia, ori (?) ... Fie Vie Voia TA !!!
De ce ? [6] ... : d'aia, ori (?) ... Fie Vie Voia TA !!!
De ce ? [7] ... : d'aia, ori (?) ... Fie Vie Voia TA !!!
De ce ? [8] ... : d'aia, ori (?) ... Fie Vie Voia TA !!! ~ 
UpDate - de-a valma !! 
13.10.2011.4~7:32 AM Am citit Proiecte. Orgolii. Incertitudini
~,
06. Ce este o virgulă ? - Jul 12, 2011 8:48:00 PM
Vânturile, valurile~
Sfânta Mănăstire Dervent

vă oferăEVANGHELIA ZILEI: 2011-07-11LUNI
ÎN SĂPTĂMÂNA A CINCEA DUPĂ POGORÂREA SFÂNTULUI DUH

Evanghelia de la Matei
(XII, 9-13)n vremea aceea, a venit Iisus în sinagoga iudeilor. Şi iată un om care avea o mână uscată. Şi L-au întrebat, zicând: „Este oare îngăduit să vindeci în zi de sâmbătă?“... Ca să-L învinuiască. Iar El le-a răspuns: „Cine va fi între voi omul care va avea o oaie şi, de va cădea ea sâmbăta în groapă, nu o va apuca şi o va scoate afară? Cu cât mai preţios decât oaia este omul! Aşa că îngăduit este să faci bine sâmbăta“. Atunci i-a zis omului: „Întinde-ţi mâna!“ El a întins-o şi ea şi-a revenit, sănătoasă ca şi cealaltă.Dervent - Rostiri - Rugăciuni - Biblia - Sf. Liturghie - Publicaţii - Dicţionar - Proiecte - Cugetări - Pomelnice - Felicitări - Multimedia - Link-uri - Donaţii - Contact~
La urma urmei, ce-i o Virgulă ?
O virgulă este o spaţiere grafică.
Desigur, funcţionalităţile ei sunt multiple.
Printre acestea, aceea a separării. Ca o graniţă ori ca o linie de demarcaţie.
Deja prezent, conflictul definirilor.
Cine-şi poate separa Un Cuvânt, de restul Cuvintelor, în aşa fel încât, definindu-l, să nu se folosească de celelalte ?
 
Doar Dumnezeu !
Acesta a Creat.
După care, noi, noi toţi, chiar şi muştele, nu am mai "înţeles" nimic.
Eram, suntem, vom fi simplii executanţi !
 
Ce este o Virgulă ?
Virgula, punctul ! Deja cădem avansând. Şi, deşi doar două, cu acestea Dumnezeu ne-a permis nouă existenţa. Aceste două "elemente" constitutive ale Creaţiei SALE !
 
Iată o "Virgulă",
(poate un "Punct"; de asemenea, poate un "punct şi virgulă"):

 
Mihai Eminescu
- Dintre sute de catarge

Dintre sute de catarge
 Care lasă malurile,
Câte oare le vor sparge
 Vânturile, valurile?

Dintre păsări călătoare
 Ce străbat pământurile,
Câte-o să le-nece oare
 Valurile, vânturile?

De-i goni fie norocul,
 Fie idealurile,
Tu urmează în tot locul
 Vânturile, valurile.

Ne'nţeles rămâne gândul
 Ce-ţi străbate cânturile;
Zboară vecinic îngânându-l
 Valurile, vânturile.

(Adaugat de : Ella )
~
Tot mai des, omul Om, apasă tasta Spaţiere, fără să priceapă ...

Româneşte: â , ă , î , ş , ţ , Â , Ă , Î , Ş , Ţ , †
~
Vânturile, valurile Vânturile, valurile
~ 29.07.2011 ~ UpDateMulţumită doamnei "disa", am căpătat "loc de meditaţie", preţ de-o "Virgulă". "... Harul este o energie necreată, izvorând continuu din fiinţa dum­nezeiască a celor trei Ipostasuri dumnezeieşti. El este, deci, lucrarea ce­lor trei Persoane ale Sfintei Treimi, iar ca energie simţitoare este re­vărsată de Sfântul Duh peste toţi creştinii, ca "ungere împărătească" pentru chemarea de a domni cu Mântuitorul, în veacul viitor, sfinţiţi şi desăvârşiţi în El. ..." 
Publicat de disa la 28.7.11 Din citat, observ prezentă Speranţa, căci CREZUL fără Speranţă nu îmi închipui că poate fi trainic.(gata UpDate) . ~
Cornelius, :)
~
Traseu pt. 11.29.07.2011.1: "Numai Harul-muzica crestina"; Buchet-Viorel Muha la Karina-Playcast art;
De citit: Pentru cumparaturi..., "Criticilor mei"; Vis indrăzneţ; Dictionar: Har;
postări asemănătoare:

~  
Cornelius, :)
~,
07. Dialog la distanţă ! - Jul 12, 2011 5:45:00 AM
Dialog la distanţă ! ~  118-9=109 agrafe ! Foarte multe ... "Oglinzi", trebuie ori să mai reduc din ele, ori să mi le aşez pe "zone de afinităţi". Astăzi când am deschis, "patinând" pe [Lista de lecturi - Blogger], mi-a atras atenţia un titlu de postare:Sa fie lumina! pe Blogul Un bulgăre de lumină!☺. Semnat: £avinia εїз ! Am citit, am comentat: ~ "Bună Ziua, Lavii ! (A£avinia IµÑ—з) 

Să ştii doar că lucrurile nu sunt chiar aşa simple ! 
Eu am fost mai întâi ateu (totuşi, pentru că aveam raţiune, mă consideram 50%; nu am alergat pentru 1% în plus, nici de o parte, nici de cealaltă ! ... eram ceea ce am primit !) 
Apoi, a venit 1989, decembrie. În "Piaţă", m-am descătuşat de anumite confuzii. 
Într-o zi (seară de fapt; mă îndreptam înspre Piaţa Universităţii) m-am adresat către Dumnezeu. Ştiam că nu direct, ci prin intermediari (îngeri !) o pot face. Simţeam că nu sunt prea curat. Mi l-am imaginat ca pe o persoană ! L-am rugat ! Şi eram sigur că voi primi răspuns ! Şi am primit. 
De atunci, nu sunt mulţumit deloc de mine: nu pot să mă apropii, cât mi-aş dori ... de aproape. 
Pierd încă mult timp ... cu altele ! Ştiu. 
De fapt, a te apropia ... cred că înseamnă să STAI, mai mereu, cu gândul la Dumnezeu ! 
Dar să şi faci ceva ! 
Încă nu am găsit ceea ce ar trebui să fac eu ! Eu însumi, pentru mine în primul rând: pentru a putea să dăruiesc şi altora, cât mai eficient, cât mai benefic. 
De aceea, pentru că tot intru în Virtual, mi s-a părut firesc ~ schimbul informaţional ! În timp, mi-am găsit mulţi ... Prieteni (bine ... "discutabil"; sunt de acord), dar şi un "soi de program" personal: Oglinzile mele = ceilalţi !!! În mare, se rezumă la câteva "funcţii": 
 
- tot ce văd la ceilalţi, îmi aparţine şi mie ... mănuşă ! 
- mi i-am ales pe sprânceană, după propriile afinităţi (şi încă ... "se lucrează, la greu" !) 
- fiecare are propriile "libertăţi", propriul "drum" în Drum ! 
- fiecare, în funcţie de ceea ce i s-a dat (şi, din ceea ce i s-a dat, atât cât a primit) este răspunzător de faptele proprii, dar şi de ... efectele produse celorlalţi. 
 
Mă opresc, pentru că mă apropii de 1800 de "caractere". 

Cornelius, :) " ~ Desigur, în grabă (desigur că în grabă ! :) ), am avut şi o micuţă greşeală: în loc de £avinia εїз  am "redactat" A£avinia IµÑ—з ! Uitasem să modific, după introducerea diacriticelor (Diacritice şi traduceri = http://srv.diacritice.com/) Deoarece îmi doream un "semn de carte", am scris "o postare" ! 
(Acum, ar trebui să-mi cer scuze) 
Articolul, ca orice articol, merită a fi citit ! 
În funcţie de afinităţi, de dorinţe, de multe altele, fiecare îşi alege câteva persoane cu care să comunice. 
Arar însă, poate să "culeagă" şi din "împrejurimi". 
Confuzia mea, până astăzi (mulţumesc domnişoarei Lavinia !), era în adresabilitate: 
-- eu mă "adresam" către Blog (bineînţeles, exagerând !), mai mult decât (cum este şi firesc) ... semnatarului ! 
Mea Culpa ! 
~~
În altă ordine de idei, deja am cam înţeles "componentele" Traseului (la care mă "zbat", din noiembrie 2010 !)
Era foarte simplu, de altfel: va include "dorinţa", adică cei cu care vreau să comunic ! Dar şi cei care, chiar dacă nu au timp şi de mine, pot afla eu de la dumnealor ... vrute şi nevrute !
Dar, special, ca un "mini Traseu", include "împlinirea", adică cei cu care întradevăr comunic.
Iar, ca "auto urechiala" ... restul, sunt evident (asta este, din păcate !): Zone "de balast".
~
Dialog la distanţă: 1
~
Dialog la distanţă
Dialog la distanţă

Cornelius, :)
~
Traseu:
De citit:
Dicţionar:
~,  
Am revenit, domnişoară £avinia εїз. Mai devreme (din grabă), v-am redactat greşit numele: îmi cer Iertare ! Mie nu-mi displac, comentariile fluviu. Însă, dacă doriţi altfel, pe viitor pot face trimitere către un comentariu*postare, în felul următor: 
Bună Ziua ! Doamnei (sau domnului) X ! 

"Blablabla", adică spun totuşi două vorbe despre articol, apoi, o părere mai în "detaliu", o pot preciza prin sintagma (LINK) : "la mine"; "aici"; "vă invit" 

Exemplu: 
Bun ziua, domnişoarei £avinia εїз ! 

Să ştiţi că lucrurile nu sunt chiar aşa simple ! 
Eu am fost mai întâi ateu ! Apoi, evenimentele din 1989 mi-au declanşat şi mie "Schimbarea" ! 
Desigur însă că, un comentariu de bun simţ (adică scurt !) nu poate include o multitudine de aspecte. 
V-am răspuns "provocării", mai pe larg, la mine ! 
Doamne ajută ! 

Cornelius, :)
~

glitter-graphics.com
08. Torsiune - Jul 2, 2011 12:21:00 PM


Îngemănare~ 
O dată cu trecerea anilor, ne apropiem pas cu pas de Momentul Final. Acest moment ne propulsează vibrational în "Locul promis nouă". Acolo, casa este din cărămizile faptelor benefice, asumate şi închinate lui Dumnezeu. ~ Cornelius, :)  ~  
Începutul nostru, este speculat de tot soiul de "vizionari", "horoscopisti", cititori în Stele şi-n ... andrele şi câţi alţi tâlcuitori de litere şi cifre, care chipurile, ne-ar caracteriza personalitatea !  
Singura certitudine, Credinţa în Dumnezeu, este o veşnică "îndoială", dar şi Speranţă susţinută prin semne particulare, specifice fiecărui individ în parte.  
Disputat de seminţiile Planetei, Dumnezeu ŞTIE, căci EL este însuşi Adevărul, EL ne îndrumă personal (prin Legi !), pe fiecare în parte, dovedind că este Calea. Cei trăitori cu Teamă, Ascultare şi Slavă de Dumnezeu, sunt îngemănaţi Naturii, Universului, asimilând astfel Lumina Cunoaşterii din Creaţie, înapoind Iubire, astfel fiind supuşi Vieţii, ei înşişi mici creatori, după Chip şi Asemănare.  
Calea, Adevărul, Viaţa. Singurele "bătute în cuie" !  
Toate celelalte fiind în permanentă mişcare, permanentă transformare, permanentă devenire, Revenire !  
Totul nu-i decât O Reluare, O Refacere, O Renaştere !!!  
Sufletul, dăruit fiecărei bucăţi de lut, alcătuiesc PLĂMADA.  
Noi toţi suntem plămădiţi, din prima Clipă, până la Ultima suflare.  
Fiecare în parte este pe cont propriu, dar şi răspunzător de soarta întregii comunităţi umane. Dumnezeu ne-a dat Liber arbitru, ne-a creat egal de diferiţi şi ne aşteaptă. Încă ne aşteaptă să vrem Voia SA, căci Toate sunt la Dumnezeu, nimic nu avem fără EL. Chiar şi "Căutarea noastră de Dumnezeu", tot EL ne-a dăruit-o. 


ÎngemănareÎngemănare 

Cornelius, :) 
~ ,
09. Tangent 1 - Jun 23, 2011 4:12:00 AM
Sfânta Mărturie - Preot Sever Negrescu Miercuri, 22 Iunie 2011 21:20 ~ M-am băgat în seamă: Bună Ziua ! 

Încâlcit drum spre Lumină. Nu Biserica ne aşteaptă, ci însăşi Dumnezeu, care încă ne rabdă acestui Plan de "materie". 
Mâna de lut nu ştie cum şi de ce a fost plămădită, căpătând formă şi asemănare cu Creatorul, însă a primit libertatea de a fi rob ascultării. 
Suflarea de viaţă i-a împrumutat o vibraţie trăitoare prin tot ce-i "materie", inclusiv prin Cuvânt, ca hrană superioară. 
Treptele asumării ... 

Cornelius, :) ~ Traseu: Ne mor poetii …;De citit: Despre rugăciune - Sfântul Siluan Athonitul ; Cum citim în Sfânta Scriptură - Părintele Ilie Cleopa; Biblia timp de un an; Biblia timp de un an - Matei cap. 1-2 (Săptămâna 1); Biblia timp de un an - Romani cap. 1-3 (Săptămâna 1); Biblia timp de un an - Facerea cap. 1-3 (Săptămâna 1); Biblia timp de un an - Cartea lui Iov cap. 1-4 (Săptămâna 1); Biblia timp de un an - Cartea lui Iosua Navi cap. 1-5 (Săptămâna 1); Biblia timp de un an - Isaia cap. 1-5 (Săptămâna 1); Biblia timp de un an - Cartea lui Tobit cap. 1-4 (Săptămâna 1); Rugaciuni; Dicţionar: treaptă, asuma (cam subţire !),~ la 23.06.2011~6:35AM (7:12AM)Praf şi Pulbere (orice UpDatări): Prima UpDatare (23.06.2011~7:18AM)(8:26AM)
Între DA şi NU, câte "Căi de mijloc" !?? 
1) a ;
2) a (elite ?), b, c, ...;
3) a ; ~,
10. Hristos A ÎNVIAT ! ... "degeaba !" ??? - Apr 30, 2011 9:50:00 AM

(sursa foto) Arhanghelul Mihail~ 
Hristos A ÎNVIAT ! ~ ADEVĂRAT A ÎNVIAT ! !
~
Degeaba însă ! Cloaca MINCIUNII este greu de părăsit, atunci CÂND O LEGITIMEZI !
Anul ăsta, Mântuitorul NU A ÎNVIAT în România. Anul ăsta, Mântuitorul ... "a rămas în faţa UŞII Închise", "UŞA" delăsării noastre civice.
Dumnezeu A ÎNZESTRAT LUTUL (carnea, corpul, materia) CU SUFLET ! Ele sunt INSEPARABILE ! Dar sunt UNITE de Conştiinţă (Creierul, Mintea, Gândirea). Degeaba ... "mă rog", DOAR pentru Suflet ! CĂCI ÎL RENEG PE Dumnezeu ! Dumnezeu A CREAT un "întreg", un ANSAMBLU, numit OM ! Acest Întreg este "alcătuit" (cel puţin !) din 3 PĂRŢI ... "LĂSATE" de Dumnezeu ÎMPREUNĂ :
CORPUL, sau materia, lutul
Conştiinţa "de Sine", Conştiinţa "colectivităţii", Conştiinţa DIVINĂ, sau ... CREIERUL OMULUI !
şi, nu în ultimul rând (!) SUFLETUL.
Toate 3 constituie "ÎNTREGUL" care trebuie gestionat INDIVIDUAL. Însă, mai există, în LEGEA FIRII, un alt "Întreg", ÎNTREGUL COLECTIVITĂŢII UMANE ! Iar acesta trebuie gestionat prin CONSENS ! Acest Consens este înfiripat DINTRU BUN ÎNCEPUT, prin Cuvântul lui Dumnezeu, care ... DUPĂ Suflarea de VIAŢĂ, a "ÎNSĂRCINAT OMUL" ... la ASCULTARE !
~
Acest articol ... "mi-a venit", citind la domnul Sorin M. şi comentând un articol. Doar că acel comentariu, a crescut, a tot crescut ... până n-a mai încăput. Şi am vrut "să-l aduc AICI", în acest Blog "al meu":
"Hristos A ÎNVIAT ! 

Vă mulţumesc pentru această postare oportună mie. 
Precizările culese din Cartea Cărţilor, referitoare la credinţa BUNĂ, la Credinţa VIE, la CREDINŢA permanent lucrătoare, credinţa CARE nu ne aparţine, însă ne-o putem asuma, aceste precizări mă îndeamnă să-mi revizuiesc ... Visul. 
Căci VISEZ, dacă nu mă încredinţez Domnului Mântuirii. 
Doar că NU ŞTIU a mă trezi singur, nu ştiu să ies ŞI DIN "aţipeală": 
CRED, ... însă NU FAC ! 

Ce trebuie să fac să-mi înving inerţia ? "Cunosc" necesitatea CĂUTĂRII permanente a Adevărului BIBLIC, concretizat în CUVÂNT ! 
Ştiu, căci "am simţit" cum lucrează FIECARE Cuvânt citit din BIBLIE. 
Dar, NU le-am aflat pe toate, căci NU AM RĂBDARE ! ... de fapt, EU sunt de vină, căci m-am oprit. 
Nu trebuia să mă opresc, dar mi-e greu să mă decid: DE UNDE SĂ ÎNCEP SĂ CITESC Biblia ? 

Oare este bine să încep cu SFÂRŞITUL ? Căci AŞA ... "mi-am propus". 
Moartea ! 
Cum să "înţeleg" VIAŢA, dacă ... , ... dacă nu ştiu SĂ MOR ! 
Degeaba-mi ZIC: 
"- sunt moarte CLIPELE fără de Dumnezeu !", 
căci prea repede mă abat de la "propria descoperire" ! Eu nu vreau, însă "MĂ LUCREAZĂ" grijile inerente, ale vieţii cotidiene, ale vieţii în cetate; grijile "OFERITE" din prostie, ori din răutate, PESTE POATE (!!) de cei ALEŞI să ne conducă SLUJINDU-NE şi nu înrobindu-ne, prin măsuri şi legi concepute DISTRUGERII. 
"SĂ NU JUDEC !" nu înseamnă să stau impasibil ADMIRÂND (întorcând obrazul lovit !) MINCIUNA, FRAUDA, IMPUNEREA. 
Dacă eu CRED, nu pot accepta MINCIUNA. Nu o pot LEGITIMA ... tăcând ! 
Eu sunt singur, fără de Dumnezeu !
Însă SUNT FOARTE SINGUR dacă "ÎL AM pe Dumnezeu cu mine", dar LEGITIMEZ Minciuna, Minciuna care NE GUVERNEAZĂ viaţa de zi cu zi, prin IMPUNERE de LEGI netrebnice. NU AM NEVOIE de "fraţi" care SĂ LEGITIMEZE prin tăcere, MINCIUNA ! 
Suntem dezbinaţi şi neputincioşi, din cauză că NE TOT ÎNTOARCEM "Obrazul" ! 
BIBLIA ..., ce SPUNE să facem, în asemenea Situaţii, domnule Sorin M. ??? 
Eu, mi-aduc aminte că am citit, undeva în Biblie: 
Să nu dăm PORCILOR mărgăritare ! 
Nu cred că este EXACT afirmaţia Biblică, nu cred că sunt EXACT acele cuvinte, însă eu CRED că am reţinut, CA ESENŢĂ: 

SĂ NU MUNCIM ... ÎN ZADAR ! 
SĂ NU ACCEPTĂM ... MINCIUNA ! 
SĂ NU ne bălăcim în OFERTA Minciunii ... ajunsă "la PUTERE" ! 
SĂ RESPINGEM FERM ... pe cei care resping CELE 10 Porunci, obligându-ne cu mii şi zeci de mii de LEGI de ÎNROBIRE ! 
SĂ RESPINGEM FERM, nu înseamnă ... să întorci OBRAZUL LOVIT ! 
Căci Minciuna aflată la "putere", loveşte NU individul, ci LOVEŞTE ÎNTREAGA Comunitate ! 

Acum, NU mâine ! Nu în 2012 ! 

NU doar UN INDIVID trebuie "SĂ SE SCHIMBE", domnule Sorin M., ci TOŢI ODATĂ, ... dacă SUNTEM FRAŢI ! 

acceptarea Minciunii prin ne înlocuirea ei DEGRABĂ, ne aseamănă cu ACEI ORBI "conduşi" de un ALT ORB, direct spre PRĂPASTIE ! 
dacă VĂD MINCIUNA şi NU O ARUNC ... LA GUNOI, degeaba mă rog la Dumnezeu, doar pentru Suflet ! 
Dumnezeu nu ne-a dat SUFLETELE, ca să ne batem joc de ele, prin acceptarea TACITĂ a Minciunii, Fraudei, Egoismului ... ajunse la "Putere" 

Domnule Sorin M., TE ROG să-mi oferi un răspuns ! 
Mă rog lui Dumnezeu SĂ TE LUMINEZE, pentru A MĂ LUMINA prin tine, aflând un RĂSPUNS VIABIL ! 
ORI poate CĂ MĂ ÎNŞEL ? 
[... afară CURGE lapte şi miere, dar "la mine-i" NUMAI FIERE]

Te rog SĂ MĂ IERŢI ! M-am adresat UNEI VOCI de FRATE ! Eu CRED că Dumnezeu lucrează prin tine ! ŞI PRIN TINE ! 
De aceea te-am rugat "pe tine" ca VOCE de FRATE, care a citit Biblia. 
Eu nu am citit-o, dar VREAU s-o citesc ! Pentru a o citi "în PACE" nu-i suficient să mă spăl pe mâini şi să-mi fac semnul crucii, înainte de a purcede LECTURII ! 
TREBUIE ca TOT AREALUL, ÎNTREAGA mea NIŞĂ informaţională să fie CURATĂ ! 
Eu NU ACCEPT să fiu condus distrugerii, legitimând şi perpetuând MINCIUNA ALTORA, căci LE DEVIN PĂRTAŞ ! 
NU mai este vorba DOAR de "obrazul meu, de întors", ci este vorba de EXISTENŢA NOASTRĂ TRUPEASCĂ, a Colectivităţii de FRAŢI, fără de care NU POŢI AVEA GRIJA Sufletului ! Dumnezeu ne-a DAT Sufletul la CORP, la TRUP, la "CARNE" şi ne-a mai dat MINTE, CREIER, GÂNDIRE, pentru A AVEA GRIJA LOR ! Grija deopotrivă A TRUPULUI, dar şi A SUFLETULUI ! 

mă opresc, deşi ... ABIA AM ÎNCEPUT ! 

Cornelius, :) 
PS: ... de câte ori SĂ-L ÎNĂLŢAM pe Cruce, pe Mântuitorul nostru ? ... eu NU POT ÎNVIA în Minciună !!! ... ~, 
ADEVĂRAT a Înviat !
***
inclus în postare
***" ~
Oare CE ? Oarece nu-i satisfăcător, NU-I NICI MĂCAR Satisfăcător ! Oare CINE ? Oarecine mi-e Frate, CHIAR DACĂ-I ... musulman, evreu, ateu, ori de altă "credinţă A TRADIŢIEI ţării unde este născut". Dumnezeu este UNUL pentru TOŢI ! Credinţa ÎN DUMNEZEU este unică ! Tradiţiile însă sunt multiple şi SUNT LĂSATE de Dumnezeu AŞA ! Eu NU VREAU să impun nimănui, CREZUL "meu" ORTODOX ! Credinţa în Dumnezeu nu mă face nici mai mare, nici mai mic DECÂT FRAŢII MEI, credincioşi în Dumnezeu UNUL pentru TOŢI ! Oricâte "averi" aş avea, eu însumi NU SUNT cu nimic mai presus, dar nici mai prejos, decât FRAŢII MEI, OAMENII !!! Averile sunt "un mijloc", nu "un Scop". LUPTA PENTRU "avere" este O MARE RISIPĂ, căci NIMENI (de-ar trăi MII de ani !) nu pleacă "din PLANUL acesta" (din ACEST ... "Univers"), ducând cu el, ceva, orice, CARE ESTE din acest "Univers". Nici "răul", nici "binele" FĂCUT ! Răul şi Binele "făcut", ÎNSĂ, "hotărăsc" ÎN FINAL ... unde pleacă ! Ascultarea şi Neascultarea, DECID Finalul ! BIBLIA nu-i decât ... O TREAPTĂ ! Această treaptă (oricare "altă TREAPTĂ" !) poate fi : - coborâtă, sau - urcată ! ~ Fiecare PAS ne aparţine nouă înşine (nu doar "mie însumi" !) !! Oare CUI ? Oarecui aparţine ... "Ştiinţa" (?) !!! Oare CÂND ? Oarecând vom fi trăit CU ADEVĂRAT ? (în Pace ? în Război ? în Minciună ? în ADEVĂR ?) ~ , ~ , ~ , ~ , ~ , ~ , ... ~ , ~ , ~ , Mediatizarea NUNŢII ! La această nuntă NU AU FOST TOŢI "invitaţi" ! Ar fi "costat" prea mult MĂSURILE DE SIGURANŢĂ ! "Cine are urechi de auzit ... SĂ VADĂ !" Să auzim de BINE ! La RE_VEDERE ! ~
Arhanghelul Mihail Arhanghelul Mihail
~
Cornelius, :)
~
Dicţionar de "termeni folosiţi":
- degeaba: în zadar, fără finalizarea dorită, fără rost, vezi-1
- perpetua: continua la nesfârşit, vezi-2
- ÎNVIERE: pot presupune doar; vezi-3
- minciuna: fraudă şi îndemn nociv, iluzie, aparentă, manipulare; vezi-4
- cloacă: vas murdar, mocirlă, mizerie, loc mizerabil; vezi-5
- părăsire: renunţare; lăsare în paragină; îndepărtare; vezi-6 
-
-
-
-
~, inclus în postare
~
Am găsit un ciot de postare, din data de 24 Aprilie, păstrată ca "Postare nefinalizată"; nu vreau să renunţ nici la acest "ciot":
Ar fi avut Titlul:
Hristos a Înviat!!! (preluat, ca IDEE din O PICĂTURĂ DE SUFLET: ) ~*~ Începutul în SFÂRŞIT cu eticheta Începutul în SFÂRŞIT !
Cuprinsul (neterminat atunci !) rămâne ca atare !:

O PICĂTURĂ DE SUFLET: Hristos a Înviat!!! (Interesantă această "chichiţă" tehnică a backlinkului. Cred însă că nu pot fi preluate, mai multe, pe O SINGURĂ POSTARE. O să încerc altădată)
~
Câteva vizite (neprogramate):
Fără titlu
postat de victorita2010 în Muzica si poezia , prietenii sufletului meu! - Cu 13 ore în urmăPaste Fericit! [image: MySave.in] ** ** Prin suferință la Învierepostat de Sorin M. în De vorbă cu mine - Jurnal de zbor ( dor ) - Cu 13 ore în urmă *†G U R I E , prin harul lui Dumnezeu, Episcop al Devei și Hunedoarei, Preacucernicului cler, Preacuviosului cin monahal și Dreptmăritorilor creștini: Sfântă binecuvântare arhierească din străvechea Cetate...
postat de Cori Roth în Muzica si poezia , prietenii sufletului meu! - Cu 8 ore în urmă Lumina si pace in inimi!!!...HRISTOS A INVIAT ! postat de Liviu_rx în BALANTZA - Cu 9 ore în urmă FIE CA SFANTA LUMINA SA VA CALAUZEASCA SI SA VA ADUCA LINISTE SI PACE IN SUFLETE ! SFINTE SARBATORI DE PASTI FERICITE PENTRU TOTI ! HRISTOS A INVIAT!SĂRBĂTOAREA PRIMĂVERII- PAŞTELE postat de hera mariana în heramariana - Cu 10 ore în urmă 
postat de Cori Roth în Muzica si poezia , prietenii sufletului meu! - Cu 10 ore în urmă
Un gand plin de lumina si tot ce-nseamna tihna, caci sufletul-i curat . Hristos a Inviat! Paste Fericit si Sarbatori in Lumina!!!
postat de victorita2010 în Muzica si poezia , prietenii sufletului meu! - Cu 11 ore în urmă
[image: Photobucket]
Fără titlu
postat de victorita2010 în Muzica si poezia , prietenii sufletului meu! - Cu 12 ore în urmă

Fără titlu
postat de victorita2010 în Muzica si poezia , prietenii sufletului meu! - Cu 13 ore în urmăHRISTOS A INVIAT **
a
a
a
a
a
a Acest "ciot", rămas nepublicat, l-am cumulat aici, căci am greşit titlul şi am vrut să anulez, refăcând postarea, pe baza "Postării nefinalizate". Am avut mari emoţii, căci DEJA publicasem, şi în loc de ceva pe care tocmai îl terminasem, am găsit CIOTUL, crezând un moment ... CĂ IAR "sunt lucrat" pe faţă ! Un moment scurt, dar intens ! INTENS !
Aşa "am aflat" ... INTENSITATEA cu care VREAU să TRĂIESC "Clipele cu Gândul la Dumnezeu". Clipele de VIAŢĂ, pe care nu doar să le înmulţesc CI MAI ALES, să le trăiesc INTENS !
Mulţumesc Doamne ! (Cred că ciotul nu l-am publicat pentru că NU MI-AR fi apărut poza pusă de mine, ca prima intrare ! Din acelaşi motiv, astăzi, la această postare, am folosit un "împrumut PE FAŢĂ" !)
~,
Cornelius, :)
11. Sfânta Mănăstire Dervent ~ Începutul în SFÂRŞIT !!! = SLAVA lui Dumnezeu SLAVĂ ! - Apr 21, 2011 1:40:00 AM
Poate că ... Amu cică era odată într-o ţară ... , A fost odată ca-n poveşti, A fost ca niciodată, ,
1. Întru'nceput a făcut Dumnezeu cerul şi pământul. (1.Întru'nceput 1 a făcut 2 Dumnezeu cerul şi pământul 3.) ~ ____________ ____________ ____________ Sfânta Mănăstire Dervent

vă oferă ____________ ____________ ____________EVANGHELIA ZILEI: 2011-04-19ÎN SFÂNTA ŞI MAREA ZIMARŢI
Evanghelia de la Matei(XXIV, 36-51; XXV, 1-46; XXVI, 1-2)
* Zis-a Domnul către ucenicii Săi:
= „De ziua şi de ceasul acela nimeni nu ştie, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl.= Şi precum a fost în zilele lui Noe, tot aşa va fi şi venirea Fiului Omului;= că precum în zilele acelea de dinainte de potop oamenii mâncau şi beau, se însurau şi se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie,= şi n'au ştiut până ce a venit potopul şi i-a luat pe toţi, tot aşa va fi şi venirea Fiului Omului.= Atunci, din doi care vor fi în ţarină, unul va fi luat şi altul va fi lăsat; = din două, care vor măcina la râşniţă, una va fi luată şi alta va fi lăsată. = Aşadar, privegheaţi, că nu ştiţi în care zi vine Domnul vostru. = Să cunoaşteţi însă aceasta, că de-ar şti stăpânul casei la care ceas al nopţii vine furul, ar priveghea şi n'ar lăsa să i se spargă casa. = De aceea şi voi fiţi gata, că'n ceasul în care nu gândiţi va veni Fiul Omului. = Cine este oare slujitorul credincios şi înţelept, pe care stăpânul l-a pus peste slugile sale ca să le dea hrană la timp? = Fericit e slujitorul acela pe care, venind stăpânul, îl va găsi făcând aşa; = adevăr vă grăiesc că-l va pune peste toate avuţiile sale. = Dar dacă slujitorul acela, rău fiind, va zice în inima sa: Stăpânul meu întârzie..., = şi va începe să-i bată pe cei ce slujesc împreună cu el, să mănânce şi să bea cu beţivii, = stăpânul acelui slujitor va veni în ziua când el nu se aşteaptă şi'n ceasul pe care nu-l ştie = şi-l va despica în două şi partea lui o va pune cu făţarnicii. Acolo va fi plângerea şi scrâşnirea dinţilor.
= Atunci asemăna-se-va împărăţia cerurilor cu zece fecioare care, luându-şi candelele, au ieşit întru întâmpinarea mirelui. = Dar cinci dintre ele erau nebune şi cinci înţelepte. = Cele nebune, luându-şi candelele, n'au luat cu ele şi untdelemn. = Iar cele înţelepte, odată cu candelele şi-au luat şi untdelemn în vase. = Dar zăbovind mirele, au aţipit toate şi au adormit. = Iar la miezul nopţii s'a făcut strigare: Iată, vine mirele!, ieşiţi întru întâmpinarea lui! = Atunci s'au sculat toate fecioarele acelea şi şi-au împodobit candelele. = Iar cele nebune le-au zis celor înţelepte: Daţi-ne din untdelemnul vostru, că nouă ni se sting candelele. = Dar cele înţelepte le-au răspuns, zicând: Nu, ca nu cumva să nu ne ajungă nici nouă şi nici vouă. Mai bine mergeţi la cei ce vând şi cumpăraţi-vă. = Deci, plecând ele să cumpere, a venit mirele, iar cele ce erau gata au intrat cu el la nuntă şi uşa s'a închis. = Mai pe urmă au sosit şi celelalte fecioare, zicând: Doamne, Doamne, deschide-ne!= Iar el, răspunzând, le-a zis: Adevăr vă spun, pe voi nu vă ştiu! = Drept aceea, privegheaţi, că nu ştiţi ziua şi nici ceasul în care Fiul Omului va veni.
= Aceasta este asemenea unui om care, plecând departe, şi-a chemat slugile şi le-a încredinţat avuţia sa: = unuia i-a dat cinci talanţi, altuia doi, altuia unul, fiecăruia după puterea lui, şi a plecat. = Îndată plecând cel ce primise cinci talanţi, a lucrat cu ei şi a câştigat alţi cinci talanţi. = De asemenea, şi cel cu doi a câştigat încă doi. = Iar cel care primise un talant s'a dus, a săpat în pământ şi a ascuns argintul stăpânului său. = Şi după multă vreme a venit şi stăpânul acelor slugi şi s'a socotit cu ele. = Şi apropiindu-se cel care primise cinci talanţi, a adus alţi cinci talanţi, zicând: Doamne, cinci talanţi mi-ai dat; iată alţi cinci talanţi am câştigat cu ei. = Zisu-i-a stăpânul: Bine, slugă bună şi credincioasă, peste puţine ai fost credincioasă, peste multe te voi pune; intră întru bucuria domnului tău. = Apropiindu-se şi cel care primise doi talanţi, a zis: Doamne, doi talanţi mi-ai dat; iată alţi doi talanţi am câştigat cu ei. = Zisu-i-a stăpânul: Bine, slugă bună şi credincioasă, peste puţine ai fost credincioasă, peste multe te voi pune; intră întru bucuria domnului tău. = Apropiindu-se apoi şi cel care primise un talant, a zis: Doamne, te-am ştiut că eşti om aspru, care seceri unde n'ai semănat şi aduni de unde n'ai răspândit = şi, temându-mă, m'am dus de am ascuns talantul tău în pământ; iată, ai ce este al tău. = Şi răspunzând stăpânul său, i-a zis: Slugă vicleană şi leneşă, ştiai că secer unde n'am semănat şi adun de unde n'am răspândit? = Se cuvenea deci să dai argintul meu la zarafi şi eu, venind, aş fi luat ceea ce este al meu cu dobândă. = Aşadar, luaţi de la el talantul şi daţi-l celui care are zece talanţi. = Că tot celui ce are i se va da şi-i va prisosi, iar de la cel ce nu are se va lua şi ceea ce i se pare că are. = Iar pe sluga cea netrebnică aruncaţi-o întru întunericul cel mai din afară. Acolo va fi plângerea şi scrâşnirea dinţilor. = Iar când va veni Fiul Omului întru slava Sa şi toţi sfinţii îngeri cu El, atunci va şedea pe tronul slavei Sale. = Şi se vor aduna în faţa Lui toate neamurile şi-i va despărţi pe unii de alţii precum desparte păstorul oile de capre. = Şi va pune oile de-a dreapta Sa, iar caprele de-a stânga. = Atunci Împăratul va zice celor din dreapta Sa: "Veniţi, binecuvântaţii Părintelui Meu, moşteniţi împărăţia cea pregătită vouă de la întemeierea lumii. = Că am flămânzit şi Mi-aţi dat să mănânc; am însetat şi Mi-aţi dat să beau; străin am fost şi M'aţi primit; = gol, şi M'aţi îmbrăcat; bolnav, şi M'aţi cercetat; în temniţă am fost şi aţi venit la Mine". = Atunci Îi vor răspunde drepţii, zicând: "Doamne, când Te-am văzut flămând şi Te-am hrănit? sau însetat şi ţi-am dat să bei? = sau când Te-am văzut străin şi Te-am primit, sau gol şi Te-am îmbrăcat? = sau când Te-am văzut bolnav sau în temniţă şi am venit la Tine?" = Şi răspunzând Împăratul, le va zice: "Adevăr vă spun, întrucât aţi făcut unuia dintr'aceşti foarte mici fraţi ai Mei, Mie Mi-aţi făcut". = Atunci va zice şi celor din stânga: "Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic, care este gătit diavolului şi îngerilor lui. = Că am flămânzit şi nu Mi-aţi dat să mănânc; am însetat şi nu Mi-aţi dat să beau; = străin am fost şi nu M'aţi primit; gol, şi nu M'aţi îmbrăcat; bolnav şi în temniţă, şi nu M'aţi cercetat". = Atunci vor răspunde şi ei, zicând: "Doamne, când Te-am văzut flămând sau însetat sau străin sau gol sau bolnav sau în temniţă şi nu ţi-am slujit?" = Atunci le va răspunde, zicând: "Adevăr vă spun, întrucât nu aţi făcut unuia dintr'aceşti foarte mici, nici Mie nu Mi-aţi făcut". = Şi vor merge aceştia la osânda veşnică, iar drepţii la viaţa veşnică“.
* Şi după ce a sfârşit Iisus toate cuvintele acestea, le-a zis ucenicilor Săi: = „Ştiţi că peste două zile vor fi Paştile şi Fiul Omului Se va da să fie răstignit“.____________ ____________ ____________ Dervent - Rostiri - Rugăciuni - Biblia - Sf. Liturghie - Publicaţii - Dicţionar - Proiecte - Cugetări - Pomelnice - FelicităriMultimedia - Link-uri - Donaţii - Contact - ____________ ____________ ____________  ~ Poate că ... ~ Impas ! 
 
Ştiu că nu ştiu nimic. Acum circa 40 de ani, pe vremea când mergeam la Liceu, am "realizat" că [MEREU SUNTEM LA ÎNCEPUT] ... şi, de atunci, cam cu atât (Doar ATÂT) am şi rămas. 
 
După 1989, chiar în acele zile de "Sfârşit" (aparent), când cei care AU PRELUAT, nu puteau decât SĂ CONTINUE, fiind prea îndoctrinaţi, acel Sfârşit, nu a mai fost CAUZĂ la un Început. Nu a mai fost nimic altceva decât o CONFUZIE bine (chiar "PREA" bine !) organizată ! Un transfer VOIT de averi, informaţii, control (s.a.), un transfer al "PUTERII" (lumeşti !) către NOII STĂPÂNI ai vieţilor noastre : Clasa Politică. 
"Era nevoie" de "clasa de mijloc", distrusă, printr-o politică PRIMITĂ (căci altfel ... nu se putea) şi transpusă prin MANEVRA Coadă la topor ! 
 
Ştiu că nu ştiu nimic. Ştiu DOAR ce trebuie să ştiu. Doar ce ... "TREBUIE" ! A TREBUI, nu-i aşa (?) este un VERB. Însă, pentru masa de manevră este doar un SUBSTANTIV, este continuumul IMPUS de nişte ... minţi "luminate", care, în JOCUL LOR, ... decid !  
 
Ştiu că nu ştiu nimic. Căci tot ce ştiu, este cu VOIA LOR ! Iar aceasta este IMPUSĂ subtil, grosier sau eliminator. HABAR N'AM ce vor ... "Stăpânii" şi nici nu ar trebui (iar cuvântul "trebui" !; un cuvânt NECESAR totuşi, ca oricare alt cuvânt !; cuvintele necesare pentru a ÎNŢELEGE; cuvintele care au fost ÎNSĂ alterate, pentru ca să nu se mai înţeleagă nimic !). Eu, în CONFUZIA MEA (a noastră !), cred că trebuie să-mi CAUT scăparea ! Da, paradoxal ..., în CONFUZIE îmi caut SCĂPAREA !  ~   
Surse de inspiraţie:  
1. CrestinOrtodox.ro 
_ a) Biblia. Vechiul Testament. Facerea
_ b) Facerea lumii şi a omului 
2. Povestea lui Harap Alb 
3. Luceafărul (Eminescu) 
4. Ioan Usca, (A. P. Cehov – Viaţa e minunată!)(1) si  Ioan Sorin Usca, (in intregime !) (1:1) 
5. Gabriela Savitsky ~ Nihil sine Deo, Perspectivă , 
6. disa AMESTECATE, (in intregime); (1:1)
7. Tudor Enea
... 

Sfârşitul zilei. Astăzi a fost miercuri. Voi încheia acest articol DE ÎNCEPUT, tot cu o preluare de la Sfânta Mănăstire Dervent : 
EVANGHELIA ZILEI: 2011-04-20ÎN SFÂNTA ŞI MAREA ZI
MIERCURI

Evanghelia de la Matei
(XXVI, 6-16)n vremea aceea, fiind Iisus în Betania, în casa lui Simon Leprosul, a venit la El o femeie având un alabastru cu mir de mare preţ şi l-a turnat pe capul lui Iisus, pe când El şedea la masă. Şi văzând ucenicii, au murmurat: „Pentru ce risipa aceasta?, că mirul acesta se putea vinde scump, iar banii să se dea săracilor“. Dar Iisus, ştiindu-le gândul, le-a zis: „De ce-i faceţi supărare femeii? că bun lucru a făcut ea pentru Mine; că pe săraci îi aveţi pururea cu voi, dar pe Mine nu Mă aveţi pururea. Că ea, turnând acest mir pe trupul Meu, spre îngroparea Mea a făcut-o. Adevăr vă spun: Oriunde se va propovădui Evanghelia aceasta, în toată lumea, se va spune şi ce a făcut ea, spre pomenirea ei“. Atunci unul din cei doisprezece, cel numit Iuda Iscarioteanul, ducându-se la arhierei le-a zis: „Ce vreţi să-mi daţi, şi eu vi-l voi da în mână?“ Iar ei i-au dat treizeci de arginţi. Şi de atunci el căuta un prilej potrivit ca să-L dea în mâna lor.~
De citit, pentru cei care n-au citit (mă includ).
Iată, Timpul trece ca fulgerul, iar eu mă simt din ce in ce mai nepregătit, necizelat, necurăţat de ... PĂCATE. Simt că "mă mişc" prea încet spre întâmpinarea Domnului. Acum, se apropie, mai este puţin timp şi vom SERBA ... PAŞTELE ! Motiv de întristare ! Căci VIAŢA vine prin MOARTE.
Moartea Fiului lui Dumnezeu ! A Mântuitorului nostru, Domnului Iisus Hristos. Moare şi NAŞTE spre SLAVA lui Dumnezeu.
Iată, NU ŞTIAM cum să procedez ... ca blogger, ce "Traseu" să folosesc ? Nu ştiam cum să ÎNCEP. Şi Dumnezeu m-a ajutat:
Trebuie să încep cu SFÂRŞITUL !
Căci ... Nu-i de GLUMĂ ! Pentru acest Sfârşit, trebuie să fim pregătiţi, deci SĂ NE PREGĂTIM ! Şi Mântuitorul a fost "pregătit", prin mirungere, prin "SĂRUT", prin "trădare" pentru BANI, prin "părăsire" a ucenicilor, prin "alegerea" de către mulţime a lui Baraba. 

va continua 

Cornelius, :) 
PS: Rareş a murit ! Dumnezeu să-l odihnească în Pace !  
~,
12. GÂNDUL ... "Scrisoare" către Dumnezeu ! - Apr 11, 2011 3:56:00 AM
ACUM, nu-i decât IERI, care se transformă în MÂINE !! În Viaţă, învăţăm multe. Dar, eu "am prins" perioada când SE DOREA să învăţ A FI OM ! Ori, dacă mă înşel, şi probabil MĂ ÎNŞEL (!), poate că erau ALTE METODE. Acum, pe "VIZIBIL ... înainte", cel puţin, la "noi" în ţară, este utilizată metoda:
Ce am cu capra ? Să MOARĂ ... vecinul ! (căci ..., "poluează")
Pur şi simplu, nu mai suntem INVITAŢI afară din Ţară, AFARĂ din Viaţă ! Ni "s-au creat" ... toate condiţiile. Doar că ... "suntem bătuţi în CAP" încăpăţânării "ORTODOXE": credinciosul ortodox ESTE (spun unii !) CEL MAI ... TOLERANT ! Eu cred mai degrabă, că este cel mai prost instruit ! Şi nu mă refer la ADEVĂRAŢII CREŞTINI ORTODOXI, ci la cei ... de mântuială ! De ... MÂNTUIALĂ !
La cei care, vajnici îmbisericiţi, "merg" de se spovedesc (unii ... mai merg !) pentru că ... aşa-i tradiţia. "Merg" de îşi iau AGHIASMA, tot pentru că aşa-i tradiţia. "Merg" la Biserică, dacă merg, doar de sărbători (TRAI neneacă ... pe distracţie ! Cât mai multe, ... fără număr, Să TOT FIE, într-o VESELIE !), la botezuri (se "distrează" şi ei, deh!, ca tot omul), nunţi (idem), decese (ibidem) şi alte ... necazuri.
Tot de mântuială, mai suntem unii, care "uită" să mai treacă pe la Biserică !
Tot de mântuială, şi cei ce MERG ... ÎN VĂZUL LUMII !
Iar ..., LEGIC şi LOGIC, toleranţa este de fapt, ... de mântuială !
În final, suntem repartizaţi, prin FAPTE ..., la Turma corespunzătoare ! Abia la Final, unii încearcă să "dreagă busuiocul" ! Şi până la FINAL, nu vor înţelege că, de fapt, nici nu au apucat să-şi urce prima treaptă a ÎNDUMNEZEIRII !!! 
Iar noi, acceptăm orbeşte, căci "turmă suntem", înrăindu-ne după exemplul "lor", al celor care NU NE CONDUC ... SLUJINDU-NE, ci ..., transformându-ne în sclavi ! Ne "îndoctrinăm" acceptării MINCIUNII. ~

ElaEL şi Celor-ÎNCERCAŢI   GÂNDUL ... "Scrisoare" către Dumnezeu ! - *ACUM, nu-i decât IERI, care se transformă în MÂINE !!* În Viaţă, învăţăm multe. Dar, eu "am prins" perioada când SE DOREA să învăţ A FI OM ! Ori, dacă mă... Cu 43 minute în urmă ~ 
VIATA CRESTINA ORTODOXA    Viata Vesnica... - Bucurativa de Moarte ! Ca Moartea este vesnica in adormirea trupului si apoi iertarii de pacate , si conditionare de cele Trupeste! Cu 2 luni în urmă Desigur, acest Blogger este Bine intenţionat ! Personal, nu îl cunosc, dar, strădaniile sale de CONŞTIENTIZARE a noastră înspre CELE VEŞNICE, (deşi, uneori cu mici scăpări estetice) l-au îndemnat, uneori ... SĂ FORŢEZE NOTA ! ESTE Semenul meu, este Semenul nostru şi, poate pentru STATUTUL pe care şi-l revendică (Preot !), era suficientă utilizarea preferenţială, din partea domniei sale, a cuvântului Frate, căci, TOŢI SUNTEM FRAŢI !!!
Îmi pare rău că am avut cu dumnealui, mici neînţelegeri ! Cred că amândoi am greşit, cred că amândurora, Dumnezeu ne-a POVĂŢUIT prin ... atitudinile reciproce. Tot ce REPROŞĂM altora, ne aparţine, MAI ÎNTÂI ... nouă înşine ! Eu, reproşând altora, uzul IMPUNERII, înseamnă că ori l-am avut, ori îl am, eu însumi ! Micile "dispute" devin prin Conştientizare, Recunoaştere, ASUMARE, ... micile noastre Trăiri = TREPTE înspre Dumnezeu.
Vă MULŢUMESC, frate Pr. Gheorghe CAZACU !
 
Dumnezeu să ne Binecuvânteze, întru SLAVA SA !
~
Timpul în care "voi tăcea", voi citi la prieteni:
A. P. Cehov – Viaţa e minunată!  (Ioan Usca ... 1); Un dar special- poveste!, (partea 1a, Lavinia); Un dar special- poveste!, (partea a 2a, Lavinia); Sub semnul fatalităţii  (Ioan Usca ... 2); Ritualul meu de lectură  (Ioan Usca ... 3); Timpuri noi  (Ioan Usca ... 4);  Influenţat…  (Ioan Usca ... 5); Comentarii la Apocalipsa – 1
, (I. S. Usca ~ 1); Razbunarea, arma prostului?, la doamna disa; ...; firea omului distructiva  la Luciana; Vorbe despre acceptare - la doamna Dana pe Fii fericit, e intaia indatorire!; a

~  Atunci când nu-ţi mai aparţii, TIMPUL este greu de drămuit, greu de folosit ... bilateral. 
Grija pentru Ştefania nu are cum să scadă, ci, mai degrabă TREBUIE SĂ CREASCĂ. 
Are 5 anişori, iar aseară SE RUGA la Iconiţe: 
Să vină mama ! Te rog, să vină Mama ! Să vină Mama ! Te rog ! Să vină Mama, să vină MAMA, te rog ! 
OH ! Doamne Dumnezeule ! 
Asta înseamnă că se simte neglijată, asta înseamnă că EU am dezamăgit-o, că nu-i acord TOATĂ atenţia mea ! 
I-am spus că mama nu mai poate veni, că este la Dumnezeu şi ne aşteaptă; că, de fapt, Dumnezeu ne aşteaptă pe toţi să venim la EL. 
Ce puteam să-i spun ? Şi ..., să nu fie minciună ? 
Eu ASTA CRED, dar, nu ştiu ce poate ea să înţeleagă ! Mi-e teamă să nu perceapă mesajul meu eronat ! 
Trebuie să avem RĂBDARE, conştientizat ! Conştientizat ca toate CELE, pe care, nu le putem avea DACĂ nu le ŞI conştientizăm ! 
Eu, în relaţia cu fiica mea, AM PIERDUT aproape 9 luni de zile de COMUNICARE ! "Graţie ... înţelepciunii" rudelor ei, din partea mamei, CARE AU REŢINUT-O CU FORŢA, împotriva ... FIRII ! 

Vai şi AMAR, de cei care divorţează şi AU COPII ! 
Însă, în cazul meu şi, MAI ALES al fetiţei mele, Ştefania, Dumnezeu AŞA A HOTĂRÂT: să ne lipsească PE mine şi pe Ştefania, de "CONCRETUL" Mihaela, MAMA ei şi SOŢIA mea ! 
"Rudele", mai degrabă s-au dovedit a se comporta ca nişte duşmani, CĂCI, au folosit IMPUNEREA "Voii LOR" ! 
Şi continuă să SE BĂLĂCEASCĂ în MINCIUNĂ ! Căci ... ori nu-şi dau seama CE RĂU AU FĂCUT (LIPSA Conştientizării ASUPRA Faptelor proprii !), ori ..., ca "de obicei" = este mai comod, să rămâi ÎN Starea "aleasă" ! Căci, EI AU ALES ! După o anumită VÂRSTĂ, oricât de PROST educat ai fi (cu INTENŢIA altora, adică !), Dumnezeu ESTE Prezent, prin "Îngerii Protectori, Îngerii Sfătuitori etc." (care AU INTERVENŢII indirecte !). 
NIMENI, chiar şi ATEII înverşunaţi, nu SCAPĂ de ... "periere", dar ... "Liberul arbitru" le dă "Şansa" SFIDĂRII ! 

Cornelius, :) 
PS: Vă mulţumesc, domnişoară Lavinia ! 
PS2: vezi ultima postare pe ElaEL ! Îţi MULŢUMESC ..., pentru CONTRIBUŢIE (indirectă !).
~
Poate că, DACĂ AR MAI FI TIMP ...
~  însă, ne-mai-fiind, poate că va fi o continuare.
Deci, acum, e virgulă !,
~  
ACUM, nu-i decât IERI, care se transformă în MÂINE ACUM, nu-i decât IERI, care se transformă în MÂINE
Cornelius, :)
13. Bună Ziua ! Mi se zice Gheorghe ! ~ Fi Binecuvântat în NUMELE Domnului ! Eu sunt ... ; ~ pt. (Chemarea !) - Apr 3, 2011 12:30:00 PM

Reciprocitate ~ Punct. PUNCT ! P.U.N.C.T.
~
Gata ! Am IERTAT ... un Punct ! 
După ce, MAI ÎNTÂI ... l-am "cunoscut", l-am "analizat", mi-am "extras" asemănările şi deosebirile, l-am "judecat". Aici, la JUDECATĂ, a fost mai simplu:
Am GĂSIT DoarATAT: un PUNCT. Totuşi, suficient de MULT pentru a avea PUTEREA de a mă AFECTA. În Trecut, în Prezent, în Viitor, nu contează !
EU ... l-am IERTAT !
Doar pentru ATÂT Dumnezeu NU mă iartă ŞI pe MINE !
Eu ... l-am IERTAT !
Acum, nu înseamnă că "Şi Dumnezeu mă va IERTA PE MINE" ! Ca şi cum, eu însumi DAU ŞANSĂ Lui Dumnezeu ... SĂ EXISTE PRIN MINE !
Doar NU pot UITA că de fapt, EU, eu, "eu" MĂ AFLU ÎNCĂ, tocmai datorită Lui Dumnezeu ! Deci ÎN NICI UN CAZ INVERS !
Dumnezeu DEJA ne-a IERTAT prin FIUL SĂU, prin Sacrificiul Fiului Dumnezeu DEJA ne-a Iertat ! Din Veacul VECILOR, şi nu doar de "2000 de ani", însă pentru TOATĂ Vecia !
Eu, ca "persoană", CE pot să mai adaug ... PESTE VOIA Lui Dumnezeu ?
NIMIC ! Doar Supunerea conştientă în "faţa" CREATORULUI !
IDEEA în sine, de A IERTA un SEMEN de al meu, de parcă MI-AR FI GREŞIT CU CEVA; oare CU CE, un PUNCT ... să-mi fi GREŞIT MIE ? De ÎMI CERE să-l iert EU PE EL !
Dar EL, PUNCTUL, ... ce face ?
El, în "relaţia sa cu mine", CE FACE ? Ce face altceva DECÂT a solicita, şi, eventual A OBŢINE Iertarea MEA ?
"EL ... PUNCTUL", nici NU există !
"El" ... PUNCTUL !
Are însă Blog !
Are Blog şi, ca atâţia ALŢII, VREA DE LA MINE ... CEVA, VREA DE FAPT TOTUL, căci ... "EL", PUNCTUL, nu îmi dă nimic ! Dacă el PUNCTUL, zice DESPRE EL ... că-i PUNCT şi NIMIC altceva, ... NU NIMIC, ... NIMIC DE NIMIC ALTCEVA, ... acest PUNCT, ne-oferindu-mi NIMIC, dar, ÎN SCHIMB cerindu-mi CEVA, ORICE, inclusiv LECTURA ARTICOLELOR SALE, deci OBŢINÂND Timpul MEU, culmea, acordându-i şi IERTAREA, el , ACEST PUNCT, ... MĂ RĂPEŞTE CU TOTUL ... de la Dumnezeu !
Aparent, ca PUNCT, iată că nu doar NU SE PREZINTĂ în RECIPROCITATE, dar, aparent ... ÎMI ÎNDRUGĂ ... "verzi şi uscate". De-ale lui, căci TOŢI avem DEJA "verzile şi uscatele" noastre ! Aparent ÎMI DĂ CEVA, dar de fapt ... ÎMI IA TOTUL ! Oare DE CE se ascund aceşti "SEMENI de-ai MEI", de ce NU SE PREZINTĂ, mai întâi, pe ei înşişi ? Asemenea acestui PUNCT, cunosc că şi "Îngerul tău" ... ARE BLOG !
 Domnului "Îngerul tău" i-am SPUS motivul pentru care NU îi voi citi Blogul, indiferent de "MINUNĂŢIILE" pe care mi le-ar spune ... ACOLO !
Acum, cred că pot pune PUNCT. Este PUNCTUL MEU, în nici un caz ... PUNCTUL care a "CREAT" ... acest Blog !
...
OARE punctul, MĂ VA IERTA ... la "rândul său" ?
~
Cornelius, :)  ~ Articolul cu pricina îl redau mai jos (în caz că DISPARE): vineri, 11 martie 2011


Iertaţi-mă... Şi Dumnezeu să vă ierte! Publicat de punct la 09:21 
2 comentarii:

Anonim spunea...
Domnul! 
11 martie 2011, 10:28 

Anonim spunea...
Nadejde!
Simonel 
14 martie 2011, 09:35
~ VĂ ROG: să nu fiu înţeles greşit ! Blogul Oameni şi Demoni este remarcabil, are articole interesante, dar ... ÎNTREG BLOGUL se află sub ANONIMAT, din cauză că AUTORUL asta "doreşte" ! Eu nu agreez astfel de Bloguri, oricât de "BINE" ar fi ... realizate ! Dacă SE ASCUNDE, un astfel de "autor" este NEAVENIT, cu atât mai mult, cu cât VORBEŞTE despre Dumnezeu, Sfinţenie, Mântuitorul etc., teme care NU AU CREDIBILITATE ca "articol de Blog", atâta vreme cât "Autorul" ... este: NIMENI !!! ~ 
Reciprocitate Reciprocitate
~,
14. LINIŞTE ! Ni "s-au votat" noi Legi; "încrederea" e DEPLINĂ, Speranţa ... aşişderea ! - Apr 2, 2011 4:34:00 AM
SUIM ... în Joc
Toboganul 
Prezent PRETUTINDENI
Minunat este ... SĂ NE RECUPERĂM inocenţa ! ~
Uneori, cuvintele ascund tristeţi nemărginite, ştiute doar de "persoana în suferinţă" şi Dumnezeu.
Uneori, găsim o mică Portiţă, să destăinuim, câte-un fragment ... cât un FLUVIU ! Cât un Fluviu, se dovedeşte micuţul FRAGMENT, destăinuit !
Uneori, greşim ! Alteori, credem că greşim, pentru că NI SE SPUNE ... ; de ce oare NE NAŞTEM TOTUŞI ... diferiţi, dacă Viaţa este UNA ?? Dacă Viaţa ESTE una, de ce Suferim ? Pentru că TOTUŞI, ..., când păcătuim ? (cum ni se spune ?). Suntem copii şi SUFERIM, greşeala CUI ? Şi de ce să suferim, GREŞEALĂ ALTUIA ? Dacă TRĂIM doar o Viaţă ?
Eu nu cred în Reîncarnare ! Nu mai cred în Reîncarnare ! ... Şi totuşi, de ce SUNTEM DIFERIŢI încă din NAŞTERE ? De ce, tot mai mulţi oameni suferă, chiar şi ÎNAINTE DE NAŞTERE ? Dacă nu există Reîncarnare, CE SĂ "Recuperez" greşit de-al meu ???
Nu cumva "protopărinţii" AU FOST RĂSCUMPĂRAŢI ... demult ? Ce "fericire" ... SĂ SUFERI ? Ce minte diabolică NE VREA ÎN SUFERINŢĂ ?
Suferinţa FIZICĂ, apare când avem LIPSURI ! Cine ni le "INDUCE" ? De CE ?
Nu Dumnezeu ne vrea AŞA ! CINEVA îi uzurpă, de CEVA Vreme, BINECUVÂNTAREA ! Binecuvântarea ESTE întru Slavă, întru înfrăţire, întru ARMONIE, PACE, ... ASCULTARE !
 Cine îşi PERMITE să schimbe VOIA Lui Dumnezeu ? Cine INDUCE ... concepte False, în numele "Ştiinţei" ? Cine ... "educă" în spirit DE SCLAV ? În spirit de FRONDĂ ? Cine EDUCĂ cu precădere spre SEX, cu precădere spre COMPETIŢIE, cu precădere spre "valoarea INDIVIDUALĂ" ? Cine hotărăşte ... VALOAREA ? MODELUL ? "Adevărul ... ştiinţific" ?
NOI, SUNTEM MÂNTUIŢI prin Sacrificiul FIULUI, Domnului nostru Iisus Hristos, FIUL Lui Dumnezeu !
Suntem ÎNZESTRAŢI după Chipul şi Asemănarea Lui Dumnezeu, pentru A TRĂI ÎMPREUNĂ, în Armonie ! Nu în dezbinare, nu în ură, nu în ABATERE de la Voia Domnului Dumnezeu !
Suntem IERTAŢI ! Suntem MÂNTUIŢI !
Suntem ÎNSĂ ... supuşi MINCIUNII, care ne fură, ne înşeală, ne îndoctrinează nesupunerii, ne hrăneşte cu MINCIUNI (CARNE, BANI, STĂPÂNIRI ...), MINCIUNI care NE JUDECĂ ! Minciuni care NE DEZBINĂ, care ne ţin "OCUPAŢI" pentru UITARE ! Uitare de Dumnezeu ! Căci, singura adevărata SUFERINŢĂ, este Uitarea de Dumnezeu ! Bolile TOATE ne sunt induse prin MINCIUNĂ !
Acum ... nu mai suntem ÎMPUŞCAŢI ! Acum suntem "HRĂNIŢI" cu MINCIUNĂ OTRĂVITOARE, pe care o mai şi PLĂTIM, prin sudoarea noastră !
~
Să mă SPOVEDESC ! CUI şi DE CE ? Acum puţin Timp, Oamenii ÎŞI PLĂTEAU ... "Indulgenţele". Pe Vremea Inchiziţiei. Acum ... PLĂTIM TOTUL ! Inclusiv Boala, Moartea, Suferinţa ... INOCULATE prin Minciună, Fraudă, Crimă organizată TOCMAI de "ALEŞII Noştri" !!!
Care ALEŞI SĂ NE SERVEASCĂ CU CREDINŢĂ, au "ALES" calea pierzaniei şi a Suferinţei Planetare: MINCIUNĂ, Spoliere, necuviinţe cu Rang de Valori "REALE", înjosire prin CONTROL al PLĂŢILOR, prin IMPUNERI, prin INTRIGI, prin Jaf, prin spălarea Creierelor, a Conştiinţelor, prin TRAFIC de CARNE VIE, "motivată" de "necesităţi ... FIREŞTI", prin alimentaţie cu OTRĂVURI şi, pentru DISTRACŢIE, prin asuprire LEGIFERATĂ prin "Legi" fraudate VIZIBIL, prin RĂZBOAIE ... "construite" pe criterii ETNICE, Teritoriale, de Control al averilor, Războaie FRATICIDE, haos generalizat !
~
Dar, desigur ... eu mă înşel !
Toţi suntem ... "LIBERI" să ne decidem Soarta ! Liberi SĂ MURIM obţional ! Suntem "liberi" să ALEGEM de partea CUI ... Să MURIM, căci de murit, TOŢI MURIM ... FIZIC !
~
Cornelius, :) 
~
Prezent PRETUTINDENI Prezent PRETUTINDENI
~,
15. Linişte - Feb 20, 2011 4:20:00 PM

Liniştea impusă, la miez de noapte ! Crângaşi, 18.02.2011.5~23:15 ~ Toţi avem căutări. Căutările noastre ! Suntem lipsiţi de apărare, suntem nevolnici, supuşi vicisitudinilor vieţii în MATERIE ! Toţi ! TOŢI fără excepţie ! Unii însă, se VOR supraoameni ... şi au hotărât EXTERMINAREA semenilor lor ! Motive pentru "ce" şi-au propus : CE contează ? Este oricum în afara VOII Divine, VOINŢEI lui Dumnezeu ! Eu, ca om ... NU ŞTIU multe. Eu, ca om ... "învăţ" multe ... de la CEILALŢI, cu care interacţionez, încă dinainte de naştere ! Cuvintele rostite sau gândite de MAMĂ, reverberează FIINŢEI în devenire, fiinţei încă nenăscute dar VIE în Materie ! Vie în MATERIE ! Fiinţă ... în curs de a-şi primi HAINELE ! Hainele MATERIEI ! Fiinţă ce are deja PROGRAM de urmat în Materie, program de TAINĂ SFÂNTĂ ! Atât ! Deja ... pot "închide" acest articol POST_are ! ~ Se spun multe despre aceşti indivizi. "Lucruri" de pierdut Timpul ! Desigur, este legitimă întrebarea: Voia Divină ? CARE ?? Răspunsul ESTE mereu prezent PRETUTINDENI ! Numai cei lipsiţi de "Judecată proprie" (căci, ... CUM oare să numim GÂNDIREA ?) nu realizează MÂNTUIREA ! ... Exact în acest moment 16:59, "Blogul omului frumos" ... a lansat un articol despre atei ! MINUNATĂ coincidenţă, nu credeţi ? Da ... aceşti oameni, care îşi spun în fel şi chip (mai recent, au trecut din "materialişti", în "liber cugetători" !), sunt de fapt ATEI ! Singura lor credinţă (paradoxal, nu-i aşa ?) este LIPSA Credinţei în Dumnezeu, în Creator, în Divin, în INEFABILUL care permite ... MATERIA ! Permiţând Materia, permite desigur, TOATE formele ei de manifestare hotărâte DINAINTE ! ~ Nu voi face referire ŞI la altă categorie de ABERANŢI, desprinşi din ATEI ! Se ştiu "ei" mai bine ! Aceşti aberanţi sunt FURII care au răpit Ştiinţa ... în "folosul" lor ! Sunt JALNICI !!! Speranţele lor ŢIN DoarATAT: de MATERIE ! Pe care "ei" vor ... s-o controleze ! Acestor NEVOLNICI, nu le este SUFICIENTĂ existenţa de-a "lungul unei Vieţi SPRE Mântuire" !!! Nu ! Ei AU deja "asigurată" ... o "Viaţă ... milenară" ! Au TOT ce le trebuie ... ŞI DEJA ... s-au plictisit de CEILALŢI ! Pe aceşti "ceilalţi" ... nu-i mai vor nici măcar CA sclavi ! NOI, ... foştii viitori SCLAVI, avem Timpul nostru DEDICAT de Dumnezeu, MÂNTUIRII personale ! Unii ... au nevoie de 80, poate 90 de ani ... şi chiar mai mult ! Căci, nimic NU-I BĂTUT ÎN CUIE ! Doar ADEVĂRUL, ca persoană Divină ! Altora le "trebuie" ... mai "puţin" ! Dumnezeu DECIDE ! Decide prin Legile SALE ! Cele câteva "rugăminţi", ori ... "prevederi", ori "SFATURI", care AU AJUNS la Conştiinţa UMANĂ, acelea sunt din păcate ... nefolosite CUM TREBUIE, de NOI TOŢI ! Nu de UNUL, nu de O MIE, DOUĂ : de TOŢI !!! Ele "zac" ... răspândite prin diferitele "CULTURI" umane ! Nu prin "religii" ! Religiile ... deja sunt POLITIZATE ! Adică "mânjite" MINCIUNII !!! Vă închipuiţi IRONIE: aceşti nevolnici DORESC să-şi prelungească SUFERINŢA ! Iar, această "prelungire" ESTE de rău augur pentru ei ! Căci, din START, aceşti ... neputincioşi, CALCĂ LEGEA FIRII ! Oare, îşi vor mai găsi ei ... Mântuirea ?

Linişte !
 
"LINIŞTEEEEEEE ! FACEŢI LINIŞTE ! ... LINIŞTEEEEEE !"
 
Aşa ŢIPA o isterică, cu MICROFONUL în mână, cocoţată pe un TANC, în zilele "Revoluţiei Române ... în DIRECT" ! Da ! "Revoluţie ... televizată !" PRAF ÎN OCHI !!!
Se "REPETĂ" acum ... în ALTE locuri fierbinţi ... de pe Planetă !
Da ! Să FIE linişte ! În Lumină !
~
Cât mai am "de trăit", din când în când ... îmi voi "găsi" LINIŞTEA,  CITIND ... la Prieteni !
Despre ... Dumnezeu ! Aşa "cum îl simte ... FIECARE" !!! NU ÎI VOI Judeca, pentru A NU MĂ JUDECA pe mine însumi ! Căci VOI TOŢI ... îmi sunteţi ... "Oglinzi" !
OGLINZILE MELE !
Mă iertaţi că nu pot privi ÎN OCHI ... pe toată lumea ! Nici nu-i nevoie căci, toţi SUNTEM ... LA FEL ! Nici-o deosebire ! Doar, lăsaţi-mă ... să aleg ! Nu există ... invidie ! SUNT destui BUNI şi FOARTE BUNI ... hărăziţi fiecăruia ! DoarATAT: să nu ne ÎMPIEDICĂM accesul, unul altuia !
Da ! Să comunicăm, să fim VII ÎN Materie ! Prin RESPECT RECIPROC ! Nu prin ... impunere ! De nici un fel ! Fiecare ... să-şi vadă de ALE SALE, aşa cum ... Dumnezeu însuşi A HOTĂRÂT !

Fiecare să-şi vadă ... ! ADICĂ ... SUNTEM LIBERI !!! Dumnezeu ne vrea Liberi ! Doar că SEMENI de-ai noştri, s-au îmbolnăvit ... săracii ! Sunt din ce în ce MAI SĂRACI, prin "averile" cumulate ! Tot mai săraci ! Şi-au pierdut ... UZUL Raţiunii !!! Se vor SINGURI, dar ... milenari ! Se vor "Stăpâni chiar pe MATERIE !". Deci ... îl vor pe Dumnezeu CHIAR sub ... "călcâiul LOR" ! Au "ajuns DEJA ... departe": sunt sclavi ai propriilor MINCIUNI !!! 
Aceste STAFII încă mişcătoare sunt buruieni şi mărăcini OTRĂVITOARE !!! Dumnezeu ne îndeamnă ... să NU-i plivim, pentru A NU RĂNI pe cei Buni ! Timpul CULESULUI a sosit: cei ce se aseamănă ... SE ADUNĂ ! ~  
Tăcerea e de aur, doar ... în FIRESC ! 
Nefiresc ar fi, să stăruim să creştem ... şi noi ... printre PORCI:" ... 
Ne strecurăm printre ruine
Cu zâmbetul pictat pe feţe
"Va fi mai bine", poate, mâine?!?
Sunt morţi cei ce-au vrut să ne-nveţe
Cum să trăim cu demnitate,
Cu capul sus, pe noi stăpâni,
Au murit pentru libertate.
Treziţi-vă, iubiţi români! " 
finalul poeziei:     
Treziţi-vă, iubiţi români!
de DanaPătraşcu ,
~
Ce face omul cu mâna lui ! Dar, mai ales, ce face el cu vorba lui ! Căci face din GÂNDUL său ! Cine coordonează GÂNDUL omului ? El însuşi ! Cine conduce GÂNDUL Omului ? Speranţa înfiripată prin CREZ ! Cine ESTE GÂNDUL OMULUI ? ACELA ESTE !!! 
Aşa devine LINIŞTEA firească ... 
~
Liniştea impusă, la miez de noapte ! Crângaşi, 18.02.2011.5~23:15 Liniştea impusă, la miez de noapte ! Crângaşi, 18.02.2011.5~23:15
~
Superb! Sunt pe mâini bune ! Acum, doar de mine depinde ... tot ce "se prinde", desigur, prin Voia lui Dumnezeu ! Ca să "fiu în temă" ... ar cam trebui SĂ PĂSTREZ Liniştea ! Doar că, aş avansa înapoi, precum racul !
Traseu:
Ioan Sorin Usca , Comentarii la Apocalipsa – 1,
Ana Usca, În curs de apariţie la Editura Christiana, (08.10.2008); Activitate de cerc, (11.10.2008); Când afară plouă!, (17.10.2008); Concursul Naţional de Cercetări “Pentru Şcoala de mâine”, (20.10.2008); 
Karina, Cadelnita cu [Primele 5]
De citit: (aici) ; 10 Lucruri !!! (de mutat pe MiniMaL) 
De stabilit incadrarea (la mai multe !!!) : 
Blogul omului frumos (vezi "Iubirea prin ochi Atei") Sa nu uit de doamna disa ~ neaparat aici !
... mai am de adaugat !!! Pentru a putea INCEPE !!! 
Va Iubesc !

Cornelius, :) ?

CutremurCutremur
~,  
16. Plagiatorii - Feb 9, 2011 11:20:00 AM
Anda Calugareanu - Noi nu! (Cenaclul Flacara, 1976)

cantafabule1  | 18.02.2009 | 3:12 minute
Noi NU !!!  ~  Măşti ! Anonimi ! Clone ! (MAC)
S-au "adunat" să măcăie ! Plagiatorii ! Aceştia nu sunt decât PROPRII LOR ASASINI ! Asasini morali, desigur.  (acest articol este UN Ciot. Va fi finalizat astăzi, fără Update, sau ... va rămâne ca atare !) Un lucru însă este cert: aceşti "oameni" sunt încurajaţi şi susţinuţi de ATITUDINEA noastră ! De modul cum este tratată problematica, în întregul Virtual MECANIC !!! ~ Cornelius, :)
17. Drum fără Biserică - Jan 11, 2011 4:50:00 AM
:
Biserica mea, Biserica noastră ~
Aparenţele comuniunii. Ieri "băteau CLOPOTELE" dintre blocuri. Abia, abia am zărit o CRUCE. Dar sunetul m-a pătruns de pretutindeni BĂTEAU CLOPOTELE la Biserica ~ CHEMĂRII LA Slujbă. Grăbit, am trecut mai departe ... până DEPARTE s-au auzit. Poate că BAT şi acum, eu nu le mai aud căci e noapte înspre dimineaţă. Soarele se va îndura iar de noi, de mine LUMINÂNDU-NE, luminându-mă ca la BUN ÎNCEPUT ! Eu DoarATAT, îi văd lumina, doar Cocoşul ÎL SALUTĂ de-o VEŞNICIE. Pe stradă, înghesuitele noastre Biserici, trec aşteptându-ne !
~
Moscow Kremlin Church Bells

http://www.youtube.com/watch?v=nubhO0JVlcU&feature=related
brianm0000 | 24.04.2008 | (30838) | 3:33
~
Toaca şi clopotele - Mănăstirea Putna
andreihromania | 12.04.2009 | (24385) | 7:36
~
Sfinte Dumnezeule

http://www.youtube.com/watch?v=IciGt2Iti0U&feature=fvw
br3akofdawn | 10.07.2008 | (166778) | 6:42
~
Cornelius, :)
Amănunte citiţi la Drum fără Biserică (varianta 100 Ro)
~
Stă sufletul fără iubire - Vasile Voiculescu
~
Semn de carte:4~a1: Tudor Enea, azi (24.01.2011.1~7:15 AM) am citit cu placere si UIMIRE, ... Despre nimic.
~,
18. Ω = α - Dec 22, 2010 7:47:00 PM
ATÂT. ~ fără Doar !
Toma Caragiu si Anda Călugăreanu~
Hoinarind prin Tirol ...

http://www.youtube.com/watch?v=Op75jyoAOpY
Spiciu | 26.07.2008 | (2829) α
~
Cornelius, ... :) ๔๏คгคtคt ; ∂σαяαтαт ; ʇɐʇɐɹɐop ; http://www.msgshit.com/weird-maker, http://literevolumetrice.com/, http://www.lorens.ro/, 
~,
19. Iartă-mă Doamne Dumnezeule ! - Dec 19, 2010 4:37:00 PM
Un apel circulă pe Facebook ! Eu ... ca prostul MĂ IMPLIC ! Abia am încheiat acolo un comentariu şi iată, mă grăbesc să-l "aduc" şi aici ! De ce AICI ? Aici, mai mult decât în celelalte BLOGURI ale "mele" (de FAPT ... sunt ale dvs. ! Pentru cei CE ŞTIU, pentru cei ... CARE şi-au dat seama ! Blogul NU este al meu, nu este DOAR al meu. ESTE deasemenea ... şi al CITITORULUI !). Aici eu mă rog împreună cu voi !
 
Acolo, pe Facebook ... m-am OPRIT ... RUGÂNDU-MĂ !!! :

"[Bună Ziua !
Pentru domnul Traian Băsescu, ar fi poate singura şansă de A ÎNCEPE să-şi salveze Sufletul ! Dumnezeu să-l lumineze ! Doamne ajută ! ~ Cornelius,
Pentru POPOR ... deja este mult prea târziu ! Doamne Dumnezeule ... FIE Vie VOIA Ta ! Poporul credincios din acest areal MINUNAT, a răbdat şi a tot răbdat, căci ... l-au LUCRAT BINE, fiind Grădina Maicii Domnului MÂNTUITORULUI nostru ! Nişte venetici AU STRICAT în 20 de ani, truda milenară a unui POPOR CUMINTE şi CU MINTE ! L-au desţelenit de VALORI, au îndemnat Oamenii să-l părăsească, au Fraudat, au Minţit, au Furat având ca paravan LEGILE ... făcute de ei pentru ei ! Au Ameninţat, au Nesocotit, şi-au ascuţit COASA şi au început SĂ TAIE, au distrus PACEA din Familii, au Dezbinat, au adus la "putere" Non valori, veleitari, lipsiţi de HAR, STRĂINI de neam ... Opreşte-mă Doamne ... LUMINÂNDU-I ! Să nu mai facă dintr-ale lor, să nu-şi mai bată joc şi să mai şi râdă ! Lasă-i Doamne să-şi VADĂ neputinţele, lasă-i Doamne să AUDĂ ... durerea noastră din Inimi, din Cuget, din Suflet ! Lasă-i Doamne ... să-şi trăiască GREŞELILE ... în OGLINDĂ ! Te rog să mă ierţi, Doamne Dumnezeule, dar ... DA-LE înzecit, însutit, înmiit CE NE-AU DAT EI NOUĂ ! Întru SLAVA TA Doamne Dumnezeule ! Dar NU NE LĂSA SĂ-I ... LINŞĂM ! ~,]"
Acum, desigur ... este rândul "lor" ... SĂ MĂ OPREASCĂ să mai exist !
Oricum ... mi-au TĂIAT ... un sfert din Viaţă ! RÂZÂND !
~
Iartă-i Doamne Dumnezeule ... dându-le ce ne doresc ei nouă !
~
Cornelius, :)
(Da ! Să zâmbim ... toţi cei ce CRED în Domnul Dumnezeu: TATĂL, FIUL, SFÂNTUL DUH !!! Toţi cei ce CRED în Dumnezeu, indiferent cum şi-L numesc ... este ACELAŞI pentru TOŢI, deşi ALTUL pentru FIECARE !!!
~
Astăzi ne-a mai plecat o VALOARE: DOAMNA Rodica Tapalagă ! 
Avem preşedinte ... dar NU mai avem ŢARĂ ! 
~
Cornelius, :)
20. Mânăstirea Bănceni ~ prezentată de LAURENŢIU DUMITRU - Dec 12, 2010 4:47:00 PM
~Eu nici atâta nu-s ~ Fără VOIA lui Dumnezeu SDC15335~
LAURENŢIU DUMITRU

Mânăstirea Bănceni 1/6, un reportaj cutremurător ce scoate sufletul din nesimţire
în cadrul  pridvorul lui laurentiu dumitru
~
Eu nici atâta nu-s ~ Fără VOIA lui Dumnezeu SDC15335
Eu nici atâta nu-s ~ Fără VOIA lui Dumnezeu  SDC15335
~
Cornelius, :)

PS:
Mulţumesc doamnei Doina Drăguş, pentru MESAJUL din 22 Septembrie 2010, în cadrul Reţelei Ning: Reţeaua Literară, creată de domnul Gelu Vlaşin !  

Cornelius (ipostază) SDC13534
Cornelius (ipostază)  SDC13534
~

21. Hora Unirii - Dec 5, 2010 7:03:00 PM
Aceeaşi MOARTE ne uneşte ! ... La Viaţă ...~
Hora Unirii

http://www.youtube.com/watch?v=6i92o_QcFIM&feature=related
andoniepetru | 24.02.2010 | (8315)

~
Haaaaaaaaai !!!
 
Hai să dăm mână cu mână  Cei cu inima română,  Să-nvârtim hora frăţiei  Pe pământul României !    Iarba rea din holde piară !  Piară duşmanii din ţară !  Între noi să nu mai fie  Decât flori şi armonie !    Măi muntene, măi vecine,  Vino să te prinzi cu mine  Şi la viaţă cu unire,  Şi la moarte cu-nfrăţire !    Unde-i unul, nu-i putere  La nevoi şi la durere.  Unde-s doi, puterea creşte  Şi duşmanul nu sporeşte !     Amândoi suntem de-o mamă,  De-o făptură şi de-o seamă,  Ca doi brazi într-o tulpină,  Ca doi ochi într-o lumină.    Amândoi avem un nume,  Amândoi o soartă-n lume,  Eu ţi-s frate, tu mi-eşti frate,  În noi doi un suflet bate !    Vin' la Milcov cu grăbire  Să-l secăm dintr-o sorbire,  Ca să treacă drumul mare  Peste-a noastre vechi hotare.    Şi să vadă sfântul soare  Într-o zi de sărbătoare  Hora noastră cea frăţească  Pe câmpia românească ! 
~
Cornelius,
Aceeaşi MOARTE ne uneşte ! ... La Viaţă ...
Aceeaşi MOARTE ne uneşte !  ... La Viaţă ...

La Vremuri ... NOI tot "vechi" suntem !La Vremuri ... NOI tot "vechi" suntem !

Recuzita Recuzita
~,
22. Cornele : "Dacă mă Iubeai, mă ascultai !" - Aug 28, 2010 1:59:00 AM
Uite Cornele, că mă rog, - dar sunt aşteptată !  SDC11492 EU nu o ASCULTAM pe Mihaela ! Îmi vorbea în şoaptă, iar eu NU O AUZEAM ! Doamne Dumnezeule, iartă-mă pe mine ... neputinciosul !~ Iartă-mă Doamne Dumnezeule ! Nu am preţuit DARUL CE MI-AI DAT ! ... ~ IARTĂ-MĂ ! Mihaela, darul meu nepreţuit ... iartă-mă ! Mihaela, NU te-am ascultat, dar tu ai Biruit ... iartă-mă ! Mihaela, răbdătoare m-ai aşteptat în SUFERINŢĂ ... iartă-mă ! Mihaela, acuma VĂD, acum AUD, dar, ai plecat ... iartă-mă ! Mihaela, AI BIRUIT ! Pentru noi toţi, FAMILIA ta ! Pentru mine, LENEŞUL ! Pentru tine, INIMA CASEI NOASTRE ! ... iartă-mă ! IARTĂ-MĂ ! ~ N-am ştiut SĂ PREŢUIESC ! Dumnezeu a dat ! Dumnezeu a luat ! SLĂVIT ESTE Dumnezeu ! ~ Slavă Ţie Doamne Dumnezeule, Slavă Ţie ! Slavă Ţie Doamne Dumnezeule, Slavă Ţie ! Slavă Ţie Doamne Dumnezeule, Slavă Ţie ! ~
[1/6] Acatistul Sf Mare Mc Fanurie - Marian Moise

http://www.youtube.com/watch?v=IIUlTLEr0VM
~Cornelius,
~
UpDate la 13.11.2010.6~18:20 (6:20 PM)

Mihaela dragă ! Te rog să mă Ierţi ! Viaţa aici, bună/rea cum este, o voi continua pentru fetiţa noastră, Ana Maria Ştefania ! Iartă-mă, NU pot să mai stau "BLOCAT" de dorul tău ! cu toate că încă PLÂNG ca prostul ! Curând te voi urma şi eu, desigur ... te rog să mă aştepţi ! Să ştii că nu te-am uitat, nici pe tine, nici pe Getuta; cred că v-aţi întâlnit deja ! Sunteţi ... CAM mulţi care mă veţi aştepta ... toţi cei dragi pe care i-am păstrat şi eu, în INIMĂ ! Vă Iubesc din Suflet ! Eu însă, acum, încerc să FIU în Voia Domnului Dumnezeu ! Vă las cu BINE ... eu revin în acest Plan ambiguu ! Pe curând !
~

Plantaţi pe Orizont COPACI, să crească-n INFINIT ! Plantaţi pe Orizont COPACI, să crească-n INFINIT ! ~,
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

AMINTIRI dintr-un VIS numit Viaţă:

MiniMaL CĂLDURĂ MARE ! - Trei GENERAŢII ! CĂLDURĂ ... Căldură mare ! Căldură MARE ! Din ură ! Sau din Iubire ! Inimile nu fac faţă, săracele ! Mii de gânduri, ne lucrează ... feri...
Cu 3 luni în urmă
ElaEL şi Celor-ÎNCERCAŢI Cornele : "Dacă mă Iubeai, mă ascultai !" - *Uite Cornele, că mă rog, - dar sunt aşteptată !* SDC11492 EU nu o ASCULTAM pe Mihaela ! Îmi vorbea în şoaptă, iar eu NU O AUZEAM ! Doamne Dumnezeule, iart... Cu 2 luni în urmă

Şi PLÂNG ca prostul ...
~,
23. MUC ... cel mic - Aug 17, 2010 6:53:00 AM
MUC ... cel mic DSCF6872
~
Imnul Ierbii [George Nicolescu - Cantec pentru sanatatea ierbii]

http://www.youtube.com/watch?v=4UOTxZEy3gw&feature=related
~

IARBA ~ "Vraja ... ce TE pierde !" ... atunci când NU TE PIERZI ... în iarbă !

Pierduţi ... în iarbă DSCF5799
~
Da-ţi sonorul MULT MAI ÎNCET !!! :

Manifest pentru sanatatea pamantului-Adrian Paunescu.mp4

http://www.youtube.com/watch?v=FbBPssrl0n0&feature=related
~
Constantin Dragomir - Iubita mea, ti-am cumparat un munte

http://www.youtube.com/watch?v=-CUVXBWi0Oo&feature=related

[viop65 6 months ago] si [nordicmag 1 year ago]:

Iubita mea, ţi-am cumpărat un munte.
Am fost la târg, dar nu l-am luat pe bani.
Are păduri şi râuri şi o punte,
În vârstă de un milion de ani.

Din marele bazar cu amănunte,
Plătind cu viaţa tot ce scump era,
Iubita mea, ţi-am cumpărat un munte
Păcat că n-o să-ncapă-n lumea ta...

Ţi l-am adus în braţe pân' la poartă.
E minunat şi piatra lui e grea...
Comerţul ambulant cu munţi se poartă,
Dar unde ai să-l pui, iubita mea?
~
Emeric Imre - Muntele

http://www.youtube.com/watch?v=CnWUjxtNZTg&feature=related
~
Ce munte colosal, un munte straniu
Cu porci mistreţi ce cântă-n coruri jir,
Iar în adânc sunt straturi de uraniu
Şi-am dat puţin pe el, un chilipir.

Şi m-am certat cu fel de fel de lume,
Căci toţi voiau să-l ia să-l dea la nunţi.
I-am înjurat de fapte şi de nume,
Nu ştiu de ce toţi oamenii vor munţi.

Iubita mea, găteşte marea Vale
În care să-l aduc şi să-l răstorn
S-apoi la nunta regăsirii tale
Să cânt ca vânător al lui din corn !

Iubita mea, ţi-am cumpărat un munte
Să faci cu el ce-oi ştii şi ce vei vrea !
Eu mă retrag în peşteri muribunde,
Căci am uitat să-ţi mai şoptesc ceva:
Am dat pe acest munte viaţa mea.
~
Phoenix - Canarul (1969)

http://www.youtube.com/watch?v=qXtIubtuKDY&feature=related
~
gata la 17.08.2010.2~10:56AM
JOS ... gogoşi
JOS ... gogoşi
~
Cornelius,
24. VRAJA ... ~ 5 - Jun 5, 2010 12:53:00 AM
~
încă nu am poză ... sunt prea obosit şi nu am inspiraţie; dacă însă MĂ APUC SĂ SCRIU ... desigur, va apărea şi Muza ! Dacă nu ... nu.
~
În zilele acestui început de mileniu 3, când mintea omului binecuvântată de Harul Dumnezeiesc a ajuns la înalte culmi de civilizaţie şi cultură, chiar şi azi, la două mii de ani după ce Domnul nostru Iisus Hristos a dat lege împotriva obiceiurilor diavoleşti, a tot felul de farmece, descântece şi vrăjitorii, se întâlnesc deseori la sate şi oraşe, în lumea întreagă, bărbaţi şi femei, bătrâni şi tineri care folosesc încă acest diavolesc obicei. În marea majoritate, acest fapt se datorează neştiinţei care este mama tuturor relelor şi unul din cei trei aliaţi puternici ai diavolului (ceilalţi doi fiind nepăsarea şi uitarea).
Punctul de plecare a acestor practici demonice este pactul între omul liber şi diavol, prin care omul liber acceptă conştient despotismul demonic în schimbul unor satisfacţii trecătoare.
Toate cărţile de vrăjitorie, care arată aceste practici recunosc că, prin mijlocirea unor semne şi/ori cuvinte omul are posibilitatea de a invoca duhul cel rău (diavolul).
Diavolul devine din momentul efectuării pactului, stăpânul omului, dând practic impresia înşelătoare că îi este subordonat.
Formele apariţiei demonice sunt nenumărate, grupându-se însă, după recunoaşterea senzorială, sub aparenţă umană sau animală ori ca obiect divers: cuvinte, zgomote, mirosuri.
~
Uff ! ... domnule ! ... NU se mai "termina" cu VRĂJEALA ... CÂT "CUPRINDE"... adică TOT !
~
De data asta "m-am prins" (la 05.06.2010.6 ~ 4:26 AM !).
"Omul nostru" (cel cu "cărticica"), având şi BINECUVÂNTAREA Preasfintitului Părinte GALACTION, Episcopul Alexandriei şi Teleormanului ... pur şi simplu ... taie frunză la câini ! Sau, bate apa'n piuă !
Din nou mă văd "nevoit" să spun CĂ ... deja este prea mult ... ŞI ... că (iar) mă pot opri !

FACEREA (GENEZA)
Capitolul 1

3. Şi a zis Dumnezeu: "Să fie lumină!" Şi a fost lumină.

5. Lumina a numit-o Dumnezeu ziuă, iar întunericul l-a numit noapte. Şi a fost seară şi a fost dimineaţă: ziua întâi.
6. Şi a zis Dumnezeu: "Să fie ...

8. Tăria a numit-o Dumnezeu cer.
9. Şi a zis Dumnezeu: ...

11. Apoi a zis Dumnezeu: ...

Dumnezeu ... a zis, a numit ... a făcut ! Suntem în ZONA de inefabil ... care NU poate fi definit prin cuvinte uzuale, care nu poate fi definit în nici un fel ! ... O altă "aproximare" contemporană : VIBRAŢIE (sunet, muzică ... lumină, ... cuvinte, gând ... etc.).

Sfânta Evanghelie după Ioan
Capitolul 1

1. La început era Cuvântul şi Cuvântul era la Dumnezeu şi Dumnezeu era Cuvântul
2. Acesta era întru început la Dumnezeu.
3. Toate prin El s-au făcut; şi fără El nimic nu s-a făcut din ce s-a făcut.

am obosit ... iau o pauză (5:07 AM)(6:35 am revenit)
Cată confuzie poate avea cineva ... care afirmă că : "mintea omului binecuvântată de Harul Dumnezeiesc a ajuns la înalte culmi de civilizaţie şi cultură" ? ... spunând apoi, un pic mai departe, despre: obiceiuri diavoleşti, răspândite pretutindeni în lumea largă !
Deci ... să fim bine înţeleşi :
@= Omul, ca fiinţă socială ... are o minte cu înalte culmi de civilizaţie şi cultură !
ori,
@= Omul (tot ăla !) este de fapt IGNORANT, cu răspândire planetară !
ori,
@= amândouă ... sub forma: Omul are o minte cu înalte culmi de civilizaţie şi cultură, însuşire manifestată PLENAR prin răspăndirea pe întreaga planetă a unor obiceiuri diavoleşti, interzise de Mântuitor, dar manifeste la sate şi oraşe, în lumea întreagă, bărbaţi şi femei, bătrâni şi tineri.

Confuzia este deplină ... când "autorul" concluzionează : În marea majoritate, acest fapt se datorează neştiinţei ... Dragă domnule: CINE posedă ACEA Minunată minte de care vorbeai la început, dar imediat ÎMI PRECIZAI ... că nu îi trebuie, deoarece APELEAZĂ la "ajutorul ... cuiva pe care îl numeşte diavol". Să înţeleg că DIAVOLUL reprezintă certitudinea şi garanţia atingerii acestor culmi ??! Sau cumva, acestea sunt datorate neştiinţei ... în care caz ... ar trebui să fie ELIMINATĂ ... Educaţia !!!
De ce NU PRECIZEAZĂ în clar Preasfinţitul Părinte GALACTION ... că educaţia NU mai este necesară ? Deoarece cu binecuvântarea sa ... a apărut "cărticica" pe care acum o ţin în faţă ! Am cumpărat-o din Halele OBOR ! Dar se vinde PESTE TOT. La liber ... fără impozitare !
Câte asemenea "cărticele" SUNT răspândite prin ţară ? Cine controlează ACEST "comerţ" ?
Autorul ... ESTE EXPERT ... în "Vrăjitorie" ... a citit toate cărţile "în domeniu", sau ŞTIE despre ele ... multe lucruri .... dacă îşi permite SĂ COMENTEZE !
Eu comentez ... pe CAZ CONCRET: ţin în mână o cărticică de largă circulaţie, CUMPĂRATĂ !!! Şi am cumpărat-o DINTR-UN LOC PUBLIC !!!

Dacă Poliţia Română nu se autosesizeaza datorită faptului CĂ EU, cetăţean ROMÂN, având drepturi şi obligaţii cetăţeneşti ... SUNT CLONAT punându-mi-se VIAŢA în pericol, poate că se va AUTOSESIZA ... referitor la UN ASPECT al comerţului subteran, la negru, neimpozitat !

Îmi cer IERTARE Preasfintitului Părinte GALACTION căci ... desigur ... domnia sa NU este implicat decât CU NUMELE !
Adică ... iată ... ALTĂ formă de "clonare" a IMAGINII UNUI OM VIU !!!

Direct în AGORA !

Citat din
Sfânta Evanghelie după Ioan
Capitolul 2.

13. Şi erau aproape Paştele iudeilor, şi Iisus S-a urcat la Ierusalim.
14. Şi a găsit şezând în templu pe cei ce vindeau boi şi oi şi porumbei şi pe schimbătorii de bani.
15. Şi, făcându-Şi un bici din ştreanguri, i-a scos pe toţi afară din templu, şi oile şi boii, şi schimbătorilor le-a vărsat banii şi le-a răsturnat mesele.
16. Şi celor ce vindeau porumbei le-a zis: Luaţi acestea de aici. Nu faceţi casa Tatălui Meu casă de negustorie.
17. Şi şi-au adus aminte ucenicii Lui că este scris: "Râvna casei Tale mă mistuie".
18. Au răspuns deci iudeii şi I-au zis: Ce semn ne arăţi că faci acestea ?
19. Iisus a răspuns şi le-a zis: Dărâmaţi templul acesta şi în trei zile îl voi ridica.
20. Şi au zis deci iudeii: În patruzeci şi şase de ani s-a zidit templul acesta ! Şi Tu îl vei ridica în trei zile ?
21. Iar El vorbea despre templul trupului Său.
...
~
Cornelius,
PS: "Cărticica" are 64 de pagini ... eu am ajuns abia la pagina 5 !
acum, la 05.06.2010.6 ~ 8:02 AM
~,
25. VRAJA ... ~ 4 - Jun 1, 2010 5:06:00 PM

~
Astăzi voi începe mai întâi cu "VRAJA ... ~ 4 ". Da, aţi văzut bine ... "VRAJA ... ~ 3" este deocamdată "goală", "nudă", fără de conţinut ! Sunt încă buimac după primele două ("VRAJA ... ~ 1"; "VRAJA ... ~ 2").
De numărul 3 va depinde, în mare măsură, ce vor conţine ... următoarele: "VRAJA ... ~ 5", "VRAJA ... ~ 6", "VRAJA ... ~ 7" şi celelalte !
Acum înţeleg: probabil SUNT ... vrăjit ! Prea nu îmi merge nimic "Pe Bune" ! De prea mult timp ! Adică ... mai exact, cam de pe la 3~4 ani.

SĂ VĂ POVESTESC :

Tăticu era în URSS, mai târziu am aflat că la Leningrad, făcea academia militară ACOLO.
Eu încă eram la "casa veche" de unde am numeroase amintiri, poate...mai multe decât "la bloc" !
Una din aceste amintiri tocmai se revarsă înspre dumneavoastră, CITITORULE !
Este istorioara unui obiect. Un fel de "măsuţă" cu trei etaje rotunde, având trei picioruşe subţiri, de sus până jos, culoarea "maro" închis. Era a "noastră". Adică a lui tăticu, mămica, eu şi Adi, sora mea mai mică.
În casa veche mai era şi tataie, mamaie şi unchiul Titi. Între timp, unchiu Titi ... s-a căsătorit, şi a luat-o pe tanti Adi. Mama lui tanti Adi, locuia în altă parte...într-o cameră mică, într-o casă ciudată, cu o scară cu trepte "goale" pe care urcai de la lumină la întuneric...apoi un hol îngust şi întunecat; camera ei, era după uşa din stânga. Nu mi-a plăcut...dar, avea cărţi şi ştia să vorbească ... frumos. Mult prea târziu (cred că eram deja la liceu !) am aflat că era vrăjitoare !
Măsuţa cu pricina SE PRĂFUISE. Era pe vremea când eu umplusem pereţii de calcule aritmetice, iar între timp ... chiar învăţasem LITERELE. Pe etajul de jos, am scris ADI (desigur, mă gândeam la sora mea mai mică, cu care încă nu vorbeam pentru că era prea mică).
La un moment dat, s-a iscat un scandal. Toţi ţipau...şi mă dădeau deoparte, trecând de colo-colo. Mămica avea măsuţa în mâini ... şi se certa cu tanti Adi. Din cauza măsuţei. Când am înţeles din ce cauză se certau, le-am spus că "eu am scris Adi, aşa o cheamă pe sora mea"... Am fost pus la "probă", iar eu am scris de două ori, repede ... ca să mă creadă că ştiu să scriu: "Adi" apoi "Gigi" (adică ... eu). Certurile însă ... au continuat, pe muţeşte. Îi simţeam ... ostili, dar, deşi era din cauza mea, eu nu mă simţeam vinovat.
Acum ştiu că "interpretaseră" greşit.
Mămica...mai târziu, mult prea târziu, ne spunea că DE ATUNCI ne-a tot mers RĂU !
Şi "dovezile" erau destule !
Ni se făceau FARMECE !!!

~
ACUM, prea târziu poate, încerc să "descos" un NOD GORDIAN ... ce încă mă "îmbârligă", iar mie îmi repugnă ... SABIA !!!
Ştiu, căci ţin minte, avem multe, foarte multe poze făcute de tăticu, unchiul Titi îmi făcuse cadou ... un PISTOL cu ventuză. Am fotografii...frumoase, artistice. Mie însă îmi plăcea mai mult pălăria de mexican, sombrero ! Dar şi mai mult ... pistolul cu apă, adus de tăticu ... era "special": putea să "tragă" ÎNTR-O PARTE (aşa cum îl reglai...trăgea). Nu înţelegeam de ce îmi tot cumpărau pistoale ! Şi lui Adi doar păpuşi !!! Poate că NICI acum nu înţeleg !
EU TOT PACIFIST am rămas.
Dar ... de curând, am "îndrăgit" ... AC/DC. Mă ajută SĂ TUREZ MOTOARELE !
LA JOC !!

~
Ce pot să vă zic, JOCUL în sine, aşa cum ESTE propus de alţii...nu este întotdeauna "atractiv" !
Din contra ... uneori ... este MORTAL.
VRAJA ... UCIDE !
~
... mă grăbesc acum (21:46) ... să "completez" VIDUL ... rămas la "VRAJA ... ~ 3" !
Am să revin ... cu o mică încheiere ! Deocamdată ... NU ŞTIU CE va fi !!!?
Vă Iubesc !
Festina LENTE, dar nu prea "lent", rişti să faci ... "rădăcini" !
~, (21:50)(22:24 ... gata diacriticile !)