nstructiuni de folosire stetoscop 3M Littmann Classic II

 • Stetoscop 3M Littmann Classic II Pediatric si Stetoscop 3M Littmann Classic II Pediatric Infant

  În primul rând, trebuie sa ştiti ca stetoscopul Littmann Clasic II Pediatric si stetoscopul Littmann Clasic II Infant poarta marca 3M Littmann, care este cunoscuta în întreaga lume pentru calitatea sa exceptionala. Ca lider incontestabil în domeniul tehnologiei de auscultare, marca Littmann de stetoscoape este garantia noastra pentru superioritate acustica, design inovator şi performante exceptionale.
  Instructiuni de folosire Stetoscop 3M Littmann Classic II Pediatric si Stetoscop 3M Littmann Classic II Infant:
  1. Capsula stetoscop

  La stetoscoapele Littmann cu combinatie traditionala de capsule, puteti selecta între latura cu diafragma sau latura cu clopot deschis, apasând capsula cu o mâna si rotind-o cu cealalta mâna, pâna ce se aude un clic.

  Untitled-3

  Frecvente joase: Apasati usor pielea cu partea cu clopot pentru a auzi sunetele de frecventa joasa.

  Frecvente înalte: Întoarceti capsula, plasati degetul aratator pe partea opusa şi apasati capsula ferm pentru a auzi sunetele de frecventa înalta.

  Aceste modele cu doua capsule cu laturi, cu clopot traditional si diafragma au fost create, dimensionate şi ofera precizie acustica pentru copii şi bebeluşi.

  Capsula din otel inoxidabil rezistent are :

  un clopot traditional (pentru auscultarea copiilor) cu dimensiunea de 1 inch
  un clopot 3⁄4 (pentru auscultarea bebeluşilor), combinat cu o diafragma flotanta brevetata.

  Alte caracteristici includ :

  caşti unghiulare, confortabile, care urmaresc profilul anatomic cu o excelenta etanseizare acustica, fiind dotate cu olive auriculare pentru urechi Snap Tight brevetate de 3M Littmann.
  un tub cu un singur lumen, în culori atractive.

  2. Reglarea castilor stetoscopului

  Noul stetoscop Littmann a fost creat pentru a va oferi o utilizare confortabila şi o etanşeizare acustica ridicata. Puteti observa ca forma caşilor se muleaza pe anatomia canalului auditiv. Olivele auriculare trebuie sa fie pozitionate spre înainte la introducerea lor în canalul auditiv.reglare-casti-stetoscop

  Pentru a reduce tensiunea arcului bratelor, apucati fiecare tub de sub olive şi trageti în lateral pâna la extensie.

  Pentru a mari tensiunea arcului, prindeti bratele metalice cu o mâna de locul în care tuburile metalice intra în tubul comun, şi strângeti pâna ce tuburile se ating.
  Repetati operatiunea daca este necesar.

  Pentru performante acustice maxime, vârfurile Soft-sealing, brevetate de 3M Littmann, sunt oferite împreuna cu stetoscopul. Aceste tiputi de stetoscoape au un design unic pentru introducerea vârfului castii în urechi. Vârfurile sunt introduse spre capatul canalului auditiv si sunt fixate în pozitie cu fermitate. Pentru a le scoate, trageti ferm de vârf.
  3. Îndepartarea diafragmei si curatarea capsulei stetoscopului

  Tinând partea cu diafragma în sus, prindeti marginea cu degetele mari si cu degetele aratatoarele şi rulati marginea de pe capsula, indepartati diafragma de margine şi curatati elementele cu apa si sapun sau cu alcool.
  Suprafetele capsulei pot fi şterse cu apa si sapun sau cu alcool.
  Uscati bine toate elementele si suprafetele înainte de reasamblare.
  4. Înlocuirea diafragmei reglabile

  Plasati diagrama pe suprafata capsulei. Fixati diafragma şi marginea capsulei în canal, într-un punct, şi pozitionati-o folosind degetele mari.

  Pastrând contactul cu canalul într-un punct, rulati marginea pe întregul canal extern. Asigurati-va ca diafragma a intrat complet în canal.
  5. Folosire generală si întretinere

  Evitati valorile extreme de caldura şi frig, solventii şi uleiurile.
  Întregul stetoscop poate fi şters cu alcool sau apa si sapun.
  Vârfurile caştilor pot fi scose de pe tuburi pentru curatare.

  
NOTA: Nu introduceti stetoscopul în orice lichid şi nu-l expuneti la sterilizare cu abur. În cazul în care este necesara dezinfectarea, stetoscopul poate fi şters cu solutie de alcool izopropil 70%.

  Service pentru stetoscopul Littmann si programul de garantie

  Stetoscopul Littmann beneficiaza de cea mai buna politica de service şi garantie din industrie. Stetoscoapele Littmann Clasic II pentru copii si bebelusi sunt garantate împotriva oricarei defectiuni de material şi manopera pe o perioada de trei (3) ani.

  În cazul în care se descopera o defectiune de material sau manopera în timpul perioadei de garantie, reparatiile vor fi executate fără costuri suplimentare la înapoierea instrumentului către 3M, cu exceptia cazurilor de abuz evident sau deteriorare accidentala. 
Pentru servicii de întreTinere sau reparaTii, vă rugăm sa ne contactaTi.

  Articol preluat de aici : https://stetoscoapero.wordpress.com/2015/10/15/instructiuni-de-folosire-stetoscop-3m-littmann-classic-ii-pediatric-infant/
1,072 vizualizari